Iranian Agriculture News Agency

فائو پیش‌بینی کرد:

افزایش قیمت انواع گوشت تا سال 2025/ تصاحب یک‌چهارم سهم بازار توسط برزیل

سازمان خاروبار جهانی ملل متحد (فائو)، شرایط را برای افزایش قیمت گوشت تا هشت سال آینده، مساعد می‌داند.

افزایش قیمت انواع گوشت تا سال 2025/ تصاحب یک‌چهارم سهم بازار توسط برزیل

سازمان خاروبار جهانی ملل متحد (فائو)، شرایط را برای افزایش قیمت گوشت تا هشت سال آینده، مساعد می‌داند.

به گزارش خبرنگار ایانا، اگر چه در سال 2015 به‌دلیل افزایش عرضه گوشت توسط کشورهای در حال توسعه و متکی به اقتصاد نفتی، قیمت جهانی انواع گوشت، سیر نزولی داشت و به نصف میزان آن در اوایل سال 2010 رسید، اما این روند کاهشی ادامه‌دار نخواهد بود؛ چراکه موتور افزایش نرخ‌ها از سال گذشته آغاز شده است.

بر اساس گزارش فائو، از سال 2005 به بعد یک بار دیگر شاخص قیمت این محصول به‌صورت ناگهانی سقوط کرد که آن هم نتیجه بحران مالی 2007 - 2008 بود. به هر حال اگر صادرات گوشت در سال 2015 از طرف آمریکا کاهش یافت؛ در مقابل، فدراسیون روسیه نیز تقاضای کمتر به بازار تحمیل کرد. برآیند تمام این عوامل دست به دست هم داد تا نرخ‌ها روندی نزولی داشته باشد.

البته فائو، به چشم‌انداز بازار گوشت خوش بین است و پیش‌بینی می‌کند که تجارت این ماده خوراکی همچنان به قوت خود باقی بماند. زیرا قیمت خوراک دام به دلایل مختلف در یک دهه گذشته تقریبا ثباتی نسبی را تجربه کرده و در سطحی پایین مانده است. در چنین شرایطی، مناطقی مانند آمریکا، اروپا و استرالیا به تولید گوشت، تمایل بیشتری نشان خواهند داد.

بنابراین پیش‌بینی می‌شود تولید جهانی گوشت در سال 2025 به میزان 16 درصد نسبت به دوره پایه 2013 - 2015 افزایش یابد؛ یعنی 20 درصد بیشتر از یک دهه گذشته. البته گوشت مرغ به‌دلیل قیمت ارزان‌تر در مقایسه با دیگر منابع پروتئینی، از استقبال بیشتری در میان مصرف‌کنندگان برخوردار است. در مقابل، تولیدکنندگان نیز رغبت بالاتری برای تولید این نوع گوشت دارند.

در این میان به‌نظر می‌رسد کشورهای در حال توسعه نیز پروتئین افزون تری در جیره غذایی خود لحاظ کنند که این مقوله، پیش‌بینی استفاده از گوشت مرغ را به واقعیت نزدیک‌تر می‌کند. از طرفی، اگرچه تولید گوشت گاو در سال 2015 کاهش داشته، اما بررسی‌ها حاکی است که افزایش وزن لاشه از سال 2016 به بعد آغاز شده و در سال‌های بعد این کاهش را جبران می‌کند. در بخش گوشت گوسفند نیز افزایش تولید 2.1 درصدی به ازای هر سال پیش‌بینی می‌شود که سردمدار این تولید، کشورهایی نظیر چین، پاکستان، سودان و استرالیا خواهند بود.

آینده به گونه‌ای رقم می‌خورد که تقاضای واردات از ویتنام و آفریقا برای انواع گوشت رشد چشمگیری را تجربه کند. هرچند هنوز هم انتظار می‌رود صادرات گوشت از کشورهای توسعه یافته، بیش تر از 50 درصد سهم کل تجارت جهانی این محصول تا پایان 2025 باشد، اما این روند به مرور نسبت به دوره پایه، سیر نزولی خواهد داشت و سهم برزیل در این میان به بیش از 26 درصد خواهد رسید.

به هر ترتیب، پیش‌بینی می‌شود تا سال 2025 قیمت گوشت گاو به حدود 4 هزار و 497 دلار و گوشت خوک به یک هزار و 580 دلار به ازای هر تن برسد. گوشت گوسفند نیز قیمتی حدود 3 هزار و 857 دلار به ازای هر تن خواهد داشت و نرخ مرغ هم به یک هزار و 571 دلار به ازای هر تن می‌رسد. جداول مربوطه نشان می‌دهند انواع گوشت، بعد از کاهشی که تا سال جاری دارند، از آن پس روندی صعودی داشته و این افزایش ملایم تا سال 2025 ادامه خواهد یافت.

بنابراین اگر تا هشت سال آینده روند واردات گوشت توسط ایران همچنان ادامه داشته باشد، با توجه به نیاز سالانه 100 هزار تن گوشت قرمز به‌طور میانگین، ممکن است قیمت‌های داخلی نیز تحت تأثیر قرار گرفته و سال‌های آینده شاهد افزایش پلکانی نرخ این محصول باشیم؛ آن هم در شرایطی که برزیل تا سال 2025 بیش از یک‌چهارم بازار گوشت جهان را تصاحب می‌کند./

V-960109-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید