Iranian Agriculture News Agency

رئیس مرکز اصلاح‌نژاد دام کشور در گفت‌وگو با ایانا:

آنچه از پاکستان وارد می‌شود، گوشت گوساله است، نه گوسفند/ زابل نیز جزئی از ایران است!

وزارت جهاد کشاورزی، پدیده اعلام توزیع گوشت زابلی یا پاکستانی به جای گوشت گوسفندی داخلی را شایعه‌ای بی‌اساس و البته خنده‌دار خواند.

آنچه از پاکستان وارد می‌شود، گوشت گوساله است، نه گوسفند/ زابل نیز جزئی از ایران است!

وزارت جهاد کشاورزی، پدیده اعلام توزیع گوشت زابلی یا پاکستانی به جای گوشت گوسفندی داخلی را شایعه‌ای بی‌اساس و البته خنده‌دار خواند.

رئیس مرکز اصلاح‌نژاد دام کشور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا ضمن انتقاد از اظهار نظر غیرکارشناسی و خنده‌دار برخی رسانه‌ها مبنی بر واردات گوشت گوسفند از پاکستان، گفت: آنچه از کشور پاکستان و به مقدار کم وارد می‌شود، گوشت گوساله است، نه گوسفند.

محمدرضا ملاصالحی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در داخل کشور بیش از 815 هزار تن گوشت قرمز تولید می‌شود، افزود: واردات این محصول کمتر از 100 هزار تن برآورد می‌شود که آن هم بیشتر گوشت گوساله یخی برای مصارف پادگان‌ها، رستوران‌ها و کارخانه‌های فراوری صنعتی است.

به گفته وی، واردات گوشت گوسفند بسیار اندک بوده و گذشته از اینها مردم ایران از گوشت گوسفند یخی استقبال نمی‌کنند. ضمن اینکه واردات گوشت گوسفند از آسیای میانه نیز به این سهولت انجام نمی‌گیرد و با وجود برخورداری آنها از مراتع عالی، اما تولید آنها به حدی نیست که بتواند پاسخگوی کامل نیاز کشور باشد و بنابراین هزینه‌های سربار زیادی خواهد داشت. به همین دلیل واردات این محصول، بسیار اندک و جزئی است.

ملاصالحی عنوان کرد: تشخیص لاشه گوسفند داخلی از پاکستانی، تقریباً غیرممکن است، آنگاه چگونه یک قصاب توانسته این قابلیت را داشته باشد؟ علاوه بر آن، اگر گوشت مغازه این قصاب، از پاکستان آمده و کیفیت کمتری دارد، چرا قیمت آن هم‌اندازه نرخ داخلی است؟ پس این قصاب یا دروغ می‌گوید یا در حق مردم اجحاف می‌کند. ضمن اینکه آنها به این پدیده می‌گویند گوشت زابلی؛ مگر زابل نیز جزئی از ایران نیست؟


واردات گوشت گوسفند از پاکستان به صرفه نیست

در همین زمینه رئیس شورای تأمین‌کننده دام زنده نیز به ایانا گفت: اگر قرار باشد گوشت گوسفند از پاکستان به ایران بیاید، هر لاشه 33 هزار تومان به ازای هرکیلوگرم به دست قصاب می‌رسد؛ بنابراین قیمت آن برای مصرف‌کننده به هیچ عنوان به صرف نیست.

منصور پوریان ادامه داد: روزانه هفت تا هشت‌هزار لاشه وارد پایتخت می‌شود که این مقدار سوای کشتارهایی است که در کشتارگاه‌های اطراف تهران صورت می‌گیرد.

وی در پایان تأکید کرد: به هر ترتیب، در ماه حداکثر یک‌هزار و 200 لاشه وارد کشور می‌شود که آن هم از کشورهایی مانند گرجستان و قرقیزستان می‌آید و چون از این محصولات استقبال چندانی نشد، مقدار آن ها بسیار کاهش یافته است.

لازم به ذکر است که پیش از این یکی از خبرگزاری‌ها مدعی شده بود که بخش زیادی از گوشت گوسفندی موجود در بازار مصرف تبدیل به گوشت زابلی یا همان پاکستانی شده که در مقایسه با دام ایرانی کیفیت مناسبی ندارد. البته منبع موثق این نقل قول، دو قصاب ناشناس بوده که حتی نام وی نیز در مطلب منتشر شده، نیامده است!/

V-951225-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید