Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی:

سالانه 50 هزار نفر از تعداد کشاورزان کاسته می‌شود/ اعلام جزئیات تازه برنامه تجلیل از کشاورزان نمونه

معاون وزیر جهاد کشاورزی از کاهش تعداد کشاورزان در سال‌های اخیر خبر داد.

سالانه 50 هزار نفر از تعداد کشاورزان کاسته می‌شود/ اعلام جزئیات تازه برنامه تجلیل از کشاورزان نمونه


معاون وزیر جهاد کشاورزی از کاهش تعداد کشاورزان در سال‌های اخیر خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایانا، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی امروز در نشست خبری گفت: متأسفانه طی چند سال اخیر به‌طور متوسط 50 هزار نفر در هر سال از تعداد کشاورزان کاسته می‌شود و چون سهم کشاورزی در اشتغال نسبت به کشورهای پیشرفته بالاتر بوده و حدوداً به 20 درصد می‌رسد، این موضوع هنوز تأثیر چندانی در تولید نداشته است.

اسکند زند با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته سهم کشاورزی و اشتغال دو تا پنج درصد است، افزود: سیستم‌های یکپارچه و کشت و صنعتی در کشورهای پیشرفته باعث شده با وجود کم بودن تعداد شاغلان در این رشته، اما تولید در حد بالایی باشد.

وی برگزاری نخستین جشنواره ملی کشاورزان ایران و سی‌ویکمین دوره انتخاب کشاورزان برتر را یکی از اولویت‌های بخش کشاورزی دانست و بیان کرد: امسال برای جلوگیری از افزایش هزینه‌ها، جشنواره همزمان با انتخاب کشاورزان نمونه برگزار می‌شود که از این طریق رشته‌های جدیدی مانند شرکت‌های دانش‌بنیان، تاجران موفق و بخش‌هایی که به‌گونه‌ای با کشاورزی مرتبط بودند، معرفی می‌شوند.

زند ارج نهادن به زحمات و تلاش روستاییان و تولیدکنندگان، ایجاد انگیزه و رقابت سالم میان شاغلان بخش کشاورزی، معرفی الگوی عملی و قابل اعتماد بین تولیدکنندگان، تقویت ارتباط و تعامل بیشتر تولیدکنندگان، گردشگران و فناوران عرصه کشاورزی، ترسیم چهره واقعی و جایگاه بخش کشاورزی، شناسایی تولیدکنندگان علوم کشاورزی و حلقه‌های واسط و تعامل بیشتر بین ذی‌نفعان زنجیره تولید را از اهداف برگزاری جشنواره عنوان کرد.

از نظر وی، تعداد 9 رشته جدید در زیربخش زراعت و باغبانی، چهار رشته جدید در زیربخش ترویج و تشکل‌ها، پنج رشته جدید در زیربخش منابع طبیعی و آبخیزداری و نیز تولیدکنندگان خوراک دام و طیور ایجاد شده است.

به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، امسال بحث تفاوت اقلیم در تولید کشاورزان نمونه نیز دخیل بوده است؛ به‌طوری که اقلیم‌های با بارش کمتر از 400 میلی‌متر در یک مجموعه و بالاتر از آن در یک مجموعه دیگر بررسی شده است و طبق این روند، تولید گندم دیم و آبی نیز به‌صورت جداگانه مورد نظارت قرار گرفتند.

زند ادامه داد: در سال جاری از بین تولیدکنندگان مطرح کشاورزی 102 نفر به همراه 16 پژوهشگر و فناور برتر انتخاب شده‌اند که در مجموع 118 نفر کشاورز نمونه را تشکیل می‌دهند.

وی در ارائه آمار نمونه‌ها عنوان کرد: در زراعت 21 نفر، باغبانی 21 نفر، امور تولیدات دامی و عشایری 12 نفر، شیلات و آبزیان پنج نفر، ترویج، آب، خاک و صنایع کشاورزی و همچنین تشکل‌های بخش کشاورزی هرکدام 10 نفر، منابع طبیعی و آبخیزداری و پژوهشگران برتر 11 نفر، امور اراضی و مؤسسه‌های پژوهشی هرکدام دو نفر انتخاب شدند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یادآور شد: استان‌های خراسان رضوی با 13 نمونه رتبه نخست و استان‌های مازندران و آذربایجان غربی با هفت نمونه رتبه دوم و استان‌های تهران، مرکز و اصفهان با پنج نمونه رتبه سوم را کسب کردند.

زند درباره مقایسه عملکرد نمونه‌های ملی در چند محصول زراعی و باغی تأکید کرد: امسال تولیدکننده نمونه گندم آبی 12 هزار و 435 کیلوگرم در هکتار تولید داشته که تقریباً چهار برابر متوسط عملکرد کشور است. عملکرد گندم دیم برای کشاورز نمونه پنج‌هزار و 621 کیلوگرم، برای برنج بیش از 13 هزار کیلوگرم، ذرت دانه‌ای حدود 18 هزار کیلوگرم و چغندرقند 154 هزار کیلوگرم بوده است.

وی با بیان اینکه میانگین سنی کشاورزان و بهره‌برداران 54 سال است، اظهار داشت: از 102 تولیدکننده برتر، 94 نفر مرد و هشت نفر زن بودند که از این تعداد 42 درصد تحصیلات لیسانس و بالاتر، 36 درصد دیپلم و کاردانی و 22 درصد نیز ابتدایی و راهنمایی داشته‌اند.

زند معتقد است: انتخاب برترین‌ها تنها شامل تولید و کمیت تولید نیست، بلکه یک کشاورز نمونه هم باید کمیت تولید را مدنظر داشته باشد و هم در ارتقای کیفیت و سلامت محصول از دیگران برتر باشد؛ بنابراین استفاده از روش‌های نوین به‌ویژه در آبیاری، به‌کارگیری تکنولوژی‌های مناسب و نقش کشاورز در افزایش دانش کشاورزان اطراف خود و استفاده از روش‌های برتر مدیریتی ازجمله پارامترهایی هستند که در انتخاب کشاورز نمونه در سال جاری نقش داشته است./

V-951011-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید