Iranian Agriculture News Agency

دبیرکل انجمن خرمای ایران در گفت‌وگو با ایانا مطرح کرد:

کارخانه‌های فرآوری خرما؛ یاریگر توقف قطع و سوزاندن نخلستان‌ها/ تولید شکلات خرما، تجربه موفق فرآوری مدرن

خشکسالی و شوری آب در کنار رکود بازار خرما باعث شده است که بسیاری از نخلداران یا نخلستان‌ها را به حال خود رها کنند یا به فکر از بین بردن درختان بیفتند، این درحالی است که می‌توان با افزایش سرانه مصرف خرما در کشور از 1.5 کیلوگرم به 2.5 کیلوگرم، نخلستان‌ها را نجات داد.

کارخانه‌های فرآوری خرما؛ یاریگر توقف قطع و سوزاندن نخلستان‌ها/ تولید شکلات خرما، تجربه موفق فرآوری مدرن

خشکسالی و شوری آب در کنار رکود بازار خرما باعث شده است که بسیاری از نخلداران یا نخلستان‌ها را به حال خود رها کنند یا به فکر از بین بردن درختان بیفتند، این درحالی است که می‌توان با افزایش سرانه مصرف خرما در کشور از 1.5 کیلوگرم به 2.5 کیلوگرم، نخلستان‌ها را نجات داد.

دبیرکل انجمن خرمای ایران امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه 350 تا 400 هزار تن خرمای مازاد در کشور تولید می‌شود، گفت: از یک میلیون تن خرمای تولیدی در کشور حدود 550 هزار تن آن در کشور مصرف، 100 تا 800 هزار تن آن صادرات و مابقی آن معمولاً تبدیل به ضایعات شده یا خوراک دام‌ها می‌شوند.

علی‌اصغر موسوی افوزد: بدون مشتری ماندن خرما شرایطی اقتصادی را برای نخلداران بحرانی کرده است، به‌طوری‌که آنها ترجیح می‌دهند نخل‌هایی که سال‌ها برای آنها زحمت کشیده‌اند را شبانه به آتش بکشند یا قطع کنند و زمین را تغییر کاربری دهند.

وی با اشاره به نتایج جبران‌ناپذیر قطع درختان نخل در جنوب کشور، تأکید کرد: قطع بی‌رویه و سوزاندن نخلستان‌ها در اقتصاد و محیط زیست و آب و هوای جنوب کشور تأثیر منفی دارد؛ زیرا نخلستان‌ها علاوه بر ایجاد اشتغال، جایگاه ویژه‌ای در کنترل آب‌های سطحی و تغذیه آب‌های زیرزمینی، مبارزه با آلودگی هوا، جلوگیری از فرسایش و حفظ خاک و تعدیل دمای هوا در مناطقی جنوبی کشور دارند.

دبیرکل انجمن خرمای ایران با بیان اینکه فرآوری مدرن خرما در مناطق جنوبی می‌تواند از روند نابودی نخلستان‌ها جلوگیری کند، ادامه داد: راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری می‌تواند کمک بزرگی به توقف قطع و سوزاندن نخلستان‌ها کند و اقتصاد مناطق جنوبی کشور را رونق بخشد.

موسوی تولید شکلات خرما را یکی از نمونه‌های فرآوری مدرن عنوان کرد و یادآور شد: تولید این محصول در یکی از کارخانه‌های تولید شکلات با کمک انجمن خرمای ایران به‌صورت آزمایشی انجام شد که استقبال خوبی هم از این فرآورده در بازار به عمل آمد.

وی اضافه کرد: نتایج به‌دست‌آمده از این طرح آزمایشی نشان داد در صورت همکاری بانک‌ها در پرداخت اعتبار و برطرف شدن مشکلات نقدینگی می‌توان با راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری خرما بسیاری از مشکلات نخلداران را مرتفع و شرایط اقتصادی آنها را بهبود داد.

موسوی با اشاره به برنامه انجمن خرمای ایران برای وارد کردن خرما و فرآورده‌های آن در سفرهای نوروز، بیان کرد: این انجمن سعی دارد با فرهنگ سازی سفره نوروز مردم را با خرما و فرآودهای آن رنگین کند.

به گفته وی، ایرانیان به‌ویژه در جنوب کشور از سال‌های بسیار دور از میوه خرما، شیرینی و تنقلات ویژه ایام نوروز تهیه می‌کردند و ذائقه بسیاری از مردم با این فرآورده‌ها آشناست و برای کمک به نخلداران فقط کافی است که با جذب سرمایه‌گذاری به این سنت‌ها رونق داد./

G-951110-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید