Iranian Agriculture News Agency

دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌ گذار در برنامه تلویزیونی:

سازمان دامپزشکی به تنهایی نمی‌تواند با بحران آنفلوآنزا مقابله کند

دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌ گذار کشور با اشاره به گستردگی شیوع آنفلوآنزای پرندگان نسبت به سال گذشته گفت: سازمان دامپزشکی به تنهایی نمی‌تواند با این بحران مقابله کند و به همکاری دستگاه‌های مرتبط نیاز است.



دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌ گذار کشور با اشاره به گستردگی شیوع آنفلوآنزای پرندگان نسبت به سال گذشته گفت: سازمان دامپزشکی به تنهایی نمی‌تواند با این بحران مقابله کند و به همکاری دستگاه‌های مرتبط نیاز است .

به گزارش ایانا از پخش زنده شبکه خبر، فرزاد طلاکش با حضور در برنامه گفتگوی 18:30 و اشاره به تشکیل نخستین جلسه ستاد ملی آنفلوآنزا به ریاست معاون اول رئیس جمهوری گفت: در نخستین جلسه ستاد ملی آنفلوانزا به استانداران دستور داده شد تا از تشکیلات دامپزشکی در اجرای عملیات کنترل و ریشه کنی آنفلوآنزای پرندگان حمایت کنند، همچنین نیروهای مسلح در فرایندهای معدوم سازی و برخورد با متخلفان در اجرای طرح با سازمان دامپزشکی مکلف به همکاری شدند.

او بیمه مرغداری ها و تامین اعتبار لازم برای پرداخت خسارت را از دیگر تصمیم های مهم ستاد ملی آنفلوآنزا اعلام کرد و افزود: قانون بیمه ی مرغداری ها وجود دارد اما مشکل اصلی ارزیابی و تامین اعتبار بیمه است که مبلغ خسارت پرداختی از سوی بیمه جوابگوی مرغداری های کشور نیست.

طلاکش گفت: خسارت های سال گذشته مرغداران پرداخت نشده و زمان بیمه مرغ داری ها رو به پایان است و همین موضوع می تواند باعث شود برخی از این واحدها به سمتی بروند که وجود بیماری را عنوان نکنند و این اقدامشان افزایش چرخه بیماری را به وجود بیاورد.

او افزود: گسترش استانی بیماری آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته بیشتر بوده و بر اساس گزارش ها، در سال جاری یازده استان درگیر شده اند و این میزان در سال گذشته حداکثر چهار استان بوده است.

طلاکش با اشاره به علت تشکیل ستاد ملی آنفلوانزا گفت: علت تشکیل این ستاد حضور افرادی از وزارت اطلاعات، وزارت کشور، نیروی انتظامی، وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و پدافند عامل برای کمک به حل بحران آنفلوآنزای پرندگان و یاری رساندن به سازمان دامپزشکی برای ریشه کن کردن این بیماری است.

علی غفوری معاون دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور سازمان دامپزشکی دیگر مهمان برنامه، آنفلوانزا پرندگان را معضل جهانی خواند و گفت: در حال حاضر ۴۷ کشور دنیا با این بیماری درگیر هستند و الگوهای مقابله با آن مشخص است که بر اساس مطالعات انجام شده می توان با این بیماری مقابله کرد.

او افزود: مطابق مصوبات ستاد ملی آنفلوآنزا، برای مواجهه با این بحران باید تمامی دستگاه ها به یاری یکدیگر بیایند. زیرا سازمان دامپزشکی به تنهایی نمی تواند با این بیماری مقابله کند و آنرا در کشور ریشه کن کند.

غفوری گفت: به محض گزارش مشاهده بیماری و تایید آزمایشگاه، ما به استان و دستگاه های مربوطه گزارش را ابلاغ می کنیم و فرایند معدوم سازی طیور موجود در آن محدوده و سایر اقدامات لازم برای کنترل چرخه بیماری انجام می شود.

او با اشاره به این که شیوع بیماری آنفلوانزا در طیور هرسال مسئله نگران کننده ای است، گفت: شیوع آنفلوانزا در هر کشوری از طریق پرندگان آبزی مهاجر صورت می گیرد. با توجه به این که کشور ما آمادگی پذیرش پرنده های مهاجر را دارد، هرسال شیوع بیماری آنفلوانزا می تواند تهدید جدی برای صنعت طیور باشد و این نگرانی در این فصول طبیعی است. البته عمده نگرانی ما پرواز این پرندگان مهاجر به نیمه شمالی کشور است.

غفوری گفت: روستائیان و مرغداران با رعایت نکات بهداشتی و بکارگیری اصول امنیت زیستی می توانند چرخه بیماری را محدود کنند و به سازمان دامپزشکی برای ریشه کن کردن این بیماری کمک کنند.

فرشید رضایی کارشناس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم در گفتگوی تلفنی با برنامه روی خط خبر گفت: احتمال وجود آنفلونزای مرغی هم در بین پرندگان اهلی و هم پرندگان وحشی وجود دارد اما تاکنون موردی از ابتلای انسانی به انفلونزای مرغی گزارش نشده است.

رضایی درباره اینکه ویروس آنفلوانزای مرغی در دمای ۷۰ درجه از بین می‌رود یا خیر؟ گفت: بله این حرارت برای پخت استفاده می شود. اگر تخم مرغ مغز پخت شود، نگرانی برای ابتلا به انفلونزای مرغی وجود ندارد.

رضایی با اشاره به اینکه گوشت مرغی که در بازار وجود دارد، کاملا مورد اطمینان است، به مردم توصیه کرد: خرید و فروش گوشت پرندگان مختلف مثل پرندگان وحشی باید متوقف شود و در دسترس بچه ها قرار نگیرد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید