Iranian Agriculture News Agency

دبیر انجمن برنج گیلان به ایانا خبر داد:

آغاز سقوط قیمت برنج با شروع برداشت/ افزایش هشت تا 11 درصدی تولید برنج

با شروع برداشت برنج در شالیزارهای شمالی کشور، قیمت برنج روند نزولی به خود گرفت و انتظار می‌رود سقوط قیمت تا هشت‌هزار و 500 تومان ادامه داشته باشد.

آغاز سقوط قیمت برنج با شروع برداشت/ افزایش هشت تا 11 درصدی تولید برنج


با شروع برداشت برنج در شالیزارهای شمالی کشور، قیمت برنج روند نزولی به خود گرفت و انتظار می‌رود سقوط قیمت تا هشت‌هزار و 500 تومان ادامه داشته باشد.

نایب‌رئیس انجمن برنج امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: در حالی برداشت برنج در استان‌های شمالی کشور به اوج خود نزدیک می‌شود که با قاطعیت می‌توان گفت اقلیم مساعد گرمای روز و سرمای شب باعث جلوگیری از خرد شدن برنج شده است.

غلامعلی قربانی افزود: حجم تولید برنج در سال جاری هشت تا 11 درصد افزایش خواهد داشت و انتظار می‌رود درصد شکستگی برنج نیز کاهش پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: هرچند برداشت برنج در مازندران به اوج خود نزدیک شد، اما در گیلان 15 تا 20 درصد برداشت شده است.

سقوط قیمت برنج آغاز شد

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان ادامه داد: با وجودی که برداشت برنج هنوز به اوج خود نرسیده، اما روند کاهش قیمت آغاز شده است.

قربانی تصریح کرد: قیمت برنج با شروع برداشت از 10 هزار و 500 تومان به 9 هزار و 300 تومان رسید و انتظار می‌رود تا هشت‌هزار و 500 تومان کاهش یابد.

وی یادآور شد: 90 درصد برنج استان گیلان هاشمی و حسن‌سرائی و زرددم کیفی است و تنها 10 درصد را برنج پرمحصول تشکیل می‌دهد.

قربانی تأکید کرد: استان مازندران بیشتر ارقام پرمحصول نظیر شیرودی دارد.

گوهر به سرنوشت 222 دچار شد

دبیر انجمن برنج گیلان اظهار داشت: سال‌ها است که مؤسسه تحقیقات برنج رقم مناسبی که سازگار با اقلیم گیلان و مازندران باشد، معرفی نکرده است.

وی همچنین گفت: دو سال پیش مؤسسه تحقیقات برنج در اراضی تحت مالکیت خود با حضور متخصصان و رسیدگی دائمی روی رقمی به نام "گوهر" کار و آن را به‌عنوان رقم جدید معرفی کرد.

قربانی در ادامه افزود: گوهر از آنجا که در پایلوت طبیعی پرورش پیدا نکرده بود و تحت شرایط خاص تولید آن محقق شد، اما در شالیزارهای طبیعی نتوانست نتایج خوبی داشته باشد و از دستور کار خارج شد.

وی خاطرنشان کرد: پیش از این رقم خزر و 222 نیز که به‌عنوان ارقام پرمحصول معرفی شده بود، به‌علت شکستگی، تناژ پایین، خوابیدگی و سایر دلایل فنی از بین رفت.

قربانی در پایان تصریح کرد: اکنون تنها رقم معرفی‌شده ثبات‌یافته در مازندران رقم شیرودی است که توانست مورد توجه کشاورزان قرار گیرد./

F-950516-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید