Iranian Agriculture News Agency

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام ایران به ایانا خبر داد:

کاهش صادرات دام سبک در پی افت تقاضا/ بره ایرانی 145 دلار، بره کویتی 90 دلار

نماینده بخش خصوصی صادرکنندگان دام، از کاهش میزان صادرات دام سبک در ماه‌های جاری خبر داد.

کاهش صادرات دام سبک در پی افت تقاضا/ بره ایرانی 145 دلار، بره کویتی 90 دلار


نماینده بخش خصوصی صادرکنندگان دام، از کاهش میزان صادرات دام سبک در ماه‌های جاری خبر داد.

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام ایران امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: معمولاً در فصول سرد سال، صادرات دام افت می‌کند که امسال نیز همین اتفاق افتاد.

منصور پوریان با اشاره به اینکه کاهش تقاضای مشتریان خراجی، یکی از دلایل نزول صادرات است، افزود: علاوه بر آن، شرایط آب و هوایی و اقلیمی نیز مؤثر است، زیرا در حمل و نقل دام، خلل ایجاد می‌کند.

وی اوج تقاضای بازارهای بین‌المللی را از اردیبهشت تا اوایل مهرماه هر سال دانست و عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون کمتر از 600 هزار رأس دام سبک به کشورهای مختلف صادر شده که این مقدار در مقایسه با جمعیت دامی کشور بسیار اندک است، در حالی که از ماه مهر تا ماه جاری، به طور متوسط ماهانه تنها صادرات 30 هزار رأس دام سبک به ثبت رسیده، اما برای دی‌ماه تا همین امروز فقط دوهزار رأس برای صادرات ثبت شده است.

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام کشور معتقد است: دام ایرانی با وجود قیمت بالایی که دارد، در میان کشورهای عربی متقاضی پیدا کرده و مشتریان ثابتی یافته است. به طوری که اگرچه بره ایرانی حدود 145 دلار قیمت دارد، اما بره کویت، 90 دلار ارزش دارد، با این حال، بخش کوچکی از بازار آنها به روی تجار ایرانی باز است. ضمن اینکه قیمت همین محصول در عراق، 75 دلار است، اما مشتریان سنتی، درصد کمی از دام ایران را خریداری می‌کنند.

به گفته پوریان، یکی از علت‌های اصلی کاهش تقاضا از طرف کشورهایی مانند کویت، امارات، قطر و عمان که واردکننده دام ایرانی هستند، افزایش زایش‌های داخلی در آن منطقه‌ها بوده و ورود دام ایران به بازارهای‌شان، ممکن است تنظیم بازارشان را به هم بریزد. البته شرایط زایش‌ها در داخل کشور هم بسیار مطلوب بوده و بیشتر میش‌ها دوقلوزایی داشته‌اند.

وی تأکید کرد: بنابراین با توجه به اینکه صادرات، تا اردیبهشت‌ماه سال آینده رونق نمی‌گیرد، تا کمتر از 20 روز آینده، شاهد هجوم گله‌های عظیم دام سبک به بازار داخلی خواهیم بود.

پوریان در پایان با اشاره به سخنان رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، مبنی بر کمبود دام سبک در کردستان به‌خاطر صادرات بی‌رویه، یادآور شد: کل صادرات منطقه کردستان، از ابتدای سال تاکنون یک‌هزار و 800 راس بوده که مقداری بسیار ناچیز است، بنابراین بهانه جویان گرانی گوشت، نمی‌توانند تقصیر افزایش قیمت را به گردن صادرات دام از کردستان بیندازند./

V-951018-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید