Iranian Agriculture News Agency

عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور خبر داد:

افزایش دوبرابری تولید گل محمدی تا سال 1404/ لزوم اصلاح روش تولید ابسلوت در ایران

ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده گلاب در جهان، هیچ استانداردی برای تولید گلاب ندارد و با وجود تولید این حجم گلاب، از روش‌های اسانس‌گیری برای تولید ابسلوت و سایر فرآورده‌های اقتصادی گل محمدی استفاده نمی‌کنیم که این امر برای کشور ما شکست بزرگی محسوب می‌شود.

افزایش دوبرابری تولید گل محمدی تا سال 1404/ لزوم اصلاح روش تولید ابسلوت در ایران

عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اشاره به شیوه رایج استفاده از اسانس‌های وارداتی برای ساختن گلاب بی‌کیفیت و ورود قاچاق این اسانس‌های مصنوعی از کشورهای مختلف و با مبداء نامعلوم، گفت: هم‌اکنون با سطح زیر کشت 14 هزار هکتار گل محمدی و تولید دو تن گل در هکتار نتوانستیم به سطح مورد نیاز دست تولید پیدا کنیم و این یکی از دلایل تولید گلاب تقلبی است.

سیدرضا طبایی به کارهای تحقیقاتی صورت‌گرفته روی گل محمدی و معرفی ارقام جدید آن اشاره کرد و افزود: ما باید تا سال 1404 تولید گل محمدی را به دوبرابر برسانیم، اما تا زمانی که به کشت با شیوه سنتی ادامه دهیم و حمایت لازم آن‌طور که باید از تولیدکننده صورت نگیرد، کاری از پیش نخواهیم برد.

وی خاطرنشان کرد: حمایت دولت ترکیه از صنعت گل این کشور و استفاده رایگان تولیدکنندگان از نهاده‌های کشاورزی در این کشور، باعث تولید محصول ارزان و باصرفه شده است که در نهایت ترکیه را به یکی از قطب‌های تولید گل تبدیل کرده است، این در حالی که دولت‌مردان ما کمترین اهمیت را برای این صنعت درآمدزا قائل هستند.

طبایی در پایان با اشاره به اینکه تمامی مراحل برداشت گل محمدی از زمان برداشت گرفته تا قرار ندادن گل‌ها در ظروف پلاستیکی و استفاده از ماشین‌های مناسب حمل و نقل همگی در تولید گلاب از اهمیت خاصی برخوردار هستند، تصریح کرد: ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده گلاب در جهان، هیچ استانداردی برای تولید گلاب ندارد و با وجود تولید این حجم گلاب، از روش‌های اسانس‌گیری برای تولید ابسلوت و سایر فرآورده‌های اقتصادی گل محمدی استفاده نمی‌کنیم که این امر برای کشور ما شکست بزرگی محسوب می‌شود./

A-941209-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید