Iranian Agriculture News Agency

رئیس انجمن واردکنندگان مواد خوراکی و آشامیدنی:

با شبهات موجود، موافق واردات محصولات تراریخته نیستم

برنامه "صبح و گفت و گو" با حضور دکتر منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و علیرضا مناقبی رئیس مجمع عالی واردات و رئیس انجمن واردکنندگان مواد خوراکی و آشامیدنی و با موضوع (محصولات تراریخته و عرضه آن در کشور ) به روی آنتن رفت.

با شبهات موجود، موافق واردات محصولات تراریخته نیستم

علیرضا مناقبی در برنامه "صبح و گفت و گو" رادیو گفت و گو با اظهار اینکه با شبهاتی که وجود دارد موافق ورود محصولات تراریخته نیست، گفت: باید محصولات تراریخته را از نظر علمی بررسی کنند چون با بحث سلامت جامعه ارتباط دارد. شاید امروز افراد مشکلی پیدا نکنند ولی در آینده با مشکلاتی برخورد کنیم.

به گزارش ایانا، برنامه "صبح و گفت و گو" با حضور دکتر منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و علیرضا مناقبی رئیس مجمع عالی واردات و رئیس انجمن واردکنندگان مواد خوراکی و آشامیدنی و با موضوع (محصولات تراریخته و عرضه آن در کشور ) به روی آنتن رفت.

منصور رضایی در خصوص محصولات تراریخته گفت: وقتی یک فکر و کار جدید در جامعه می شود غالبا به خاطر عدم شناخت نسبتا به آن گارد می گیرند و برخورد منفی دارند ولی کم کم با آن آشنا می شوند و آن را می پذیرند. در خصوص محصولات تراریخته این چنین است.

وی افزود: در سال گذشته، مقام معظم رهبری نسبت به این مساله حساس شده بودند و مجمع تشخیص مصلحت نظام پیگیر شد و تعداد زیادی از کارشناسان در این زمینه به همراه اعضای تشخیص مصلحت نظام جلسه ای را داشتند و نظرات بسیار متفاوت بود و با توجه به شرایط فرهنگی و اقتصادی کشورمان بر این مساله بحث شد و در کل وزنه مخالفت بالا بود.

وی کیفیت مواد غذایی را دارای ارزش زیادی در امنیت غذایی دانست و متذکر شد: از نظر بنده که متخصص تغذیه هستم، اگر امنیت غذایی را می خواهیم، بیشتر مشکلات ما کالری و مقدار دسترسی نیست، بلکه بحث کیفیت است و نه صرفا اینکه تراریخته باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان شد: در بحث امنیت غذایی، بیشتر بحث آموزش و عادات ذائقه در کشورها مطرح است تا مقدار تولید و اگر به بهانه ای که تولید داشته باشیم و مردم را سیر نگه داریم بخواهیم از این نوع محصولات استفاده کنیم، قابل توجیه نیست. برای برخی از کشورهای فقیر و توسعه نیافته شاید اینها بتواند مرهمی برای بهبود وضعیت تغذیه باشد، ولی کشور ما در آن وضعیت بحرانی نیست که بخواهیم از این وسیله استفاده کنیم و تبعاتش را برای خودمان قبول کنیم.

در ادامه علیرضا مناقبی با بیان اینکه باید بخش علمی جامعه بر اساس ادله و دریافت هایی که دارد، در این خصوص نظر دهند، گفت: در مسیر علمی بر روی این مسئله تصمیم گیری می شود و اگر کالایی به طریق علمی عرضه، تولید، تکثیر و تائید می شود، دلیلی برای ممانعت از ورود یا تولیدش نیست یا اگر تشخیص می دهیم که این کالا از اساس مورد دارد و بخش علمی جامعه مخالف هستند، چرا باید این میزان طول بکشد که انقدر این قضیه مطرح شود و یا برایش بودجه ای تخصیص داده شود یا اصلا برایش شرایطی ایجاد شود که تولید شود.

وی اظهار داشت: وقتی بخش علمی جامعه هنوز مطمئن نیست که این کالا می تواند عرضه شود یا احساس خطر می کند، بر فرض اینکه این مسئله نوشته شود، آیا سرمایه های کشور را از دست نمی دهیم و آیا منابع مان را هدر نمی دهیم؟

رئیس مجمع عالی واردات در خصوص نوشتن محصول تراریخته بر روی محصولاتی که در فروشگاه ها عرضه می شود، عنوان کرد: برچسب گذاری جزو مقررات و ملزومات کالاهای سلامت محور است و مردمی که می خواهند چیزی را مصرف کنند که ممکن است سلامتی شان را به خطر بیاندازد باید رویش نوشته شود. اما پرسش اینجاست که آیا همه مردم دنیا می دانند که کالاهای تراریخته چیست و آیا آن قدر می توان روی کالا توضیح داد و آیا مردم این همه مطلب را می خوانند؟

وی با بیان اینکه در بخش امنیت غذایی و تامین غذای مردم به حد و درجه ای نرسیدیم که مشکل داشته باشیم تا بخواهیم کالایی را وارد کنیم و مردم از آن استفاده کنند که بر اساس نیازمان به اضطرار افتاده باشیم، تصریح کرد: چون در مملکت ما اضطراری در این راستا نداریم می توان کار را به صورت پایلوت و علمی تحقیق کرد و در صورتی که تائیدیه آن صورت گرفت وارد بازار و در سطح جامعه عرضه شود.

رئیس انجمن واردکنندگان مواد خوراکی و آشامیدنی با اظهار به اینکه با شبهاتی که وجود دارد موافق ورود محصولات تراریخته نیست، گفت: باید محصولات تراریخته از نظر علمی بررسی شوند چون با بحث سلامت جامعه ارتباط دارند. شاید امروز افراد مشکلی پیدا نکنند ولی در دو دهه آینده با مشکلاتی برخورد می کنیم.

رضایی به اتهاماتی که به محصولات تراریخته می زنند اشاره و عنوان کرد: یکی از اتهاماتی که به محصولات تراریخته زده می شود، بحث آلرژی ها و در مقدار خیلی کمتر بحث ناباروری و بحث سرطان ها است.

قابل ذکر است، برنامه "صبح و گفت و گو" از شنبه تا چهارشنبه ساعت 7 صبح از شبکه رادیویی گفت و گو پخش می شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید