Iranian Agriculture News Agency

وزیر جهاد کشاورزی در ناهار کاری با وزیر بهداشت عنوان کرد:

تأیید وجود برخی فلزات سنگین مانند آرسنیک در برخی خاک‌های کشاورزی/ طرح ساماندهی مصرف سموم در هفت محصول کشاورزی پرمصرف تا سال بعد به سرانجام می‌رسد

وزیر جهاد کشاورزی در جریان ناهار کاری با وزیر بهداشت گفت: تاکنون چهارهزار نوع سم مجاز برای کشاورزی شناسایی و تأیید شده است، اما همچنان نگرانی از سموم غیرمجاز و بیش از حد، در کشاورزی ایران وجود دارد.

تأیید وجود برخی فلزات سنگین مانند آرسنیک در برخی خاک‌های کشاورزی/ طرح ساماندهی مصرف سموم در هفت محصول کشاورزی پرمصرف تا سال بعد به سرانجام می‌رسد


وزیر جهاد کشاورزی گفت: ساماندهی استفاده از سموم در هفت محصول کشاورزی پرمصرف شامل برنج، خیار، گوجه گلخانه‌ای، پرتقال، کاهو و سیب‌زمینی که مدتی است شروع شده، به سرعت در حال پیگیری است.

به گزارش خبرنگار ایانا ، محمود حجتی امروز یک‌شنبه روز پرترافیکی را پشت سر گذاشته است. از سویی پیش از ظهر امروز در سازمان تحقیقات به مناسبت هفته پژوهش به تقدیر از نمونه‌های حوزه پژوهش کشاورزی پرداخت و از سوی دیگر ساعتی بعد به اتفاق بخشنده، کشاورز، زند و باغستانی مدیران ارشد این وزارتخانه راهی وزارت بهداشت شد تا میهمان یکی از نزدیک‌ترین وزیران به حوزه کاری جهاد کشاورزی یعنی وزیر بهداشت در نشست ناهار کاری باشند.

وزیر جهاد کشاورزی در این دیدار افزود: در برخی از محصولات میزانی از باقیمانده سموم ازجمله نیترات وجود داشته است، به‌ویژه در مورد برخی سیب‌زمینی‌ها (35 درصد) و کاهو (22 درصد) که از سال 94 کار نمونه‌گیری و رصد مزارع این محصولات شروع شده است. امسال و سال آینده با تکمیل این برنامه به وضعیت مطلوبی خواهیم رسید.

حجتی با تأکید بر اینکه در سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه کاهش باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی داشته‌ایم، اظهار کرد: البته گزارش‌های وزارت بهداشت و وزارت جهاد تناقض‌هایی دارد که باید برطرف شود تا بتوانیم گزارش شفاف و صادقانه و دقیقی به افکار عمومی بدهیم.

وی ادامه داد: در عین حال سرعت کار برای کاهش میزان باقیمانده سموم کشاورزی مطلوب نیست و باید افزایش یابد.

حجتی اضافه کرد: گزارش‌هایی نیز مبنی بر وجود برخی فلزات سنگین مانند آرسنیک در برخی خاک‌های کشاورزی وجود دارد که باید برای مقابله با این پدیده نیز برنامه داشته باشیم.

وی یادآور شد: باید گزارش‌های دقیقی داشته باشیم که کدام خاک‌ها این مشکل را دارند و آیا با کشت جایگزین مشکل برطرف می‌شود تا مشکلی برای سلامت انسان ایجاد نکند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برای مسئله سموم قاچاق نیز باید برنامه داشت، افزود: چه از روی ناآگاهی برخی کشاورزان از این سموم استفاده می‌کنند یا پای افراد سوداگر در میان باشد، باید برای هر دو موضوع نسخه و برنامه داشت.

حجتی گفت: تاکنون چهارهزار نوع سم مجاز برای کشاورزی شناسایی و تأیید شده است، اما همچنان نگرانی از سموم غیرمجاز و بیش از حد، در کشاورزی ایران وجود دارد.

وی با اعلام اینکه عرضه‌کنندگان مجاز سموم کشاورزی شناسایی شده و مجوز گرفته‌اند، از کشاورزان خواست از افراد بدون مجوز سم خریداری نکنند.

حجتی عنوان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان متعددی نیز در این زمینه فعال شده‌اند تا محصولات بیولوژیکی تولید کنند که به‌عنوان جایگزین سموم کشاورزی مورد استفاده قرار گیرند./

S-950928-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید