Iranian Agriculture News Agency

پیشگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی درانسان با کشتار به موقع مرغ

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه استفاده از آنتی بیوتیک در پرورش طیور سبب ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی در مصرف کنندگان می شود، گفت: برای جلوگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی، رعایت فاصله زمانی یک هفته ای بعد از قطع تزریق آنتی بیوتیک در کشتار مرغ ها ضروری است.

فریبا کوهدانی امروز در گفت و گو با ایرنا افزود: عدم رعایت فاصله زمانی تعیین شده برای کشتار مرغ بعد از قطع آنتی بیوتیک سبب بروز مقاومت آنتی بیوتیکی در مصرف کنندگان می شود.

وی با اشاره به اینکه در مرغداری ها برای درمان و مقابله با بیماری ها، میکروب و ویروس ها از انواع آنتی بیوتیک در طول دوره پرورش طیور استفاده می شود، گفت:باید فاصله زمانی بین پنج تا هفت روز قبل از کشتار مرغ رعایت شود تا آنتی بیوتیک استفاده شده از بدن مرغ دفع شود.

کوهدانی اضافه کرد: در صورت رعایت نشدن مدت زمان تعیین شده و مصرف گوشت مرغ، عامل مقاومت به داروها به روده انسان منتقل می شود و به این وسیله بدون اینکه بدن انسان آنتی بیوتیکی دریافت کرده باشد به آنتی بیوتیک مقاوم خواهد شد.

به گفته وی یکی از مهم ترین روش ها برای از بین بردن آنتی بیوتیک ها در گوشت مرغ رعایت اصول و قوانین بهداشتی تعیین شده از سوی مراجع قانونی است تا میزان استفاده شده از این داروها در گوشت مرغ باقی نماند.

تزریق هورمون رشد بسیار گران و برای مرغداران به صرفه نیست

عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، ممنوعیت استفاده از هورمون رشد در پرورش و تولید مرغ در کشور را یادآور شد و گفت:کنترل و نظارت بر این موضوع بر عهده سازمان دامپزشکی است.

به گفته دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، تزریق هورمون رشد بسیار گران بوده و برای دامداران مقرون به صرفه نیست و در اکثر کشورهای دنیا تزریق این هورمون به مرغ ها ممنوع و غیرقانونی است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید