Iranian Agriculture News Agency

مدیر حفظ نباتات استان مازندران خبر داد:

آغاز مبارزه زمستانه مرکبات در مازندران از امروز

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران گفت: با توجه به خسارات ناشی از برف و سرمای اخیر، باغداران برای پیشگیری و کاهش خسارت بیماری بلاست مرکبات کاربرد ترکیبات مسی مانند اکسی کلرور مس به میزان سه در هزار یا ترکیب بر دو به میزان سه تا چهار در هزار پس از هرس سرشاخه‌های آسیب‌دیده را زمانی‌ که درجه حرارت هوا بیش از 15 درجه سانتی‌گراد باشد، انجام دهند.

آغاز مبارزه زمستانه مرکبات در مازندران از امروز

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از آغاز مبارزه زمستانه مرکبات از امروز (10 اسفندماه) به‌مدت سه هفته خبر داد .

به گزارش ایانا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، عبدالرحمن زاغی با بیان این مطلب گفت: بهترین زمان برای مبارزه زمستانه مرکبات 10 اسفندماه به‌ مدت سه هفته است که باغداران باید قبل از اقدام به مبارزه با آفات و بیماری‌های رایج در باغ‌ها برای انجام مشاوره و دریافت نسخه گیاه‌پزشکی با ارائه نمونه از باغ به کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی مراجعه کنند و سموم را طبق نسخه از فروشگاه‌های مجاز و معتبر با اخذ فاکتور خریداری کنند .

وی ادامه داد: به باغداران توصیه می‌شود روغن‌پاشی را با استفاده از روغن امولسیون‌شونده به میزان 10 تا 12 لیتر در یک هزار لیتر آب انجام دهند .

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان مازندران بیان کرد: مبارزه با کنه قرمز تنها در باغات آلوده که به تأیید کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی رسیده باشد، با استفاده از کنه کش‌های مناسب همراه با روغن امولسیون‌شونده انجام شود .

زاغی افزود: باغداران باید رعایت تناوب مصرف در کنه‌ کش‌های مصرفی برای جلوگیری از بروز مقاومت کنه‌ها را مدنظر قرار دهند .

وی خاطرنشان کرد: مبارزه با آفت جوانه‌خوار مرکبات در باغ شهرهای ساحلی به‌ویژه ساری، جویبار، بابلسر و نکا و انجام روغن‌پاشی تنه و شاخه‌های اصلی درخت با استفاده از روغن امولسیون‌شونده به میزان 400 تا 500 سی سی در 20 لیتر آب با استفاده از سمپاش پشتی تلمبه‌ای هنگام تفریخ تخم آفت در اوایل فروردین‌ماه انجام شود .

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران اظهار کرد: با توجه به خسارات ناشی از برف و سرمای اخیر، باغداران برای پیشگیری و کاهش خسارت بیماری بلاست مرکبات کاربرد ترکیبات مسی مانند اکسی کلرور مس به میزان سه در هزار یا ترکیب بر دو به میزان سه تا چهار در هزار پس از هرس سرشاخه‌های آسیب‌دیده را زمانی‌ که درجه حرارت هوا بیش از 15 درجه سانتی‌گراد باشد، انجام دهند .

زاغی بیان کرد: برای پیشگیری از اثرات سوء احتمالی، باغداران از اختلاط ترکیبات مسی با روغن امولسیون‌شونده خودداری کنند و فاصله حداقل یک هفته‌ای بین روغن‌پاشی و کاربرد ترکیبات سموم مسی را رعایت کنند .

وی با بیان اینکه برای حفظ محیط زیست، حمایت از دشمنان طبیعی آفت و حشرات گرده‌افشان مبارزه زمستانه حشره‌کش انجام نشود، گفت: روغن‌پاشی 24 تا 48 ساعت قبل از اطمینان از عدم بارندگی انجام شود.


انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید