مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان:
160 هزار تن میوههای گرمسیری سیستان به بازار میآید/ درآمد 75 میلیون تومانی موزکاران در هر هکتار
30 هزار تن میوههای چیکو، گواوا (زیتون محلی)، پاپایا (خربزه درختی)، کُنار، پالسا، سیتاپُل نیز تولید میشود که بهزودی به بازار خواهد آمد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) گفت: سطح زیر کشت میوههای گرمسیری استان هشتهزار هکتار است که اگر مشکل آب نداشته باشیم تا 10 هزار هکتار قابل توسعه است.
اردشیر شهرکی با بیان اینکه در طول تمام سال موز بهطور مرتب در این استان برداشت و روانه بازار میشود، افزود: سالانه 130 هزار تن موز که عمدتاً در شهرستانهای چابهار، کنارک و سرباز وجود دارد، برداشت میشود فقط در ماههای بسیار گرم و یا سرد میزان عملکرد کاهش میآید.
وی با بیان اینکه در هر هکتار بهطور متوسط 33 تن موز توسط باغداران استان تولید میشود، خاطرنشان کرد: بهطور متوسط هر کیلوگرم موز دوهزار تا دوهزار و 500 تومان از باغدار خریداری میشود که با این احتساب موزکاران در هر هکتار 75 میلیون تومان درآمد دارند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه 20 درصد باغهای موز استان تجاری هستند، ادامه داد: کشاورزی چابهار و سرباز بهشدت وابسته به سد پیشین هستند و اگر مشکل آب نبود، بهطور قابل ملاحظهای باغها را در این منطقه میتوان توسعه داد.
شهرکی با اشاره به برداشت میوههای بومی گرمسیری استان تصریح کرد: 30 هزار تن میوههای چیکو، گواوا (زیتون محلی)، پاپایا (خربزه درختی)، کُنار، پالسا، سیتاپُل نیز تولید میشود که بهزودی به بازار خواهد آمد و عمدتاً ذائقه مردم منطقه آنها را میپذیرند، هرچند ذائقه بخش زیادی از مردم به انبه عادت کرده است./
خبرنگار: فرید مرادی
A-920908-02
دیدگاه تان را بنویسید