Iranian Agriculture News Agency

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در مراسم رونمایی از اپلیکیشن شناسایی و ردیابی دام زنده:

مردم باید از چیزی که می‌خورند، مطمئن باشند/ مخالفت با ممنوعیت تحقیقات در حوزه تراریخته

معاون رئیس جمهوری در ساختمان سازمان دامپزشکی گفت: سلامت غذا باید در اولویت کارهای دولت قرار بگیرد.

مردم باید از چیزی که می‌خورند، مطمئن باشند/ مخالفت با ممنوعیت تحقیقات در حوزه تراریخته

معاون رئیس جمهوری در ساختمان سازمان دامپزشکی گفت: سلامت غذا باید در اولویت کارهای دولت قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار ایانا، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به سامانه‌هایی که برای ابزارهای الکترونیکی مانند موبایل در کشور اتفاق افتاده است، افزود: اکنون قیمت این ابزار در دوردست‌ترین روستاها با قیمت آن در تهران و دیگر شهرستان‌ها یکی است؛ بنابراین باید این اتفاق درباره محصولات غذایی نیز بیفتد.

سورنا ستاری بیان کرد: دلیلی ندارد که کالایی مانند گوشت، در نقاط مختلف تهران با قیمت‌های متفاوت عرضه شود و همه مردم باید با یک قیمت مناسب یک کالای ویژه را در کل کشور خریداری کنند.

به گفته وی، با توسعه بازارهای تجاری و نفوذ IT در این بخش کم‌کم بازارهای سنتی به حاشیه رانده شده و تجارت الکترونیک جای آن را می‌گیرد. به همین دلیل سامانه‌هایی که امروز توسط سازمان دامپزشکی معرفی شد، می‌تواند زیرساختی برای استفاده شرکت‌های خصوصی در حوزه بازار محصولات غذایی باشد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری معتقد است: در حال حاضر از بحث غذا غافل مانده‌ایم و آلاینده‌ها و سموم موجود در محصولات خوراکی افزایش یافته است؛ در حالی که مردم باید از چیزی که می‌خورند، مطمئن باشند و در دسترس بودن و بهداشتی بودن این مواد بسیار اهمیت دارد. بر این اساس، نفوذ چنین سامانه‌هایی چه در فرآیند تولید و چه در عرصه بازار می‌تواند اتفاق بسیار خجسته‌ای باشد، ضمن اینکه دولت نیز باید توجه ویژه‌ای به این حوزه اعمال کند.

ستاری تأکید کرد: بخشی که در حوزه دامپزشکی مربوط به توسعه زیرساختی و دانشی می‌شود، می‌تواند از طریق دولت حمایت شود؛ مانند واکسن یا دارویی که تا به حال تولید نشده یا ایده جدیدی که کسی روی آن کار نکرده است.

وی ادامه داد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه‌های مختلفی ازجمله تولید دارو و واکسن با سازمان دامپزشکی همکاری کرده و برای این منظور لازم است یک کمیته مشترک بین دو دستگاه شکل بگیرد.

این مقام مسئول در حاشیه مراسم رونمایی از شناسایی و ردیابی دام زنده عنوان کرد: با توجه به اینکه هر روز بیماری جدیدی به کشور وارد شده و از طرفی واردات دارو و واکسن در سال‌های گذشته بسیار زیاد بوده است، بحث افتتاح آزمایشگاه تخصصی در سازمان غذا و دارو برای تست آلاینده‌ها، سموم و شناسایی تقلب‌ها در اولویت قرار گرفت که این مورد با موفقیت به انجام رسید؛ به‌عنوان مثال، اکنون حدود 200 نوع سم جدید توسط این آزمایشگاه‌ها تشخیص داده می‌شود.

ستاری در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره محصولات تراریخته یادآور شد: با هرگونه محدودیت و ممنوعیت در حوزه تحقیقات مخالفیم؛ حال فرقی نمی‌کند این تحقیقات در حوزه گیاهان دارویی باشد یا تراریخته.

به گفته وی، اکنون تحقیقات در زمینه پنبه و برنج تراریخته در کشور انجام می‌شود و باید این مسئله را پذیرفت که نمی‌توان در مقابل تحقیقات و پژوهش ایستاد، اما رهاسازی و تجاری‌سازی این تحقیقات نیاز به پروتکل‌های استاندارد و ارزیابی‌های دقیق دارد.


شروع صادرات تخم‌مرغ به عراق بعد از 21 روز پاکی

رئیس سازمان دامپزشکی نیز در حاشیه این مراسم درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان گفت: تلاش سازمان بر شفافیت اطلاع‌رسانی بوده و از هیچ اقدامی برای کنترل بیماری در استان‌های مختلف دریغ نمی‌کند؛ با این حال، تاکنون 11 استان کشور به نوعی با این بیماری درگیر شده و برخی استان‌ها مانند آذربایجان شرقی به‌مدت 21 روز از آلودگی پاک شدند، اما برخی استان‌ها هنوز با آنفلوآنزای پرندگان دست و پنجه نرم می‌کنند.

مهدی خلج درباره صادرات تخم‌مرغ اظهار داشت: با توجه به تعهداتی که سازمان دامپزشکی در مجامع بین‌المللی دارد، باید به محض مشاهده بیماری، آن را به بهداشت جهانی دام اعلام کند، به‌همین دلیل در صادرات این محصولات به عراق، وقفه‌ای ایجاد شده است که تلاش می‌کنیم 21 روز پس از پاک شدن آلودگی با رایزنی‌های فشرده، صادرات را از سر بگیریم./

V-951022-03

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید