Iranian Agriculture News Agency

عباس کشاورز در هشتمین همایش بین المللی نهاده های کشاورزی  عنوان کرد:

کشاورزی ایران ، نیازمند بسته آفت کش های جدید / ثبت 4600 برند کودی 

امروز رویکرد واردات بذرهای کیفی، روش های زراعی جدید و تکنیک های جدید از اهمیت ویژه ای برای ما برخورددار هستند که این مهم دو خاصیت محصول ما را از لحاظ کمی و کیفی افزایش می دهد؛ همچنین هزینه های ما را کاهش می دهد که این فضای خوبی برای توسعه همکاری ها است. 

کشاورزی ایران ، نیازمند بسته آفت کش های جدید / ثبت 4600 برند کودی 



عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی در هشتمین همایش بین المللی نهاده های کشاورزی که با هدف تولید معیشتی و اقتصاد پایدار در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد، درباره وضعیت کشاورزی کشور گفت : کاهش هزینه های تمام شده محصول، افزایش عملکرد و کاهش ضایعات باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی افزود : برآوردهای ما نسبت به ضایعات بخش کشاورزی نشان می دهد موادغذایی که سالیانه از دست می دهیم، به طور تقریبی می تواند بین 16 تا 18 میلیون نفر را سیر کند.

وی اضافه کرد: میزان آبی که از ضایعات از دست می دهیم، 9.3 میلیارد مترمکعب است درحالی که حتی در برخی مناطق یک مترمکعب آب برای ما حیاتی است.
کشاورز گفت: امروز رویکرد واردات بذرهای کیفی، روش های زراعی جدید و تکنیک های جدید از اهمیت ویژه ای برای ما برخورددار هستند که این مهم دو خاصیت محصول ما را از لحاظ کمی و کیفی افزایش می دهد؛ همچنین هزینه های ما را کاهش می دهد که این فضای خوبی برای توسعه همکاری ها است.
وی با بیان اینکه بذر باید خصوصی سازی شود و مداخله دولت کاهش یابد، ادامه داد: در بخش بذر رویکرد جدیدی با شرکت های خارجی آغاز شده است که البته تا حد مطلوب فاصله زیادی داریم.
کشاورز گفت: دولت باید در بخش بذر مسائلی همچون قرنطینه، کمیت و کیفیت را مدنظر قرار دهد و دیگر مسائل را به بخش خصوصی واگذار کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: اکنون چهار هزار و 600 برند کودی در کشور ثبت کردیم و امیدواریم با اتفاقاتی که رخ داده است، تنوع بیشتری اضافه شود، همچنین بیش از 780 نوع بذر سبزی و صیفی در کشور عرضه می شود اما اگر فکر کنیم دولت چنین امکانی دارد که مصادیق کاربرد تناسب و آشنایی با مصرف و نحوه کاشت و مراقبت ها را برای کشاورزان تامین کند، محال است.
وی افزود: به دلیل محدودیت شدید آب، ظرفیت توسعه کشاورزی در سطح کلان ملی به هیچ وجه وجود ندارد به عنوان مثال درباره گندم نزدیک به 360 هزار هکتار مساحت کشت نسبت به چهار سال گذشته کم شده است؛ این به معنای آن نیست که ما از توسعه بدمان می آید، اما محدودیت این اجازه را به ما نمی دهد.
به گفته کشاورز، طبق سیاست هایی که اتخاذ کردیم، راه برون رفت از مشکلات کشاورزی در آینده ازطریق سرفصل جدید همکاری ها و تحقق اهدافی که برای آن پیش بینی شده است، مانند امنیت غذایی، کمک به پایداری منابع و افزایش درآمد کشاورزان، نیازمند اصلاح رفتارهای ما است و به طور حتم باید نسبت به اهداف و رویکرد خود وفادار باشیم.
وی اظهار کرد: بیش از ظرفیتی که باید از طبیعت استفاده کرده ایم، بنابراین با چالش جدی دریاچه ارومیه، بختگان، گاوخونی و آب های زیرزمینی روبرو هستیم که باید احیا شود.
کشاورز ادامه داد: همچنین بخش خصوصی، دولتی و کشاورزان توجه به آب، ارتقای بهره وری آب و کنار آمدن با خشکی و کم آبی را باید مورد توجه قرار دهند که امری اجتناب ناپذیر است.
معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی درباره وضعیت آفت کش ها گفت: شرایط نامساعدی پیش روی ما است و اولین خواسته ما از شرکت های خصوصی و خدمت گذاران بخش خصوصی این است که هرچقدر می توانند تکنولوژی کاهش تقاضای آب را توام با افزایش تولید، معرفی گیاهان جدید، روش های جدید و موادغذایی جدید راکه بتواند به کشاورزان کمک کند تا آب کمتری مصرف کنند و نگرانی از تولید نداشته باشند، وارد کشور کنند.
کشاورز با بیان اینکه ما نسبت به آفت کش ها وضعیت مطلوبی نداریم اما این به معنی کوتاهی و بی توجهی کسی نیست، افزود: کشاورزی ما به علت شرایط اقلیمی و خصوصیات مناطق بسیار متنوع است که این تنوع بسته آفت کشی جدیدی را می طلبد.
وی اظهار کرد: طی 1.5 سال گذشته در وزارتخانه جهاد کشاورزی بحث آسیب شناسی آفت کش ها را با همکاران سازمان حفظ نباتات مطرح کردیم به طوری که برای هر عامل خسارت زای هر محصول سه تا پنج آفت کش داشته باشیم.
کشاورز با تاکید بر اینکه سبد آفت کش ما فقیر و قدیمی است، گفت: برخی آفت کش های دهه 40، 50 و 60 را به میزان زیاد مصرف می کنیم، پس این هم رویکرد جدیدی است که بسیار سریع باید اقدامات لازم را برای افزایش تولید، بهبود سلامت و کاهش ضایعات انجام دهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: توجه به پایداری بخش کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا خاک ما دچار فقر مواد آلی است و این مواد به شدت در خاک کاهش یافته است؛ مصرف کودهای شیمیایی و برداشت های بی رویه از طبیعت و تغییرات اقلیم از عوامل آن است البته ما در کلان، مصرف کود بالایی نداریم اما در روش های مصرف با مشکلاتی مواجه هستیم.


انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید