Iranian Agriculture News Agency

عضو شورای ملی زعفران به ایانا خبر داد:

خسارت پنج تا 100 درصدی به مزارع زعفران در یک هفته/ پیش‌بینی کاهش تولید زعفران به 300 تن

در یک هفته گذشته با کاهش شدید دما، مزارع زعفران استان‌های گرمسیر پنج تا 70 درصد و مزارع استان‌های سردسیر تا 100 درصد خسارت دیدند، به‌طوری‌که محصول این مزارع قابل برداشت و استحصال نیست.

خسارت پنج تا 100 درصدی به مزارع زعفران در یک هفته/ پیش‌بینی کاهش تولید زعفران به 300 تن


در یک هفته گذشته با کاهش شدید دما، مزارع زعفران استان‌های گرمسیر پنج تا 70 درصد و مزارع استان‌های سردسیر تا 100 درصد خسارت دیدند، به‌طوری‌که محصول این مزارع قابل برداشت و استحصال نیست.

عضو شورای ملی زعفران امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: هم‌اکنون در 22 استان کشور زعفران کشت می‌شود، اما بیشترین گزارش خسارات مربوط به استان خراسان رضوی است که بیشترین تغییر دما را در مدت یک هفته تجربه کرده است.

علی حسینی افزود: در این استان مناطقی که برداشت زعفران را در زمان مناسب یعنی تقریباً ابتدای فصل برداشت (آبان‌ماه) انجام دادند، کمتر خسارت دیدند و مناطقی که برداشت را با تأخیر انجام داده‌اند با برخورد به سرما بیشترین خسارات را متحمل شدند.

وی با بیان اینکه 10 تا 15 هزار هکتار از مزارع زعفران خراسان رضوی از سرما خسارت دیده‌اند، بیان کرد: در استان‌های غربی به‌ویژه استان‌های آذربایجان خسارت وارده بر مزارع زعفران قابل توجه است و تا 100 درصد برآورد می‌شود، به‌طوری‌که محصول این مزارع قابل برداشت و استحصال نیستند.

عضو شورای ملی زعفران در پاسخ به این پرسش که با توجه به خسارت حاصل از سرمازدگی پیش‌بینی شما از میزان تولید چقدر است، ادامه داد: پیش‌بینی ما برای تولید امسال زعفران 370 تا 400 تن بود، اما با خساراتی که مزارع از کاهش دما دیده‌اند، این میزان به 300 تن کاهش خواهد یافت.

حسینی در پاسخ به پرسش دیگر ایانا مبنی بر اینکه سرمازدگی مزارع زعفران و کاهش تولید چه تأثیری بر بازار و قیمت این محصول خواهد داشت، اضافه کرد: قطعاً روی قیمت‌ها بی‌تأثیر نخواهد بود، اما این تأثیر بر بازار کوتاه مدت است؛ زیرا در سال جاری میزان تولید بالا بود و حجم باقی مانده پاسخگوی نیاز بازار در طول سال است.

وی در پایان با اشاره به باورهای غلط مسئولان و مردم از وضعیت اقتصادی صاحبان مزارع زعفران، تأکید کرد: برای تولید یک کیلوگرم زعفران نیاز به برداشت 150 هزار گل توسط کشاورز است و بیشتر مزارع زعفران کشور خرد بوده و محصول آنها بیش از این نیز نیست. این کشاورزان باید تمام سال را با فروش همین مقدار از محصول بگذرانند. به‌طور حتم خسارت ناشی از سرمای امسال شرایط معیشتی صاحبان مزارع زعفران را بدتر می‌کند و آنها نیاز به توجه بیشتر مسئولان دارند./

G-950909-03

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید