رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه در گفتوگو با ایانا خبر داد:
سفرههای نوروز 96، بدون سین سنبل/ سبزه نارنج، مهمان جدید سفرههای عید امسال میشود
تغییرات دمایی ناگهانی هوا در ماههای اخیر باعث از بین رفتن مقدار زیادی از پیازهای گل سنبل در انبارها شد، به همین دلیل امسال با کاهش تولید و کیفیت گلهای سنبل برای سفرههای شب عید روبهرو هستیم.
تغییرات دمایی ناگهانی هوا در ماههای اخیر باعث از بین رفتن مقدار زیادی از پیازهای گل سنبل در انبارها شد، به همین دلیل امسال با کاهش تولید و کیفیت گلهای سنبل برای سفرههای شب عید روبهرو هستیم.
رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه امروز در گفتوگو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه گل سنبل یکی از هفتسینهای اصلی سفره عید است، افزود: بیشتر پیازهای گل سنبل موجود در انبارها بهدلیل تغییرات دمایی ناگهانی از بین رفتهاند یا به اصطلاح تولیدکنندگان سوختهاند به همین دلیل امسال با کمبود این گل برای سفرههای هفتسین روبهرو هستیم.
اکبر شاهرخی ادامه داد: هرچند از دیگر گلها نیز در تزئین سفرههای عید استفاده میشود، اما بر اساس سنتهای باستانی ایران، گل سنبل از اصلیترین سینهای مورد استفاده در سفرههای هفتسین است و تقاضا برای آن در شب عید افزایش چشمگیری دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که این کمبود به چه میزان بر قیمتها اثر خواهد گذاشت، گفت: قیمتها را کشش و تقاضای بازار تعیین میکند، اما با توجه به اینکه استان تهران تولیدکننده عمده گل سنبل است و سایر استانهای بزرگ همچون مشهد، اصفهان و شیرار گلهای سنبل مصرفی خود را از این استان تأمین میکنند، رشد قیمت نسبت به سال گذشته قطعی خواهد بود.
به گفته شاهرخی، گل سنبل در سال گذشته با توجه به میزان کیفیت آن از 15 تا 20 هزار تومان عرضه شده است.
وی با تأکید بر اینکه کمبودی برای سایر گلهای پرمصرف شب عید وجود ندارد، عنوان کرد: تولید سایر گلهای پرمصرف در ایام عید مانند گلهای گلدانی لاله، سینره، سیکلمه، پامچال و گلهای شاخهای شببو، فریزیا، میخک، مریم و داوودی به اندازه کافی در گلخانهها انجام شده است و کمبودی در این نوع گلها وجود ندارد.
تولید سبزه نارنج در برخی گلخانهها
رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه با اشاره به راهاندازی برخی کمپینها در بین مردم برای استفاده کمتر از گندم و سایر محصولات خوراکی در تهیه سبزه عید، بیان کرد: هرساله گلخانهداران عمده سبزهها را از گندم، عدس، ماش تولید میکردند، اما امسال با راهاندازی کمپینهای خاص سبزه عید و استقبال مردم از این کمپینها، برخی گلخانهداران مبادرت به تولید سبزه با استفاده از دانههای نارنج کردهاند.
شاهرخی در پایان تأکید کرد: با توجه به مدت نگهداری طولانیتر و صرف هزینه بیشتر سبزه نارنج با قیمت بالاتری نسبت به سایر سبزهها به بازار عرضه خواهد شد./
G-951215-01
دیدگاه تان را بنویسید