استفاده بهینه از منابع آب در کشاورزی
گرجستان؛ سیرابی در غرب و تشنگی در شرق
منابع آب شیرین از جمله منابع طبیعی عمده در کشور گرجستان است. با وجود این که سالیانه در این کشور در هر کیلومتر مربع به طور متوسطه 810 هزار مترمکعب آب تولید میشود، ذخیره آب برای جمعیتی که در بخش شرقی هستند، مسئله ای بحرانی است.
منابع آب شیرین از جمله منابع طبیعی عمده در کشور گرجستان است. با وجود این که سالیانه در این کشور در هر کیلومتر مربع به طور متوسطه 810 هزار مترمکعب آب تولید میشود، ذخیره آب برای جمعیتی که در بخش شرقی هستند، مسئله ای بحرانی است.
در شرایط و جمعیتی کما بیش برابر در بخش غربی و شرقی گرجستان، سرانه حجم آب شیرین سالیانه برای هر نفر در شرق گرجستان نزدیک به کمتر یک چهارم است. بهعلاوه، توزیع سالیانه روانآبها در هر ماه برای اهداف آبیاری در آن جا نامنظم است. توسعه کشاورزی نیازمند استفاده بهینه از زمین و منابع آب است. این مسئله بهویژه در مناطق خشک و نیمه خشک با شرایط سخت طبیعی ضرروی است.
به گزارش ایانا از وب سایت ساینس دایرکت هدف از این مطالعه بهوجود آوردن سیستم اطلاعات جغرافیایی منابع آب (GIS) است. منطقه "کاختی" برای این تحقیقات انتخاب شده است. این منطقه دارای زمینهای چراگاهی و حاصلخیز است. بخش عمده ای از جمعیت این کشور به کارهای کشاورزی مشغول هستند. این امر برای مسئله کمبود منابع آب در این کشور مهم است. مناطقی با زمینهای آبیاری نشده در این ناحیه 90 هزارو 385 هکتار است. منابع آبی در این ناحیه به صورت غیرعقلانی استفاده می شوند. مستهلک شدن و وضعیت بحرانی طرح های آبیاری دردسر اصلی تمامی شهرداری هاست. تعمیر ضعیف شبکه یکی از دلایل ازدست رفتن زیاد آب است. بنابراین وجود مشکلات مربوط به مصارف آب به طور چشمگیری مانع از توسعه کشاورزی شده است.
به دلیل گرمایش جهانی و پیشرفت فرآیند بیابان زایی، مشکل منابع آب شیرین بیشتر تشدید می شود و احتمالا منجر به مهاجرت جمعیت محلی از آن منطقه خواهد شد. برای کاهش و تنظیم فرآیندهایی که در بالا گفته شد باید به مصرف کنترل شده آب با نگاهی بیشتر منطقی به استفاده از آن اقدام کرد.
ترجمه: مهشید جلالیان
دیدگاه تان را بنویسید