Iranian Agriculture News Agency

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور در گفت‌وگو با ایانا:

برخی برای واردات گوشت قرمز فشار بسیار آوردند/ متأسفانه شانتاژکننده‌های رسانه‌ای در وانمودسازی ناحق کمبود گوشت قرمز موفق شدند

بعد از اقدامات انجام شده برای تنظیم بازار گوشت قرمز، اما هنوز قیمت این محصول به تعادل نرسیده و جولان دلالان ادامه دارد.

برخی برای واردات گوشت قرمز فشار بسیار آوردند/ متأسفانه شانتاژکننده‌های رسانه‌ای در وانمودسازی ناحق کمبود گوشت قرمز موفق شدند

بعد از اقدامات انجام شده برای تنظیم بازار گوشت قرمز، اما هنوز قیمت این محصول به تعادل نرسیده و جولان دلالان ادامه دارد.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور امروز یک‌شنبه و در واپسین روزهای سال 95 خورشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا گفت: با اینکه سال 95 به آخرین روزهای خود رسیده است، اما هنوز بازار گوشت قرمز در نوسان بوده و ریشه این مشکل را باید در مراحل توزیع، جست‌وجو کرد، نه تولید.

محمدرضا ملاصالحی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد گوشت مورد نیاز کشور در داخل تأمین می‌شود، افزود: برخی‌ها با طراحی پروژه‌های هدفدار، سعی در متشنج کردن بازار گوشت داشتند که متأسفانه تا حدودی نیز موفق بودند؛ بنابراین به همین بهانه برای واردات گوشت به وزارتخانه فشار آوردند. در حالی که اگر بخش توزیع مشکل نداشت و این هیاهو در بازار به وجود نمی‌آمد، می‌شد قیمت‌ها را بدون هیچ نوسانی کنترل کرد.

به گفته وی، آنها در ابتدا صادرات را هدف قرار دادند و ادعا کردند که خروج بیش از حد دام از کشور، به مصرف داخلی ضربه وارد کرده است. حال پرسش اینجاست که اگر در واقع چنین بود، چرا اکنون که چهار ماه از توقف صادرات می‌گذرد، گوشت ارزان نمی‌شود؟ آن هم در شرایطی که تمام دامی که قرار بود صادر شود، به بازار داخلی تزریق شد و واردات گوشت قرمز نیز صورت گرفت.

ملاصالحی معتقد است: دست‌های پشت پرده‌ای وجود دارند که بازار را به نفع خودشان هدایت می‌کنند و در نهایت مردم متضرر اصلی خواهند بود. ضمن اینکه این رفتارها جز بدنام کردن وزارت جهاد کشاورزی، آن هم به ناحق، امر مثبتی در پی ندارد. زیرا شانتاژهای رسانه‌ای که در این مدت از طرف برخی صورت گرفت، اصل موضوع را برعکس به نمایش گذاشت و طوری وانمود کرد که بیشتر مردم باور کردند کمبود دام، عامل گرانی است.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور در پایان عنوان کرد: درست است که حدود چهار ماه قبل از گرانی گوشت، نرخ دام زنده کمی افزایش یافت، اما این بالا رفتن قیمت، متناسب با گرانی گوشت در بازار نبود و آخرین حلقه زنجیره که محصول را به دست مصرف‌کننده می‌رساند، به طور ناعادلانه، چندین برابر سود کرد. این در حالی بود که نرخ دام زنده، حدود سه سال ثابت مانده و افزایشی نداشت./

V-951229-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید