ایندیپندنت از مقاله تحقیقاتی جدید گزارش داد
گرم شدن کره زمین میتواند برداشت محصول را کاهش دهد/ تولید گندم، سویا و ذرت در بالای 30 درجه میتواند تا 50 درصد کاهش یابد/ کاهش عملکرد محصولات باعث کمبود مواد غذایی و افزایش قیمت آن در کشورهای فقیر شود
یک مطالعه جدید نشان داده است، با دمای بالای 30 درجه، گیاهان ذرت و سویا حدود پنج درصد از میزان برداشت شان کاسته میشود همچنین تولید برخی از مهم ترین محصولات کشاورزی گندم، سویا و ذرت، میتواند تا 50 درصد در پایان قرن با گرم شدن جهان کاهش یابد.
یک مطالعه جدید نشان داده است، با دمای بالای 30 درجه، گیاهان ذرت و سویا حدود پنج درصد از میزان برداشت شان کاسته میشود همچنین تولید برخی از مهم ترین محصولات کشاورزی گندم، سویا و ذرت، میتواند تا 50 درصد در پایان قرن با گرم شدن جهان کاهش یابد.
به گزارش ایانا از وبسایت ایندیپندنت، محققان، با توسعه برنامه شبیه سازی کامپیوتری در مورد چگونگی پاسخ محصولات دربرابر افزایش دما، آزمون هایی را در برابر نمونه های واقعی به عمل آوردند. آن ها دریافتند که می توانند با دقت، پیشبینیهای مختلف درباره پاسخ گیاهان مختلف را محاسبه کنند.
بدون کاهش قابل توجهی در تولید گازهای گلخانه ای، بازده محصول ذرت در ایالات متحده می تواند نزدیک به 50 درصد در سال 2100 کاهش یابد. بازده سویا می تواند تا 40 درصد کاهش یابد و کاهش 20 دصدی در گندم نیز روی میدهد. ایالات متحده یکی از بزرگترین صادر کنندگان جهان در حوزه محصولات است. کاهش در عملکرد محصولات میتواند تأثیر جدی بر قیمت مواد غذایی در سراسر جهان داشته باشد و باعث کمبود مواد غذایی در کشورهای فقیر شود.
برنهارد شاوبرگر، از موسسه تحقیقات آب وهوا پوتسدام و سرپرست تیم مطالعاتی بین المللی گفت: "ما از مشاهدات دریافتیم که درجه حرارت بالا می تواند به محصولات آسیب برساند، اما در حال حاضر ما به درک بسیار بهتری درباره فرآیندها دست یافتهایم."
وی افزود: "شبیهسازی کامپیوتری که ما انجام می دهیم بر پایه دانش قوی فیزیک، شیمی و زیست شناسی استوار است به طوری که داده ها و الگوریتم های استادانه ایجاد شده اند. این مطالعه را می توان به عنوان یک آزمون حیاتی دانست."
جاشوا الیوت، محقق دانشگاه شیکاگو گفت: "از سویی آبیاری می تواند یک وسیله مهم سازگاری برای تعدیل اثرات شدید گرما باشد. با این حال، مشکل آبیاری در مناطقی که با کمبود منابع آب رو به رو هستند، وجود دارد. این در حالی است که به عنوان نمونه کالیفرنیا دچار خشکسالی قابل توجهی شد که باعث محدودیت در استفاده از آب شد."
مدلهای محاسبهای از عوامل مختلف از آب و استفاده از کود تا میزان سطح دیاکسیدکربن -که باعث گرم شدن کره زمین توسط گیاهان می شود، استفاده کرده است. با توجه به بیانیه صادر شده موسسه تحقیقات پوتسدام، مدل ها یافتند که حتی افزایش اندک درجه حرارت می تواند در "کاهش عملکرد ناگهانی و قابل توجه" محصولات اثر بگذارد.
برخی براین باورند که رشد گیاهان با جذب کربن اضافی افزایش می یابد. با این حال، به گفته پژوهشگران، باروری اضافی مربوط به کربن موجود در جو به اندازه کافی قوی نیست که بتواند برای مقابله با کاهش عملکرد محصولات به دلیل افزایش دما به کار رود. مقالهای درباره پژوهشها در مجله Nature Communications منتشر شده است./
ترجمه: فرحناز سپهری
دیدگاه تان را بنویسید