برای نخستینبار در آب و هوای گرمسیری استوایی؛
مالزی هم تولیدکننده زعفران شد/ تجاریسازی در دستور کار قرار گرفت
مالزی تحقیقات برای کاشت و ورود به صنعت زعفران بهعنوان گرانترین ادویه جهان را آغاز کرد و موفق شد نخستین محصول زعفران را بهعمل آورد.
مالزی تحقیقات برای کاشت و ورود به صنعت زعفران بهعنوان گرانترین ادویه جهان را آغاز کرد و موفق شد نخستین محصول زعفران را بهعمل آورد.
به گزارش خبرنگار ایانا، این تحقیق توسط دانشگاه "یو.ام" مالزی انجام شده و مالزی تلاش دارد وارد عرصه بازار زعفران شود، محصولی که با ورود ایرانیان و اعراب به این کشور مصرفش به شدت افزایش یافته است.
تارنمای روزنامه "بورنئو پست" امروز شنبه با اشاره به تحقیقات دانشگاه "یو.ام" مالزی در زمینه این محصول، نوشت: زعفران هزاران سال بهعنوان ادویه در غذای مردم غرب آسیا استفاده شده، محصولی که قیمت آن برابر با طلا میشود.
قیمت هر کیلوگرم زعفران در ایران در حال حاضر حدود ۶۰ تا ۶۵ میلیون ریال است، اما این زعفران با صدور و با بستهبندیهای خارجی و اروپایی بیش از دو برابر قیمت آن در ایران عرضه میشود.
"بورنئو پست" قیمت هر کیلوگرم زعفران در مالزی را ۲۵ هزار تا ۳۲ هزار رینگیت (هفتهزار تا هشتهزار دلار) اعلام کرد.
یک تیم از محققان دانشکده علوم دانشگاه مالایا (یو.ام) به سرپرستی پروفسور "روسنا مات طاها" بهتازگی در یک آزمایش اولیه به رشد و تولید زعفران در مالزی دست یافت.
این زعفران در مالزی که از آب و هوای گرم استوایی برخوردار است، در یک اتاق بهعمل آمده است. فعالیت برای این کار برای نخستینبار ماه نوامبر سال گذشته کلید خورد و ژانویه امسال به ثمر رسید.
این برای نخستینبار است که زعفران در آب و هوای گرمسیری استوایی بهعمل میآید و مالزی به تولید این محصول امیدوار است.
سرپرست تیم تحقیقاتی تولید زعفران در مالزی گفت: تحقیقات بیشتری قبل از تولید زعفران در مقیاس بزرگ لازم است. این تیم متشکل از "نوردیانها انووار"، "نورعینی محمد"، "آصفخان"، "صادق مهاجر" و "نورامیرا محمدنور" طرح کاشت و تولید زعفران در مالزی را از سال ۲۰۱۴ میلادی با کمک دانشگاه "یو.ام" آغاز کردند.
"روسنا مات طاها" افزود: این محصول تنها میتواند در کشورهای چهار فصل و مدیترانهای مانند ایران که بزرگترین تولیدکننده زعفران جهان است، ترکیه، کشمیر (هند) و کشورهای اروپایی مانند اسپانیا و فرانسه تولید شود، هرچند تولید این کشورهای اروپایی در مقادیر کمی است.
وی با اشاره به این توان مالزی برای تولید آزمایشگاهی زعفران، از توان تجاری سازی آن در آینده خبر داد و خاطرنشان کرد: تحقیقات اولیه موفقیت آمیز بود و نشان داد این گیاه بهخوبی در خاک سیاه رشد کرد و گلدهی آن در دمای بین ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد آغاز شد.
مات طاها ادامه داد: هنگامی که زعفران در درجه حرارت بین ۲۱ تا ۲۸ درجه سانتیگراد قرار گرفت، تنها نیمی از این گل رشد کرد و در دمای بیش از ۳۰ درجه سانتیگراد، هیچیک از آنها به گل ننشست.
وی با اشاره به استفاده از روش بیوتکنولوژی برای افزایش گیاهان در مقیاس بزرگ، تصریح کرد: این ظرفیت عظیمی برای اقتصاد مالزی است.
مهمترین موارد مصرف زعفران در حوزه صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی است که امروزه در جهان رو به افزایش است، در حالی که در ایران کمترین تحقیقات و سرمایه گذاری در این زمینه انجام شده است./
O-950419-03
دیدگاه تان را بنویسید