در دیدار هیاتی از بازرگانان حوزه کشاورزی و صنایع غذایی ایران به ایالت بایرن آلمان مطرح شد؛
توافقات اولیه برای صادرات قارچ ایران به آلمان/ شرایط سرمایه گذاری مشترک ایران و آلمان در توسعه صنایع غذایی
هیاتی از بازرگانان، تجار و فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی و صنایع غذایی به سرپرستی رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران و به دعوت وزارت کشاورزی ایالت بایرن کشور آلمان برای بررسی همکاریهای اقتصادی و تجاری به این کشور سفر کردند.
هیاتی از بازرگانان، تجار و فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی و صنایع غذایی به سرپرستی رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران و به دعوت وزارت کشاورزی ایالت بایرن کشور آلمان برای بررسی همکاریهای اقتصادی و تجاری به این کشور سفر کردند.
به گزارش ایانا، این هیئت در سفر خود با «هلموت برونر» وزیر تغذیه و کشاورزی دولت محلی ایالت بایرن، «جورج هاسل» معاون وزیر کشاورزی و صنایع غذایی این ایالت، «اکرت داور» رییس بخش تغذیه و بازار،وزارت تغذیه، کشاورزی و جنگلداری ایالت بایرن، «ماریا لیندرر» مدیرعامل انجمن صنایع شیر ایالت بایرن،«کریستیان باوم گارتنر» مدیرعامل انجمن بازرسی صنعت شیر آلمان و جمعی دیگر از فعالان کشاورزی و غذایی این کشور دیدار و ملاقاتهایی را به انجام رساندند. همچنین در حاشیه این سفر، ملاقات های تجاری B2B با 13 شرکت مواد غذایی و کشاورزی این ایالت صورت گرفت.
در دیدار با طرفین آلمانی، "کاوه زرگران" رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران بر لزوم افزایش همکاریهای دو جانبه در حوزه صنایع غذایی و کشاورزی، انتقال تجریبات و فراهم بودن بسترها در ایران برای جذب سرمایهگذاری خارجی تاکید کرد.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران در دیدار با وزیر کشاورزی و صنایع غذایی ایالت بایرن آلمان با تاکید بر اینکه صنایع غذایی و کشاورزی ایران با وجود رشد مناسبی که دارد، آماده تعامل با سرمایهگذاران خارجی برای تصاحب بازارهای منطقه است، اعلام کرد: تکنولوژی نوین آلمان در کنار فرصتهای اقتصادی موجود در ایران می تواند قدم مهمی برای همکاریهای مشترک دو کشور در جذب بازار 400 میلیون نفری ایران و کشورهای اطراف در منطقه بردارد.
هلموت برونر، وزیر کشاورزی ایالت بایرن آلمان نیز در این دیدار با اشاره به اینکه ایران پس از رفع تحریمهای اقتصادی دراوایل سال جاری میلادی، به مکانی امیدبخش برای همکاریهای اقتصادی دو جانبه بدل شده، گفت: ایران چشمانداز روشنی برای همکاریهای دو جانبه دارد و شرکتهای فعال در بخش موادغذایی و کشاورزی ایالت بایرن میخواهند در بازار رو به رشد ایران حضور داشته باشند.
برونر در ادامه افزود: محصولات خاص و با کیفیت ما، از آوازهای بسیار خوب در سراسر جهان برخوردارند. ما قصد داریم تا این امر را در ایران نیز به اثبات برسانیم، چرا که هر دو طرف علاقه زیادی به همکاری مشترک دارند.
جورج هاسل، معاون وزیر کشاورزی و صنایع غذایی این ایالت نیز در دیدار جداگانه با رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران و هیات همراه با اشاره به نیاز این ایالت به واردات قارچ از دیگر کشورها، خواستار ایجاد فضای مناسب جهت تامین قارچ از ایران شد.
زرگران در این دیدار با تاکید بر اینکه کیفیت قارچ ایران در سطح استانداردهای بینالمللی است، اعلام کرد تا طرف های ایرانی اقدامات لازم جهت معرفی واریتههای قارچ تولیدی در کشورمان و بررسی امکان همکاری مشترک جهت صادرات به آلمان را انجام خواهند داد.
دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران همچنین با «ماریالیندرر» مدیرعامل انجمن صنایع شیر ایالت بایرن دیدار و بر اشاعه همکاریهای مشترک تاکید داشت با توجه به حضور شرکت ها قدرتمند داخلی و منابع خوب موجود، صادرات لبنیات به ایران در سیاستهای فعلی بخش دولتی و خصوصی ایران قرار ندارد. لذا حضور در بازار ایران تنها به شرط سرمایهگذاری طرفهای خارجی دراین کشور ممکن است و بر همین اساس شرایط سرمایهگذاری مشترک در کشورمان را برای مدیرعامل انجمن صنایع شیر ایالت بایرن تشریح کرد.
همچنین در این سفر رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران در دیدارهای جداگانه با «کریستیان باوم گارتنر» مدیرعامل انجمن بازرسی صنعت شیر آلمان، «اکرت داور» رییس بخش تغذیه و بازار، وزارت تغذیه، کشاورزی وجنگلداری ایالت بایرن و جمعی دیگر از فعالان کشاورزی و غذایی این کشور دیدار و ملاقات کرد.
در پایان این دیدارها، زرگران، با مثبت ارزیابی کردن نتایج این سفر گفت: در این دیدارها طرفین نقطه نظرات خود را برای یکدیگر تشریح کردند و به جمع بندی مناسبی جهت بررسی همکاری های بیشتر رسیدیم. به عنوان نمونه بررسی امکان صادرات قارچ ایران به این ایالت و سرمایهگذاری مشترک جهت تولید لبنیات در دستور کار قرار گرفت.
دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران با اعلام اینکه ایالت بایرن در اقتصاد کشاورزی و صنایع غذایی آلمان جایگاه ویژهای دارد افزود: بایرن بزرگ ترین ایالت در میان 16 ایالت این کشور است که گردش مالی صنایع غذایی این ایالت 24 میلیارد یورو است.
این ایالت با دارا بودن بیش از یک میلیون و دویست هزار گاو شیری، نزدیک به سالانه 7 میلیون و 700 هزار تن شیر خام تولید میکند. همچنین در این ایالت بیش از 84 کمپانی بزرگ صنایع لبنی وجود دارد که شیر مورد نیاز خود را از 30 هزار تامین کننده شیر این ایالت تهیه میکنند و این موضوع باعث شده تا گردش مالی صنعت شیر در این ایالت به بیش از 10 میلیارد یورو در سال برسد. بطور کلی این ایالت 1,5 میلیارد یورو صادرات پنیر و 1,3 میلیارد دلار صادرات سایر فرآورده های لبنی و صبحانهای به دیگر کشورها دارد.
دیدگاه تان را بنویسید