Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان حفظ نباتات در گفت‌وگو با ایانا خبر داد:

کاهش تعداد فروشگاه‌های سم غیرمجاز در کشور به 2000 واحد/ ایجاد فروشگاه‌های سم در کنار کلینیک‌های گیاه‌پزشکی

رئیس سازمان حفظ نباتات گفت: با تفاهم‌نامه‌ای که میان سازمان حفظ نباتات و نیروی انتظامی به امضا رسید، مأموران این نهاد برای مقابله با متخلفان، همراه بازرسان سازمان شدند.

کاهش تعداد فروشگاه‌های سم غیرمجاز در کشور به 2000 واحد/ ایجاد فروشگاه‌های سم در کنار کلینیک‌های گیاه‌پزشکی


تولید، واردات و توزیع سموم ازجمله مسائلی است که وزارت جهاد کشاورزی در دولت یازدهم توجه ویژه‌ای نسبت به آن داشته و درصدد کنترل کیفیت و ساماندهی سموم مختلف است.

رئیس سازمان حفظ نباتات در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) درباره فروشگاه‌های سم گفت: در حال حاضر بیش از دوهزار فروشگاه سم غیرمجاز در کشور داریم که یا باید مجوز بگیرند یا تعطیل شوند.

محمدعلی باغستانی‌میبدی با اشاره به اینکه تعداد فروشگاه‌های غیرمجاز قبل از اقدام سازمان حفظ نباتات بیش از چهارهزار واحد بود، افزود: برای برخورد با کسانی که بدون مجوز اقدام به فروش سم می‌کردند، خلاء قانونی وجود دارد و سازمان در برخی موارد نمی‌تواند جلوی آنها بایستد؛ به همین دلیل تفاهم‌نامه‌ای با نیروی انتظامی به امضا رسید تا مأموران این نهاد برای مقابله با متخلفان، همراه بازرسان سازمان باشند.

وی خاطرنشان کرد: گذشته از اینها تا چند سال پیش، وقتی یک نوع سم با نام تجاری مخصوص در کشور به ثبت می‌رسید، بعد از آن هر کسی می‌توانست آن را تولید و یا وارد کند، اما سازمان حفظ نباتات تولیدکنندگان و واردکنندگان را مجبور کرد که سم جدید را جداگانه به ثبت برسانند؛ ولو اینکه قبل از آن سم مورد نظر توسط شخص دیگری به ثبت رسیده باشد، زیرا در این صورت است که می‌توان به‌طور همیشگی از کیفیت و خاصیت سموم مختلف، مطمئن بود.


حجتی گزارش هفتگی می‌گیرد

به گفته رئیس سازمان حفظ نباتات، اکنون استانداردهای صدور پروانه برای فروشگاه‌ها بالاتر رفته و سخت‌گیری‌های بیشتری در این زمینه اعمال می‌شود. ضمن اینکه صدور پروانه تأسیس فروشگاه به نظام مهندسی کشاورزی واگذار شد و در کنار آن، راه ایجاد فروشگاه سم برای کلینیک‌های گیاه‌پزشکی را نیز باز گذاشتیم؛ به عبارتی کلینیک‌ها می‌توانند برای بقای اقتصادی خود این حرفه را نیز دنبال کنند.

باغستانی‌میبدی ادامه داد: هدف وزارت جهاد کشاورزی رسیدن به مرحله‌ای است که تولید و مصرف سموم در حد استانداردهای تعیین‌شده باشد؛ اتفاقاً شخص وزیر نیز به‌شدت پیگیر این موضوع بوده و از سازمان گزارش‌های هفتگی طلب می‌کند.


انجمن توزیع‌کنندگان سموم تشکیل می‌شود

به گفته وی، سازمان حفظ نباتات به‌دنبال تشکیل انجمن توزیع‌کنندگان سموم است که این محصول از مرحله تولید تا ورود به فروشگاه‌ها تحت نظارت و کنترل باشد. علاوه بر آن سامانه مخصوص سم در حال شکل‌گیری است که تاکنون 80 درصد کار به اتمام رسیده است. این سامانه تولید تا مصرف سم را به‌طور دقیق و مرحله به مرحله پایش می‌کند تا فرار سم اتفاق نیفتد.

باغستانی‌میبدی تصریح کرد: نگرانی مسئولان و مردم بیشتر در ارتباط با محصولاتی است که به‌صورت تازه‌خوری مصرف می‌شوند؛ مانند سبزی، صیفی و میوه‌جات، زیرا این ارقام فاصله زمانی کمی از مزرعه تا سفره را طی می‌کنند و احتمال وجود سم در آنها زیاد است، اما درباره محصولی مانند گندم هیچ نگرانی وجود ندارد؛ چراکه مراحل مختلفی را طی می‌کند تا به مصرف برسد و در این فاصله باقیمانده سموم از بین خواهد رفت.

وی در پایان تأکید کرد: طبق پایش‌های وزارت بهداشت، اکنون محصول خیار با آلودگی پنج تا هفت درصدی، ازجمله محصولاتی است که آلودگی بالایی دارد. البته این مسئله در کشورهای اروپایی هم به چشم می‌خورد؛ به‌عنوان مثال، در لهستان برای از بین بردن لکه سیاه سیب، شاید بیش از 15 بار باغ‌ها را سم‌پاشی کنند./

V-950208-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید