Iranian Agriculture News Agency

ساناز مینایی، کارآفرین صنعت غذا در اتاق فکر اتاق تهران اعلام کرد:

آغاز همکاری خدمات تشریفاتی بخش CIP فرودگاهی کشور با مؤسسه سانازسانیا/ در کنار آشپزی، تأسیس مهدکودک را دوست دارم!

بنیانگذار مؤسسه "سانازسانیا" در اتاق فکر اتاق تهران، تجربیات و رمز و رموز موفقیت خود را در کسب و کار آشپزی به علاقه‌مندان پرشمار این پیشه هنری - علمی ارائه کرد.

آغاز همکاری خدمات تشریفاتی بخش CIP فرودگاهی کشور با مؤسسه سانازسانیا/ در کنار آشپزی، تأسیس مهدکودک را دوست دارم!


بنیانگذار مؤسسه "سانازسانیا" در اتاق فکر اتاق تهران، تجربیات و رمز و رموز موفقیت خود را در کسب و کار آشپزی به علاقه‌مندان پرشمار این پیشه هنری - علمی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار ایانا، در راستای سلسله‌نشست‌های آشنایی کارآفرینان و علاقه‌مندان کارآفرینی که به همت کانون ملی زنان بازرگان ایران برگزار می‌شود؛ ساناز مینایی، بنیانگذار مؤسسه آموزشی سانازسانیا و ناشر کتاب‌های آشپزی و قنادی، در ابتدا با اشاره به اینکه پس از تجربه ناگوارش در پخت غذای باب دلخواه خانواده در 13 سالگی و با وجود تعریف و تمجید مصلحتی زنده‌یاد پدرش، مصمم شد تا به قدری در این مهارت پیشرفت کند که روزی حرف نخست را در آشپزی بزند، با لحنی که حاکی از احساساتش از عمق وجود بود، خاطره این اتفاق را برای حاضران تشریح کرد و گفت: وقتی به‌تنهایی عدس‌پلوی خود را از پلوپز بیرون آوردم و آن را به روی دیس برگرداندم و با منظره‌ای از ته‌دیگ سوخته، برنج غش‌کرده و آب سیاه راه افتاده روبه‌رو شدم و در همان لحظه سیر شدم!

مینایی با بیان اینکه وقتی پدرش با خوردن غذای خراب‌شده در اوج شگفتی به تمجید از آن پرداخت، افزود: پیرو همین اتفاق به‌دنبال کتاب زنده‌یاد رزا منتظمی رفتم که در آن هنگام تنها کتاب آشپزی معتبر در بازار بود، اما با پیدا نکردن آن، کتابی به نام "دلپسند" را دیده و خریداری کردم و با کمک خدمتکار خانه پدری و استفاده از آشنایی ذائقه‌ام با غذاهای لذیذ مادرم در آشپزی پیشرفت خوبی کردم، اما این نقطه پایان یادگیری من در آشپزی نشد.

وی با بیان اینکه در سال 1362 خورشیدی نخستین کتاب او با عنوان "تزئینات سبزیجات و میوه‌آرایی" منتشر شد، خاطرنشان کرد: البته این کتاب به‌دنبال این امر منتشر شد که دوره سبزیجات و تزئیات میوه‌آرایی را آن زمان در توکیو ژاپن گذراندم و همان‌جا اول شدم و سپس در فرانسه هم در جشنواره‌ای شرکت و به‌عنوان نفر نخست برگزیده شدم.


ماجرای تشابه اسمی ساناز مینایی با دخترش ساناز شریفی

مینایی با یادآوری اینکه موفقیت وی در امر تزئین سبزیجات و میوه‌جات در سال 1370 خورشیدی در برنامه پربیننده آن موقع به نام "دیدنی‌ها" در قالب گزارشی مستند پخش شد، درباره روند تأسیس آموزشگاه و نامگذاری آن به سانازسانیا نیز ادامه داد: در ابتدا نام اصلی من ساناز نبود، اما وقتی آموزشگاه را تأسیس کردم و اسم سانازسانیا را روی آن گذاشتم، به‌دنبال خطاب شدنم به ساناز از سوی مردم، نام مستعارم ساناز مینایی شد تا بعد از مدتی شناسنامه‌ام را نیز به ساناز تغییر دادم.

وی تصریح کرد: "در حال حاضر نیز ضمن ساناز بودن اسم خودم، اسم دختر بزرگم نیز ساناز است و هرکس تعجب می‌کند، می‌گویم ما لویی هستم، اسم ما می‌چرخه، اما فامیلمون تغییر نمی‌کنه. اگر خداوند هم دختری به‌عنوان نوه نصیبم کند، اسم او را ساناز خواهیم گذاشت."



مگر قیمه و قورمه استاندارد هم می‌خواهد!؟

این کارآفرین کسب و کار آشپزی در کشور با تمجید از کارآفرینی به‌عنوان کاری بسیار قشنگ و هیجان‌انگیز یادآور شد: در حالی نخستین استانداردهای فنی و حرفه‌ای آشپزی در کل کشور را طی سال‌های 70 - 69 در ایران نوشتم که بسیاری این اقدام مرا تمسخر می‌کردند و به کنایه می‌گفتند مگر قیمه و قورمه استاندارد هم می‌خواهد!؟ اما الان صدها آموزشگاه و ده‌ها ماهنامه تخصصی آشپزی وجود دارد که مایه افتخار و مباهات است.

مینایی با بیان اینکه در ابتدا و تا سال 87 تصور می کرده است، با راه‌اندازی آموزشگاه سانازسانیا در کشور کار خیلی مهمی انجام داده است، تأکید کرد: در سال 87 وقتی آقای پاسبانیان مدیر تشریفات نهاد ریاست جمهوری از من خواست ناظر غذای روسای جمهوری میهمان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در ایران شوم، آنچه از تدارکات پذیرایی‌ها دیدم که خیلی خارج از استاندارد بود، مرا از پذیرش این پیشنهاد منصرف کرد تا برند "سانازسانیا" که برای شکل‌گیری آن خیلی زحمت کشیده بودم، مخدوش نشود، اما همان روز یک ساعت تمام در حیاط نهاد ریاست جمهوری قدم می‌زدم و خودم را نکوهش می‌کردم که نتوانستم برای بالاترین نهاد رسمی اجرایی در کشورم کمکی کرده باشم.

وی در این هنگام خطاب به سخنرانان در اتاق فکر اتاق تهران که مشتاقانه و در سکوت شنونده نکات تجربی این مدرس پیشکسوت بودند، اظهار داشت: در آنجا به آنها خرده نگرفتم و در واقع خرده به من وارد بوده که وقتی رزومه ارائه می‌دادم، چرا این بخش از ماجرا را ندیده بودم؛ لذا در اقدامی جدید، گروهی 27 نفره تشکیل دادیم که سه سال به‌صورت شبانه‌روز بر روند استانداردهای آشپزی و تشریفات و پذیرایی تحقیق و پژوهش شد که ماحصل آن بعد از چند مسافرت تحقیقاتی من به استرالیا، ژاپن، اروپا و کانادا، اختراع 17 استاندارد آشپزی با کمک دو دخترم ساناز و سانیا شریفی، تحت عنوان "سرآشپز طلایی" بود که به‌عنوان اختراع ثبت شد.

این کارآفرین کسب و کار آشپزی که بر اساس اطلاعات دریافتی خبرنگار ما همچنان به توسعه ایده‌هایش اهتمام می‌ورزد، در ادامه وقتی گوش شنوای شنوندگان را دید، بیشتر سر ذوق آمد و به ادامه ارائه تجربیات خود در امر کسب و کار آشپزی پرداخت و گفت: با توجه به تحقیقات وسیعی که درباره آداب و غذاهای ایران انجام داده بودم و ایران، روم و چین جزو سه کشوری بودند که قبلاً سایر کشورهای جهان نیز از این سه کشور الگوبرداری می‌کردند، آداب و پذیرایی اروپا که بسیاری از آنها برگرفته از آداب و فرهنگ غذایی خود ماست را در یکدیگر ادغام کردم و پس از صدها بار تغییر ترکیبات غذایی به استانداردهای خوب و تازه‌ای رسیدیم که در غالب دوره‌های آموزشی مؤسسه به هنرجویان علاقه‌مند آموزش داده می‌شود.

مینایی رمز اصلی موفقیت خود را در این پیشه جذاب، داشتن هدف و همچنین عشق به آن، فارغ از هرگونه چالش و گرفتاری‌هایی برشمرد که به‌طور طبیعی سر راه هر فردی قرار می‌گیرد.

وی با یادآوری این موضوع که دستاوردهای او در زمینه استانداردهای آموزشی در طرح و برنامه سازمان فنی و حرفه‌ای به‌عنوان برنامه درسی معرفی شد، به ذکر خاطره‌ای از هنگام داوری‌اش به‌عنوان یکی از چهار داور جشنواره بین‌المللی آشپزی کره جنوبی در سال 88 خورشیدی اشاره کرد و افزود: وقتی خبرنگاران سراغ داوران آمریکایی، فرانسوی و کره‌ای می‌رفتند از آنها چگونگی انجام آشپزی شرکت‌کنندگان را می‌پرسیدند، اما از من به‌عنوان یک زن ایرانی، جویای موقعیت زنان در ایران و تأثیر محدودیت‌هایی پرسیدند که دست کم خودم شخصاً هیچ‌گاه در طول 30 سال مراجعاتم به ادارات و ارگان‌های کشور، با آنها روبه‌رو نشده‌ام."


هیچ مانعی نمی‌تواند مرا از رسیدن به هدفم باز دارد

این کارآفرین سخت‌کوش حوزه صنعت غذا با تأکید بر اینکه با وجود بروز مشکلات کوچکی در طول زندگی هیچ‌گاه این موانع برای او مهم نبوده و نخواهد بود، از تمام علاقه‌مندان کسب و کار در این پیشه و حتی سایر پیشه‌ها خواست که برای خود هدف تعیین کنند و با ایمان قوی و اتکا به خدا، به سوی هدف طراحی شده حرکت کنند.

مینایی در مثال زدن از اراده‌اش برای خستگی‌ناپذیری و اشباع نشدن از موفقیت‌هایی که تاکنون کسب کرده است، خاطرنشان کرد: به‌طور مثال اگر من سال گذشته در 53 سالگی موفق به دریافت مدرک PHD شدم، فقط از این بابت بود که قصد توسعه بیشتر کسب و کارم در پروژه‌های آینده ذهنم را دارم، لذا هیچ مانعی نمی تواند مرا از رسیدن به هدفم باز دارد.


در کنار آشپزی، تأسیس مهدکودک را دوست دارم!

وی در بخش پرسش و پاسخ شرکت‌کنندگان در اتاق فکر اتاق تهران وقتی با این پرسش روبه‌رو شد که اگر دوباره بخواهید کار دیگری رو شروع کنید، چه کاری را انجام می‌دهید، تصریح کرد: همین کار را ادامه می‌دهم با این تفاوت که چون خیلی عاشق بچه‌ها هستم، سعی می‌کنم تا یک مهدکودک هم تأسیس کنم و هنگامی که مینایی با شگفتی صدها میهمان حاضر روبه‌رو شد، ادامه داد: دلیل آن هم این است که بچه‌ها من را خیلی شاد می‌کنند و وقتی با آنها هستم، دقیقاً عین خود آنها می‌شوم و احساس می‌کنم در حضور آنها کودک درون من بیدار می‌شود.


آغاز آموزش و نظارت بر CIP فرودگاهی کشور

این کارآفرین صنعت غذا در پاسخ به پرسش شرکت‌کننده دیگری که از وضعیت نابسامان رستوران‌ها و دریافت وجوه بالا از مشتریان گلایه کرد و خواستار نظارت متخصصان پرتعداد یک مرجع آشنا به تمام اصول استاندارد آشپزی و پذیرایی و در نهایت امکان ارائه ستاره از سوی مؤسسه سانازسانیا شد، تأکید کرد: در پاسخ به این پرسش توام با درخواست مسئولانه شما باید بگویم که چندی پیش من یک پرسش در شبکه‌های اجتماعی طرح کردم که "فکر می‌کنید ساناز مینایی کارش چه باشد خوب است"، مخاطبان هم به اتفاق نوشتند رستوران‌داری! اما باید در همین‌جا بگویم، الان مشاوره به رستوران‌داران به‌عنوان یکی از مشاغل مهم مطرح است که در همین راستا و در گام نخست بر اساس انعقاد قراردادی با بخش CIP فرودگاهی کشور به‌زودی امر آموزش پرسنل در امر تهیه و توزیع غذا و همچنین پذیرایی به آنها آغاز خواهد شد که نتایج ملموس آغاز آن را از سه هفته آینده در فرودگاه‌ها خواهید دید./

S-950801-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید