Iranian Agriculture News Agency

انتشار آمار رشد اقتصادی در روزهای آتی


رییس کل بانک مرکزی گفت: بانک‌ها باید به نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار پایبند باشند و براین اساس امکان تحقق سود علی‌الحساب پرداختی به مشتری فراهم شود. ولی‌‌الله سیف در جمع مدیران عامل بانک‌ها در بانک مرکزی، با اشاره به نقش اساسی نظام بانکی در اقتصاد کشور و بانک محور بودن فعالیت‌های اقتصادی اظهارداشت: با توجه به سهم گسترده بازار پول و بانک محور بودن اقتصاد، ایجاب می‌کند بانک‌ها در تخصیص بهینه تسهیلات، دقت لازم را داشته باشند و در اعطای آن به بنگاه‌های تولیدی، به اصل بهره‌وری و توان بازپرداخت تسهیلات اعطایی توجه جدی داشته باشند. وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع رونق بازار مسکن اشاره و تصریح کرد: در بازار مسکن شاهد رونق معاملات هستیم، لیکن این بخش به حمایت بیشتر نظام بانکی و تزریق تسهیلات با دقت نظر و لحاظ کردن تمام جوانب نیازمند است، البته باید یادآور شد که خوشبختانه بانک مسکن در این زمینه اقدامات مناسبی را انجام داده است. سیف حجم تسهیلات اعطایی در ١٠ ماهه سال جاری را بالغ بر ٤٢٧ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به سال گذشته ٤/٤٣ درصد رشد داشته است؛ البته همه این مبلغ تسهیلات جدید نیست و بخشی از آن به تجدید تسهیلات قبلی و تقسیط مطالبات غیرجاری مربوط می‌شود. رییس شورای پول و اعتبار با ارایه آماری در زمینه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و با اشاره به تاکید مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: شبکه بانکی با وجود تنگنای اعتباری و توان محدود تسهیلات‌دهی در زمینه پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، عملکرد قابل توجهی داشته و آمارها حاکی از افزایش ٢٤٠ درصدی میزان تسهیلات پرداختی و ٩/١٠ درصدی تعداد دریافت‌کنندگان وام ازدواج است. رییس کل بانک مرکزی با انتقاد از نسبت بالای مطالبات غیرجاری و لزوم کنترل آن در شبکه بانکی گفت: در پایان سال ١٣٩٤ نسبت مطالبات غیرجاری به ٢/١٠ درصد رسیده بود و متاسفانه اکنون این رقم به عدد ٦/١١ درصد رسیده است. در این زمینه بانک‌ها لازم است با شناسایی دقیق مطالبات غیرجاری به راهکارهای کاهش آن توجه کنند تا بر این مبنا ضمن شفاف شدن صورت‌های مالی، شالوده ایجاد تعادل و توازن در نظام بانکی پی‌ریزی شود. سیف ثبات بازار ارز را از دستاوردهای بانک مرکزی در دوران فعالیت دولت یازدهم برشمرد و گفت: در بازار ارز تلاش شده است با ایجاد ثبات، اقتصاد از شوک و نوسانات مصون بماند و خوشبختانه نوسانات مقطعی در ماه‌های گذشته نیز به خوبی کنترل و مدیریت شد؛ ضمن آنکه باید از تمرکز افراطی بر استفاده از دلار که منطبق با ساختارهای اقتصادی کشور نیست پرهیز شود چرا که عمدتا شرکای خارجی ایران با دلار فعالیت نمی‌کنند و تکیه بیش از حد به دلار غیرمنطقی است؛ در این مسیر بانک مرکزی نیز موضوع تغییر ارز گزارشگری را در دستور کار خود قرار داده است. وی در بخش دیگری از سخنان خود به عدم تعادل‌های «درآمد - هزینه» و «دارایی- بدهی»در نظام بانکی اشاره و تصریح کرد: نظام بانکی به دلیل وجود این عدم تعادل‌ها وضعیت نامطلوبی دارد و لازم است بانک‌ها با برنامه‌ریزی‌های مناسب، رویه‌های خود را اصلاح کنند چرا که در غیر این صورت هر روز شاهد ضرر و زیان‌های بیشتر و شرایط بدتری درنظام بانکی خواهیم بود.
رییس کل بانک مرکزی لزوم توجه به اطلاع‌رسانی شفاف، به موقع و روشنگر را نیاز روز نظام بانکی و بانک مرکزی خواند و گفت: عده‌ای در جامعه با بصیرت و آگاهی، برای اصلاح امور از شبکه بانکی انتقاد می‌کنند و شبکه بانکی نیز با حسن نیت به انتقادها توجه و در مسیر اصلاح رویه‌ها گام برمی‌دارد لیکن در مقابل، برخی با اغراض سیاسی و نظرهای غیرکارشناسی دستاوردهای بانک مرکزی و بانک‌ها را تخطئه می‌کنند، در این میان نقش واحدهای اطلاع‌رسانی و روابط عمومی بانک‌ها با هدف واکنش سریع برای رفع ابهام‌ها بسیار حایز اهمیت است که خوشبختانه با هماهنگی و اقدامات شورای اطلاع‌رسانی و تبلیغات نظام بانکی، شاهد اقدامات مثبتی هستیم. گفتنی است در این جلسه، اعضای شورای اطلاع‌رسانی و تبلیغات نظام بانکی که شامل تعدادی از مدیران روابط عمومی بانک‌ها و موسسات اعتباری هستند، حضور داشتند. سیف با اشاره به مزایای بازار بین بانکی در شرایط بانک محور بودن اقتصاد کشور گفت: با توجه به محدودیت‌های بازار سرمایه، بانک‌ها باید با ایجاد بازار ثانویه برای خود نقش فعالی در این حوزه ایفا کنند و بانک مرکزی نیز با طراحی و راه‌اندازی سامانه مناسب در این زمینه از فعالیت بانک‌ها در بازار بین بانکی حمایت خواهد کرد.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به برخی انتقادها در زمینه فعالیت بانک‌ها در ارتباط با عملیات بانکداری بدون ربا تاکید کرد: در بحث بانکداری بدون ربا شاهد حجم انتقادات و گلایه‌های فراوانی هستیم که این انتقادات عمدتا ناشی از دو علت «کم‌کاری و عدم دقت نظام بانکی در برخی موارد» و «فضا‌سازی توسط بدهکاران بانک‌ها» است. در این زمینه شبکه بانکی لازم است با تبیین صحیح موضوع و روشنگری در خصوص شبهات مطرح‌شده، از اقدامات خویش به نحو مناسب دفاع کند. سیف با ارایه آمار حجم نقدینگی گفت: حجم نقدینگی در پایان دی ماه سال جاری ١١٩٦ هزار میلیارد تومان است که نسبت به پایان دی ماه سال گذشته ٢٦ درصد و نسبت به اسفندماه ١٣٩٤، ٦/١٧ درصد رشد داشته است؛ با توجه به این آمار باید در نظر داشت که رشد نقدینگی فزاینده می‌تواند تهدیدی جدی برای یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دولت در اقتصاد که همان کنترل نرخ تورم است، محسوب شود و باید تلاش کرد روند افزایش نقدینگی، کنترل و متوقف شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید