Iranian Agriculture News Agency

دبیر انجمن صادرکنندگان کشمش ملایر اعلام کرد:

پژوهشکده انگور به‌دنبال بانک ژن بین‌المللی/ ثبت انگور ملایر در فائو رسمی نیست

با وجود شروع فعالیت پژوهشکده انگور و کشمش ملایر با هدف معرفی بانک ژن بین‌الملی و شناخت استانداردهای نوین جهانی، ثبت انگور ملایر توسط فائو هنوز به‌صورت رسمی منتشر نشده است.

پژوهشکده انگور به‌دنبال بانک ژن بین‌المللی/ ثبت انگور ملایر در فائو رسمی نیست


با وجود شروع فعالیت پژوهشکده انگور و کشمش ملایر با هدف معرفی بانک ژن بین‌الملی و شناخت استانداردهای نوین جهانی، ثبت انگور ملایر توسط فائو هنوز به‌صورت رسمی منتشر نشده است.

دبیر انجمن صادرکنندگان کشمش ملایر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: پژوهشکده انگور و کشمش ملایر به‌دنبال بهبود ذخایر توارثی انگور و ایجاد بانک ژن استانی، ملی و بین‌المللی است.

منوچهر رضایی افزود: شناسایی همه ارقام انگور مورد کشت در کشور و همچنین جمع‌آوری ژرم‌پلاسم ارقام تجاری وارداتی با تکیه بر دانش اساتید دانشگاهی، کشاورزان و مسئولان صورت خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد بانک اطلاعات محیطی انگور، بهبود عملکرد کیفی و کمی و تحقیقات برای معرفی گونه مقاوم در مقابل خشکسالی آفات و بیماری‌ها و همچنین معرفی ارقام تجاری مقاوم به تنش‌های محیطی با استفاده از فناوری‌های نوین، سلولی، مولکولی جزو اولویت‌های این پژوهشکده است.


تولید سالانه 250 هزار تن انگور در ملایر

عضو هیأت‌مدیره اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان ادامه داد: سالانه 250 هزار تن انگور در ملایر تولید می‌شود که حدود 40 هزار تن آن مبدل به کشمش شده و از این حیث رتبه دوم کشور را دارا است.

رضایی در پاسخ به این پرسش که ثبت جهانی انگور ملایر در فائو در چه مرحله ای است، تصریح کرد: کیفیت محصول ملایر دارای شاخص‌های ژنتیکی و طعم و مزه بی‌نظیری است، اما درباره ثبت آن در فائو هنوز مطلب رسمی منتشر نشده است.

وی در پایان اظهار داشت: اهمیت استانداردسازی در بسته‌بندی و کیفیت محصولات انگور با هدف صادرات و به‌روز کردن راهکارهای نوین جمع‌آوری، نگهداری، انبارداری و شناخت استانداردهای جهانی ازجمله اقداماتی است که در دستور کار پژوهشکده انگور قرار گرفته است./

F-950530-03

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید