Iranian Agriculture News Agency

استاد دانشگاه و محقق حوزه کشاورزی به ایانا خبر داد:

شترمرغ، گوشت قرن آینده/ مطالعه آلمان، فرانسه و زیمبابوه برای سرمایه‌گذاری در ایران

شترمرغ به‌عنوان گوشت جایگزین قرن آینده که می‌تواند دارای ارزش غذایی بالاتر نسبت به گوشت گوسفند و گاو و همچنین پوست و پر باشد، یکی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران است که باید در رایزنی با هیأت‌های تجاری مورد تأکید قرار گیرد.

شترمرغ، گوشت قرن آینده/ مطالعه آلمان، فرانسه و زیمبابوه برای سرمایه‌گذاری در ایران


استاد دانشگاه و محقق حوزه کشاورزی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: توسعه حوزه کشاورزی در گرو تمرکز بر تولیدات با صرف اقتصادی و با هزینه‌های کمتر است و بخش کشاورزی اکنون یکی از بهترین محمل‌های افزایش سرمایه‌گذاری‌های داخلی و مشترک به‌شمار می‌رود که ورود هیأت‌های تجاری در ماه‌های اخیر به‌ویژه وزرای کشاورزی کشورها، مؤید همین مسئله است.

پیمان شیرازی‌پور افزود: توجه به منابع تغذیه‌ای به‌عنوان یکی از اولویت‌های سازمان‌های جهانی به‌شمار می‌رود و تلاش می‌کند تا منابع تغذیه را با کمترین هزینه‌های ممکن را جایگزین کنند؛ چنانکه گوشت شترمرغ به‌عنوان یکی از منابع تغذیه‌ای تأمین پروتئین در قرن آینده به‌طور قطع جایگزین گوشت گاو و گوسفند خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد یک کیلوگرم گوشت شترمرغ که اکنون به قیمت 40 هزار تومان به‌صورت نرمه و بدون زواید به فروش می‌رسد، در حالی که هر کیلوگرم گوسفند به قیمت 30 تا 35 هزار تومان با استخوان و زواید و دارای ارزش غذایی کمتر به فروش می‌رسد.

شیرازی‌پور ادامه داد: گوشت گوسفند که می‌تواند حاوی انگل و جنون گاوی باشد و بعد از پخت 30 درصد از حجم خود را از دست می‌دهد، در حالی که گوشت شترمرغ پس از پخته شدن نیز وزن اولیه خود را از دست نداده و حجم خود را حفظ می‌کند؛ لذا به‌نظر می‌رسد از آنجا که یک کیلوگرم گوشت گوسفند تا زمانی که در سبد غذایی قرار می‌گیرد، نیازمند 70 کیلوگرم ماده خشک است، گوشت گاو نیازمند 46 کیلوگرم، اما گوشت شترمرغ به تنها 14 کیلوگرم ماده خشک نیاز دارد، گوشت اقتصادی قرن آینده لقب بگیرد.

وی تصریح کرد: از یک شترمرغ سالم طی سال می‌توان با داشتن مدیریتی صحیح بیش از 20 جوجه سالم گرفت، این در حالی است که گاو و گوسفند به سختی می‌توانند دچار یک نوزاد تا پایان یک سال شوند.

این استاد دانشگاه یادآور شد: از سوی دیگر جوجه شترمرغ تنها جوجه‌ای است که هنگام تولد وزن آن حدود یک کیلوگرم است و در آستانه یک سالگی به 100 کیلوگرم می‌رسد که به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه خواهد بود.

شیرازی‌پور تأکید کرد: جوجه‌های شترمرغ را اکنون در سنین سه تا چهار ماهگی برای پرورش می‌فروشند، اما آنها را تا یک سالگی و کمی بیشتر به‌منظور صادرات محصولاتی چون گوشت و پوست نگهداری می‌کنند. در این سن، این پرنده 1.68 تا 2.20 مترمربع پوست قابل استفاده دارد که از نظر کیفیت و دوام، سه برابر پوست گاو است و البته پرهای شترمرغ نیز در صنعت و وسایل لوکس استفاده زیادی دارد.

وی اظهار داشت: شترمرغ یکی از پرندگان بزرگ جهان شناخته شده است که در یک چراگاه به وسعت نیم هکتاری قابل نگهداری است و هر تریو (دو ماده و یک نر را تریو می‌نامند) می‌تواند 120 تا 200 تخم در سال تولید کند که با یک مدیریت تا 80 درصد آن قابلیت جوجه‌آوری دارد.

شیرازی‌پور همچنین گفت: بازار گوشت شترمرغ در جهان رو به گسترش است و انتظار می‌رود تا به‌زودی جانشین مصرف سایر گوشت‌های شترمرغ در جهان شود؛ اکنون آفریقای جنوبی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گوشت شترمرغ و رژیم اشغالگر قدس و همچنین آلمان و فرانسه نیز از پرورش‌دهندگان شترمرغ در دنیا به‌شمار می‌روند.

وی در پایان افزود: پرورش شترمرغ در کشورهای توسعه‌یافته نظیر آلمان، سوئد، ایتالیا، چین و کانادا آغاز شده، اما اقتصاد پر از کشش این پرنده، می‌تواند به‌عنوان یکی از محمل‌های تزریق سرمایه در ایران قلمداد شود.

گفتنی است، آلمان، زیمبابوه و فرانسه پرورش شترمرغ در ایران را به‌عنوان یکی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری مورد بررسی قرار دادند./

F-950226-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید