Iranian Agriculture News Agency

کشاورزی توجیه ندارد موضوع انحرافی است


معاون اجرائی رئیس‌جمهور با اشاره به نقش بهره‌وری در کشاورزی کشور گفت: کسانی که می‌گویند کشاورزی توجیه ندارد موضوعات انحرافی مطرح می‌کنند.

به گزارش تسنیم، محمد شریعتمداری امروز در نخستین المپیاد بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور اظهار کرد: کانون بهره‌وری کشاورزی و منابع طبیعی کشور با داشتن ٣٥ ماده و تبصره‌های آن، تمام شئون بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور را دیده و برخی از اختیارات را از دولت به بخش خصوصی واگذار کرده است.
وی با بیان اینکه بهره‌وری نقش مهمی در کشاورزی کشور دارد گفت: کشور ما وضعیتی خشک و نیمه‌خشک دارد و استفاده از روان‌آب‌ها جای خود را به استفاده از ذخایر زیرزمینی داده و روند ٧٠ درصد استفاده از روان‌آب‌ها در حال تبدیل به سفره‌های زیرزمینی است؛ به‌طوری‌که ذخایر ٣١٠ دشت کشور به‌شدت کاهش یافته و در برخی مناطق تا ٣٠٠ متر پایین رفته است.
کسانی که می‌گویند کشاورزی توجیه ندارد موضوعات انحرافی مطرح می‌کنند
معاون اجرائی رئیس‌جمهور ادامه داد: کسانی که می‌گویند کشاورزی توجیه ندارد، موضوعی انحرافی را مطرح می‌کنند؛ در صورتی که صرفه‌جویی‌ها در بخش کشاورزی انجام شود، به اندازه مصرف شغل و صنعت می‌توانیم صرفه‌جویی ایجاد کنیم که این امر با افزایش بهره‌وری قابل دسترسی است.
وی گفت: امنیت غذایی و آثار مثبت، صدور محصولات کشاورزی و سهم بالای کشاورزی در اشتغال کشور که یک‌چهارم اشتغال کشور را تشکیل می‌دهد، از مزایای مهم کشاورزی است و باید گفت چهار میلیون شغل از این طریق در کشاورزی ایجاد شده است.
شریعتمداری با تأکید بر اینکه از نظر دولت، اساسی‌ترین محور توسعه، کشاورزی است، گفت: در صورتی که واردات برای حمایت از کشاورزان محدود شود قیمت به نفع کشاورزان در بازار داخلی گران می‌شود که هدف ما نیز همین است تا سود کشاورزان بالاتر رود و بیشتر شود.
وی اضافه کرد: در صورتی که واسطه‌ها کنترل شوند، کشاورزان سود بیشتری به دست می‌آورند؛ اما حداقل هر وقت حادثه‌ای (بلایای طبیعی و ازبین‌رفتن محصولات کشاورزی) پیش می‌آید، به افزایش قیمت محصولات کشاورزی در بازار اعتراض می‌شود.
معاون اجرائی رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید در نظر داشت که سازوکار مناسب برای مقابله با حوادث غیرمترقبه به اندازه مورد نیاز نیست و با بروز سرمای یکباره تولید سردرختی‌ها کاهش می‌یابد. در هر مقطعی که حادثه غیرمترقبه‌ای در کشور ایجاد شده و به محصولات کشاورزان لطمه می‌خورد، مردم برای حمایت از کشاورزان باید بپذیرند که تاحدودی محصولات کشاورزان را گران‌تر خریداری کنند، اما برای تحقق این امر، باید چنین فکری در رسانه‌های ما نیز ایجاد شود و حاضر شوند که این موضوع را تبلیغ کنند.
شریعتمداری اضافه کرد: هر وقت کالای کشاورزی گران شود، می‌گویند چرا گران شد؟ در شرایط فعلی نیز آنفلوانزا نیز تأثیراتی را در بازار طیور کشور داشته‌ است. وی گفت: نیاز مصرف‌کنندگان در شرایط این‌چنینی باید با واردات تأمین شود که این امر سود کشاورزان را کاهش می‌دهد، اما در صورتی که می‌خواهیم روی این حرف برای حمایت از کشاورزان بایستیم، باید در ابتدا خود این موضوع را بپذیریم و روی حرف خود بایستیم. معاون اجرائی رئیس‌جمهور در ادامه صحبت‌های خود تأکید کرد: در مقطعی از سال‌های گذشته تعرفه شکر به یکباره از ١٢٠ درصد به ١٠ درصد کاهش یافت که این امر باعث شد شرکت‌ها زیر بار خرید محصولات کشاورزان نروند و یکباره سطح زیر کشت پایین آمد.
شریعتمداری افزود: همچنین شاهد این بودیم که در سبد مصرفی مردم میوه‌های تولیدی آرژانتین، هند و سایر کشورها قرار گرفت، اما در شرایط فعلی نباید این امر تکرار شود و باید برای کشاورزان شرایطی برای رقابت منطقی ایجاد کنیم.وی گفت: براساس بررسی‌های انجام‌شده در ١٥ کشور با رشد هفت تا هشت درصدی نظیر مالزی، سنگاپور، عمان، چین و برزیل، سهم سرمایه‌گذاری نسبت به تولید ناخالص داخلی ٢٥ درصد بالاتر بوده است.
معاون اجرائی رئیس‌جمهور با اشاره به جشن خودکفایی گندم در دوره گذشته گفت: در دوره گذشته نیز برای تولید گندم جشن خودکفایی گرفته شد و قدم‌های خوبی برداشته شده بود، اما این امر با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم و جایگزینی تولید گندم برای سایر محصولات بود، اما در این دوره اقدامات هوشمندانه‌تر بود.
شریعتمداری اضافه کرد: اراضی سطح زیر کشت نیز در این دوره کم شده است که این امر نشان‌دهنده کاهش بهره‌وری در سطح زیر کشت موجود و استفاده از نهاده‌ها و مواد اولیه بهتر بوده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید