Iranian Agriculture News Agency

بر اساس توافقنامه بین سازمان FAO و WHO انجام شد

ورود کارشناسان سازمان های بهداشت جهانی و فائو برای ارزیابی سیستم نظارت بر مواد غذایی به ایران

نمایندگان سازمان بهداشت جهانی، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و دفتر معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در محل سازمان دامپزشکی کشور با مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی نشست مشترکی برگزار کردند.

ورود کارشناسان سازمان های بهداشت جهانی و فائو برای ارزیابی سیستم نظارت بر مواد غذایی به ایران

نمایندگان سازمان بهداشت جهانی، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و دفتر معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در محل سازمان دامپزشکی کشور با مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی نشست مشترکی برگزار کردند.

به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، بنا به درخواست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، یک تیم از کارشناسان سازمان بهداشت جهانی ( WHO ) و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( FAO ) جهت انجام هماهنگی‌های لازم برای ارزیابی سیستم کنترل مواد غذایی در ایران طی هفته جاری وارد کشور شدند.

ملاقات با مسئولان ارشد و کارشناسان سازمان‌های مختلف مرتبط با نظارت بر مواد غذایی در ایران یکی از برنامه‌های این هیأت بود و در همین راستا، این تیم در روز دوشنبه چهارم تیرماه، جلسه‌ای با ریاست سازمان دامپزشکی کشور و مدیران ارشد سازمان برگزار شد.

تیم ارزیابی سازمان بهداشت جهانی در بهمن‌ماه سال گذشته نیز جهت بررسی اولیه از مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور بازدید کرده بودند.

بر اساس توافقنامه بین سازمان بهداشت جهانی ( WHO ) و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( FAO ) سیستم‌های نظارت بر مواد غذایی در کشورهای مختلف به‌صورت آزمایشی در حال ارزیابی است و ایران یکی از کشورهایی است که برای این ارزیابی انتخاب شده است.

سیستم مذکور یک سیستم خودارزیابی است و بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده مرتبط با زنجیره غذایی توسط ارگان‌های ذی‌ربط انجام می‌شود.

در این سیستم اولویت‌های بلندمدت، کوتاه‌مدت و میان‌مدت برای هر کشور بر اساس شرایط موجود تعریف می‌شود و جنبه‌های داخلی، اقتصادی و خلاءهای موجود در سیستم بررسی می‌شود و سیستم‌های امتیازبندی خاص خود را بر اساس معیارهای تعریف‌شده دارند.

این سیستم ارزیابی، شامل دو قسمت ارزیابی سلامت مواد غذایی و ارزیابی تقلبات غذایی مبتنی بر دستورالعمل‌های کدکس الیمنتاریوس است. در پایان مرحله ارزیابی، وضعیت موجود و انتظارات مشخص شده و سپس برنامه‌ها بر اساس این انتظارات، تدوین می‌شود./

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید