کد خبر: ۳۹۳۵۰
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۵- ۱۳:۵۰
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی خبر داد:
مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: باید با اتکاء به روش‌های صحیح و اصولی مصرف بهینه کودهای شیمایی تعادل عناصر غذایی در خاک و اندام‌های گیاهی حفظ شود تا طی دستیابی به کشاورزی پایدار، بیش ترین عملکرد و کیفیت محصول را داشته باشیم.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند از برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه باغات در این شهرستان خبر داد.

به گزارش ایانا از روابط عمومي سازمان جهادكشاورزي استان آذربایجان شرقی،  منوچهر رحمانی با اعلام این مطلب افزود: کارگاه آموزشی تغذیه باغات با حضور باغداران پیشرو و کارشناسان پهنه بندی شهرستان های مرند، جلفا، سیه رود و ورزقان با هماهنگی ترویج استان و شهرستان و واحد باغبانی مرند برگزار شد.

وی ادامه داد: افزایش محصول، بهبود کیفیّت و مقاومت در مقابل برخی از بیماری‌ها، مستلزم مصرف متعادل کودهای شیمیایی و افزایش مواد آلی است.

رحمانی گفت: به منظور افزایش سطح دانش و آگاهی بهره برداران بخش کشاورزی و کارشناسان پهنه بندی کارگاه آموزشی تغذیه باغات در شهرستان مرند برگزار شد.

مشاور رئیس سازمان و مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این کارگاه گفت: در مقطع‌ فعلی ‌با توجه به‌ خشكسالی‌های‌ پی در پی، آهكی‌ بودن ‌خاكهای ‌زراعی‌ استان و شهرستان و بی‌كربناته‌ بودن ‌آبهای‌ آبیاری‌، نظر كارشناسان براین‌ است‌ كه ‌دستیابی به‌ هدف ‌فوق‌ از طریق‌ مصرف‌ بهینه‌ كود و تغییر نگرش‌ در تغذیه‌ گیاهی‌امكانپذیر است.

احمد بایبوردی ادامه داد: علم ‌تغذیه ‌گیاهی‌ را می‌توان‌ ارتباط عوامل‌ تغذیه‌ای‌ مؤثر در رشد، تركیب‌ و تولیدات‌گیاهی‌ دانست‌ كه‌ در راستای‌ تغذیه‌ سالم ‌برای‌ انسان‌ و حیوان‌ با كمك‌ فرآیندهای ‌متعدد هماهنگ‌ به كار گرفته ‌می‌شوند. به عبارت‌ دیگر هدف‌ تغذیه‌ گیاهی‌ دستیابی‌ به‌ محصولات سالم ‌توأم با عملكرد بالا به‌ همراه‌ هزینه‌های‌ قابل‌ توجیه‌ اقتصادی‌ با مقادیر بالای ‌تركیبات ‌با ارزش‌(پروتئین‌، چربی‌، كربوهیدرات ها، ویتامین ها و مواد معدنی‌) است، بدون‌ آنكه‌ هیچگونه‌ اثر مخرب‌ بر روی‌ محیط زیست‌ داشته‌ باشد.

وی از لزوم اتکاء به روش های اصولی مصرف کودهای شیمیایی گفت و تأکید کرد: باید با اتکاء به روش‌های صحیح و اصولی مصرف بهینه کودهای شیمایی تعادل عناصر غذایی در خاک و اندام‌های گیاهی حفظ شود تا طی دستیابی به کشاورزی پایدار، بیش ترین عملکرد و کیفیت محصول را داشته باشیم.


ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نام:
ایمیل:
* نظر: