Iranian Agriculture News Agency

با حضور معاون اول رئیس جمهوری؛

بزرگ‌ترین کارخانه جوجه‌کشی خاورمیانه با سرمایه‌گذاری 400 میلیارد ریالی افتتاح شد

با حضور معاون اول رئیس جمهوری، بزرگ‌ترین کارخانه جوجه‌کشی تخم‌گذار خاورمیانه مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

بزرگ‌ترین کارخانه جوجه‌کشی خاورمیانه با سرمایه‌گذاری 400 میلیارد ریالی افتتاح شد


با حضور معاون اول رئیس جمهوری، بزرگ‌ترین کارخانه جوجه‌کشی تخم‌گذار خاورمیانه مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایانا، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه) با حضور در شهرستان آبیک، بزرگ‌ترین کارخانه جوجه‌کشی تخمگذار خاورمیانه با ظرفیت تولید 40 میلیون عدد تخم‌مرغ در سال را افتتاح و از بخش‌های مختلف این کارخانه بازدید کرد.

حجم سرمایه‌گذاری انجام‌شده برای این پروژه 400 میلیارد ریال و میزان اشتغال 74 نفر است.

با افتتاح این پروژه صنعت مرغ تخم‌گذار کشور شامل تحول چشم‌گیری در زمینه کیفیت و تولید بهتر و بیشتر خواهد بود.

معاون اول رئیس جمهوری همچنین در آیین افتتاح این کارخانه ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد شهیدان رجائی و باهنر اظهار داشت: خوشبختانه گام‌های بلندی در بخش‌های مختلف در جهت توسعه کشور برداشته شده و ظرفیت‌های مناسبی در بخش تولید فراهم شده است.

جهانگیری ظرفیت تولید سالانه تخم‌مرغ کشور را 930 هزار تن در سال اعلام کرد و افزود: میزان سرانه مصرف تخم‌مرغ در کشور 11.5 کیلو است و میزان سرانه مصرف جهانی 9.5 کیلوگرم است که این یعنی ظرفیت مناسبی در بخش تولید در کشور فراهم شده و نه‌تنها می‌تواند به نیازهای داخلی پاسخگو باشد، بلکه باید زمینه صادرات این محصولات نیز فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر صادرات مرغ و تخم‌مرغ در کشور از رشد خوبی برخوردار بوده است و در سه سال اخیر بیش از 200 هزار تن صادرات تخم‌مرغ انجام شده است که باید در جهت افزایش میزان صادرات تلاش کنیم.

جهانگیری با اشاره به فعالیت‌های اقتصادی نهادهای عمومی کشور ادامه داد: اگر نهادهای عمومی به‌دنبال فعالیت اقتصادی در جهت توسعه کشور باشند، هیچ اشکالی ندارد، اما نگرانی‌ها زمانی خواهد بود که شرایط اقتصادی به نفع نهادهای عمومی و علیه بخش خصوصی کشور باشد.

وی تصریح کرد: نهادهای عمومی نباید از رانت‌های دولتی برخوردار باشند، بلکه شرایط اقتصادی برای نهادهای عمومی و بخش خصوصی کشور باید یکسان باشد و عملکرد فعالان اقتصادی ملاک برخورداری از امتیازات ویژه باشد.

به گزارش ایانا، بیش از یک سال از پیش‌خبر افتتاح بزرگ‌ترین واحد جوجه‌کشی خاورمیانه می‌گذرد. ماه رمضان سال گذشته، مدیر فروش شرکت "مرغک" از پیگیری تأسیس چنین کارخانه‌ای خبر داد؛ واحدی که امروز خبر نهایی تأسیس آن در رسانه‌ها پیچید. این واحد با سرمایه‌گذاری 400 میلیارد ریالی در استان البرز مورد بهره‌برداری قرار گرفت که بزرگ‌ترین مانع آن، تحریم‌هایی بود که کشورهای غربی علیه ایران اعمال کرده بودند.

شرکت مرغک، از شرکت‌های تابعه سازمان اقتصادی کوثر که با بیش از 35 سال فعالیت در زمینه پرورش گله اجداد و مادر تخم‌گذار، بزرگ‌ترین تولیدکننده جوجه یکروزه مادر تخم‌گذار در کشور است و حدود 60 درصد از جوجه یکروزه تخم‌گذار تجارتی را تولید می‌کند.

این شرکت با دارا بودن بزرگ‌ترین فارم اجداد تخم‌گذار کشور، نماینده انحصاری نژاد Hy-Line در ایران است که علاوه بر فروش جوجه یکروزه تخم‌گذار در کشور، جوجه‌های تولیدی خود را به سایر کشورها به‌ویژه کشورهای همجوار صادر می‌کند.

یک فارم پرورش اجداد تخم‌گذار، هشت فارم مادر تخم‌گذار و چهار کارخانه جوجه‌کشی با ظرفیت 16 میلیون جوجه یکروزه تخم‌گذار تجارتی در این شرکت فعالیت می‌کنن که نقش بسزایی در صنعت مرغ تخمگذار و ایجاد اشتغال مولد دارند.

با توجه به نقش و جایگاه این شرکت در صنعت مرغ تخم‌گذار کشور و با توجه به استقرار تعداد سه فارم پرورش مرغ مادر و دو کارخانه جوجه‌کشی در استان البرز و با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره پیگیری سیاست‌های مرتبط با اقتصاد مقاومتی، موضوع احداث واحدهای جدید با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و به‌کارگیری تجهیزات مدرن در دستور کار شرکت مرغک قرار داد که در همین رابطه این شرکت با استفاده از تسهیلات بانک کشاورزی موفق به احداث بزرگ‌ترین کارخانه جوجه‌کشی خاورمیانه با استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا به ظرفیت 40 میلیون قطعه در آبیک قزوین شد.

کلیه مطالعات و طراحی کارخانه جدید توسط کارشناسان این شرکت انجام شده و عملیات اجرایی پروژه در آبان سال 92 با زیربنای شش‌هزار مترمربع در منطقه آبیک واقع در استان قزوین آغاز شد.

این کارخانه دارای 40 دستگاه سِتِر و 14 دستگاه هچر است و در نوع خود بزرگ‌ترین کارخانه جوجه کشی تخم‌گذار در خاورمیانه است.

همچنین این کارخانه مجهز به سیستم اتوماسیون جوجه‌کشی شامل تجهیزات تخلیه جوجه شمارش‌گر اتوماتیک جوجه، اسپری واکسن و دستگاه شستشوی سبدهای هچری از شرکت Innovatec هلند است.

علاوه بر این به‌منظور جلوگیری از بروز صدمات فیزیکی و کاهش ضایعات در زمان ترانسفر تخم‌مرغ‌ها از سینی‌های سِتِر به سبدهای هچر از دستگاه‌های اتوماتیک استفاده می‌شود.

به جهت جلوگیری از آلودگی‌های زیست‌محیطی در امحاء ضایعات جوجه‌کشی که شامل پوسته‌های تخم‌مرغ و تخم‌مرغ‌های هچ‌نشده و جوجه‌خروس‌ها است، کارخانه پخت و بازیافت ضایعات نیز در کنار جوجه‌کشی احداث شده که دارای شش دستگاه پخت مدل RBK2000 است.

با توجه به محدودیت منابع آبی، در طراحی کارخانه سیستم تصفیه‌خانه مرکزی لحاظ شده تا فاضلاب کارخانه پس از تصفیه در آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار گیرد./

V-950602-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید