Iranian Agriculture News Agency

راهکارهای اصلاح ساختار اجرایی و برنامه‌ریزی دولتی و بخش خصوصی برای حل مشکلات مرغداری

بخش عمده پروتئین حیوانی مورد مصرف مردم در ایران از تولیدات طیور تأمین می‌شود؛ بنابراین به ضرورت گسترش صنعت مرغداری در آینده اصلاح ساختار اجرایی و برنامه‌ریزی و آموزشی و پژوهشی موجود برای حل تنگناهای این صنعت ضروری است.

راهکارهای اصلاح ساختار اجرایی و برنامه‌ریزی دولتی و بخش خصوصی برای حل مشکلات مرغداری

بخش عمده پروتئین حیوانی مورد مصرف مردم در ایران از تولیدات طیور تأمین می‌شود؛ بنابراین به ضرورت گسترش صنعت مرغداری در آینده اصلاح ساختار اجرایی و برنامه‌ریزی و آموزشی و پژوهشی موجود برای حل تنگناهای این صنعت ضروری است.

به گزارش خبرنگار ایانا، با توجه به اینکه بخش عمده پروتئین حیوانی مورد مصرف مردم در ایران از تولیدات طیور تأمین می‌شود و با توجه به ضرورت گسترش صنعت مرغداری در آینده، اصلاح ساختار اجرایی و برنامه‌ریزی و آموزشی و پژوهشی موجود برای حل تنگناهای این صنعت ضروری است، لذا در این راستا طرح زیر پیشنهاد می‌شود که به‌طور فشرده شامل بخش‌های زیر است:


1- تغییر ساختار دستگاه‌های دولتی

- تمرکز تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی در یک واحد ویژه در وزارت جهاد کشاورزی با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط.

- تعیین شرح وظایف و مسئولیت‌ها و برنامه‌ریزی‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی در صنعت مرغداری.

- واگذاری بخشی از اختیارات دولت به بخش خصوصی.


2- تغییر ساختار بخش خصوصی و تعاونی

- تشویق و پشتیبانی از مؤسسه‌های مرغداری بزرگ که توانایی تولید بهینه را دارا هستند و با مدیریت علمی و فناوری‌های روز اداره می‌شوند.

- تشویق و پشتیبانی از تولید تلفیقی هماهنگ ( integration ) در صنعت مرغداری و گسترش این‌گونه تشکیلات در کشور.

- تشویق و پشتیبانی از تعاونی‌های مرغداری و واگذاری بخشی از اختیارات دولتی به این بخش (برای نمونه تعاونی مرغداران مرکز - تعاونی مرغداران قم).

- تشکیل تعاونی‌های منطقه‌ای - شهرستانی - استانی، مرکزی و اتحادیه تعاونی مرغداری کشور ( poultry union ) در زنجیره‌های مختلف صنعت مرغداری.

- تعیین گستره و اندازه اقتصادی مرغداری و تشویق و پشتیبانی از مرغداری‌های خصوصی که در مقیاس اقتصادی فعالیت دارند و به مرور حذف مرغداری‌های کوچک و غیراقتصادی که با مدیریت ضعیف و غیرفنی و غیربهداشتی به‌کار مشغول هستند.


3- تغییر ساختار برنامه‌های آموزشی و تحقیقاتی مرغداری

- اصلاح ساختار سرفصل دروس و مطالب مربوط به اهمیت تولیدات طیور در دروس دانشگاهی و افزایش واحدهای عملی.

- گسترش تربیت کاردان و تکنسین‌های مرغداری با توجه به نیاز صنعت مرغداری کشور.

- تربیت کارگران کارآزموده و ماهر برای استخدام در مرغداری‌ها به جای کارگران معمولی و بی‌سواد و بی‌انگیزه.

- تشکیل دوره‌های بازآموزی برای کارشناسان مرغداری در دانشگاه‌های مختلف کشور.

- تشکیل کنگره، سمینار و نمایشگاه‌های مربوط به مرغداری سالانه در کشور و پیش‌بینی تسهیلات و امکانات لازم برای شرکت متخصصان علوم طیور در این‌گونه مجامع علمی که در خارج کشور برگزار می‌شود.

- تمرکز برنامه‌ها و زمینه‌های تحقیقاتی در مؤسسه‌های تحقیقاتی، دانشگاهی و غیردانشگاهی بر پایه نیازها و اولویت‌های مورد نظر مرغداری‌های کشور و بومی کردن این‌گونه تحقیقات بر پایه نیاز صنعت مرغداری کشور و ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی یا بخش خصوصی و تعاونی‌های مرغداری و صنایع وابسته به آن./


برای مشاهده فایل کامل این مقاله اینجا کلیک کنید.

V-951124-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید