Iranian Agriculture News Agency

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد:

مخالفت محیط زیست برای ورود محصولات تراریخته به بازار/ تیر قره‌یاضی به سنگ خورد!

سازمان حفاظت محیط زیست همچنان بر موضع خود برای ممانعت از تولید محصولات تراریخته و ورود آنها به سبد غذایی مردم مخالف است.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) در واکنش به اعلام نظر رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی با اعلام این خبر گفت: کیفیت محصولات کشاورزی تولیدشده در کشور به اندازه‌ای است که طعم و مزه میوه ایرانی در تمامی کشورهای اروپایی و آمریکایی زبانزد است.

اسماعیل کهرم افزود: هیچ‌گاه مزه شلیل ایرانی به پای شیک‌ترین شلیل اروپا و آمریکا نمی‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: به‌دلیل آنکه ژن‌های محصولات کشاورزی تولیدشده در کشور ما خاص است و تحت تأثیر دستکاری ژنتیکی قرار نگرفته، از اصالت خاصی برخوردار است.

کهرم ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست با ورود و تولید هرگونه محصولات تراریخته در کشور مخالف است، زیرا این امر باعث می‌شود که علاوه بر آن که کیفیت فدای کمیت شود، بر محیط زیست نیز اثرات سوئی داشته باشد.

وی تصریح کرد: دستکاری در ژن‌های محصولات کشاورزی و جانداران آن، باعث تغییراتی در طبیعت و محیط زیست نیز خواهدشد و بدین ترتیب این مسئله ممکن است در سال‌های دراز اثرات خود را به جای بگذارد.

برای جلوگیری از واردات محصولات تراریخته به‌گونه‌ای دیگر عمل کنیم

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: نمی‌توان با دستکاری ژنتیکی، تمام خصوصیات را ارتقاء داد و بدین ترتیب برخی از خصوصیات فدای دیگری می‌شود و سازمان حفاظت محیط زیست با این مقوله مخالف است.

کهرم تأکید کرد: درست است که تولید برخی از محصولات کشاورزی ازجمله برنج در حد نیاز داخل نیست، اما می‌توان به‌گونه‌ای عمل کرد که نیازی به واردات محصولات تراریخته نداشته باشیم.

وی اظهار داشت: کشورهای اتحادیه اروپا با ورود محصولات تراریخته به‌شدت مخالف هستند؛ به‌گونه‌ای که در کشور استرالیا، ورود هر نوع میوه پیگرد قانونی و مجازات دارد.

کهرم در پایان گفت: سازمان حفاظت محیط زیست همچنان بر موضع خود استوار است و از ورود محصولات تراریخته به سبد غذایی مردم جلوگیری می‌کند.

گفتنی است، چندی پیش رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی از ورود محصولات تراریخته به‌صورت مزرعه‌ای در سال جاری خبر داده و گفته است که امسال تحقیقات جامعی در این پژوهشکده به انجام می‌رسد تا آزمایش‌های مختلف برای این محصولات دستکاری ژنتیکی شده انجام شود و در صورتی که مشکل خاصی نداشته باشد، برای ورود به مزرعه و سپس سبد غذایی خانوار وارد عمل شویم.

لازم به ذکر است، بهزاد قره‌یاضی رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی دو روز پیش در گفت وگو با ایانا از عزم جدی این پژوهشکده برای ورود محصولات تراریخته جدید در سال جاری به مزرعه و بازار خبر داده بود. /

خبرنگار: مژگان ستار

V-930203-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید