اتحادیه مرغداران گوشتی به استقبال بورسی شدن مرغ رفت
بورس کالا یکی از روشهای معامله محصول یا بازاری نوین است که اخیرا محصولات کشاورزی نیز در آن ورود پیدا کردند و به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران، در آینده نزدیک گوشت مرغ نیز در بورس کالا عرضه میشود که میتواند به نفع تولیدکنندگان و مصرفکنندگان تمام شود.
محمدعلی کمالی سروستانی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: زمانی یک کالا یا محصول میتواند در بورس عرضه شود که آن کالا رقابتی باشد و عرضه به اندازه تقاضا وجود داشته باشد که در زمینه گوشت مرغ با توجه به پتانسیل تولید دو میلیون و ۸۰۰ هزار تنی تا سه میلیون تنی آن و نیاز دو میلیون تنی کشور به این محصول، میتوان گفت که گوشت مرغ به عنوان یک محصول رقابتی به راحتی قابلیت عرضه در بورس کالا را دارد .
وی تاکید کرد: برای بورسیشدن گوشت مرغ در بازار ایران باید نظام تصمیمگیری و برنامهریزی بازار و قیمت بر مبنای عرضه و تقاضای محصول شکل بگیرد و دست دولت از تصمیمگیری درباره بازار این محصول کوتاه شود، چرا که نباید در این شرایط در بازار گوشت مرغ دخالت کند .
مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تصمیمی برای بازار گوشت مرغ در مواقع اضطرار و کمبود احتمالی باید گرفته شود و در آن شرایط دولت چه نقشی خواهد داشت؟ اظهار کرد: در چنین شرایطی دولت میتواند از طریق ذخایر استراتژیکی که همواره در اختیار دارد تعادل عرضه و تقاضا در بازار را برقرار کند. از سوی دیگر نیز در چنین بازار رقابتی و بورسی به راحتی میتوان در شرایط اضطرار برای تامین نیاز داخلی کشور درهای واردات را باز کرد .
کمالی سروستانی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای بورسی شدن بازار گوشت مرغ این است که ظرفیتها و پتانسیلهای تولیدی وجود دارد که میتوان به حداکثر ممکن برسد و صادرات نیز تسهیل شود که البته مهمترین ویژگی بورسی شدن این محصول شفافیت قیمت آن است .
وی با بیان اینکه در بازار شفاف بورسی دلالان هم نمیتوانند سواستفاده کنند و هر قیمتی را که دلشان میخواهد روی محصولشان بگذارند، اظهار کرد: اگر بتوان زمینهها و الزامات بورسی شدن بازار گوشت مرغ را فراهم کرد، نه تنها گوشت مرغ گران نمیشود، بلکه به نفع مصرفکنندگان تمام میشود و تولیدکنندگان نیز با چشم بازتری تولید میکنند .
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی گفت: در زمینه گوشت مرغ منجمد هیچ مشکلی برای بورسی شدن آن وجود ندارد و میتوان برای سازمانها و دستگاههای بسیاری این محصول را تامین کرد، اما باید فرهنگ مصرف مردم به سمت گوشت مرغ منجمد سوق داده شود، چرا که گوشت مرغ منجمد با توجه به کدگذاری و نظارت بر فرآیند تولید آن از سلامت و کیفیت بالاتری برخوردار بوده و مطمئنتر از گوشت تازه مرغ است.
دیدگاه تان را بنویسید