اصلاح نژاد طیور در ایران: گذشته، حال و آینده
درصد خلوص نژادی مرغ و ارتباط تنگاتنگی که با نوع تغذیه دارد، میتواند عامل مؤثری در بهبود ضریب تبدیل و تولید گوشت باکیفیت باشد.
درصد خلوص نژادی مرغ و ارتباط تنگاتنگی که با نوع تغذیه دارد، میتواند عامل مؤثری در بهبود ضریب تبدیل و تولید گوشت باکیفیت باشد.
رقابت شرکتهای تولیدکننده لاینهای گوشتی طی چهار دهه گذشته باعث شده است تعداد آنها از 13 شرکت فعال به سه شرکت جاری کاهش پیدا کند. ناتوانی برخی شرکتها در همسویی با نیازهای مصرفکننده باعث ادغام آنها با یکدیگر یا حذف آنها شده است. این شرکتها با استفاده از تجهیزات و فناوریهای نوین و بهکارگیری اصول ژنتیک کمی و اصلاح نژاد توانستهاند تغییرات فراوانی در خصوصیات کمی و کیفی جوجههای گوشتی ایجاد کنند. مطالعات نشان میدهد وزن زنده و ضریب تبدیل غذایی جوجههای گوشتی در سن 50 روزگی در سال 1990، به ترتیب 2.60 کیلوگرم و 1.90 و در سال 2015، حدود 3.59 کیلوگرم و 1.84 بود. همچنین، جوجههای گوشتی حاصل از لاینهای امروزی وزن سینه بیشتر و چربی لاشه کمتر از جوجههای متولدشده از لاینهای کنترل داشتند. شواهد نشان داده است انتخاب برای سرعت رشد و بهبود خصوصیات تولیدی منجر به کاهش سیستم ایمنی و رفاه پرنده و افزایش ناهنجاریهای متابولیکی، اسکلتی و تولید مثلی شده است. در مقاله حاضر، برنامههای اصلاحی شرکتهای تولیدکننده لاینهای گوشتی برای غلبه بر این مشکلات مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین اثر متقابل ژنوتیپ و محیط، استفاده از سویههای لاینهای تجاری برای پرورش بهصورت چرای آزاد و ارگانیک و جایگزینهای این شرکتها برای این سویههای پرورش مورد بحث قرار خواهد گرفت./
برای مشاهده فایل کامل این مقاله اینجا کلیک کنید.
V-951201-01
دیدگاه تان را بنویسید