Iranian Agriculture News Agency

عضو هیأت‌مدیره انجمن کشتارگاه‌های طیور کشور در گفت‌وگو با ایانا:

طرح کاهش سن و وزن کشتار تنها با سورتینگ اجرا نمی‌شود/ هزینه 120 تا 140 میلیون تومانی برای نصب سورتینگ در هر کشتارگاه

اجرایی شدن طرح تولید مرغ سایز، به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آنها کشتارگاه‌ها است.

طرح کاهش سن و وزن کشتار تنها با سورتینگ اجرا نمی‌شود/ هزینه 120 تا 140 میلیون تومانی برای نصب سورتینگ در هر کشتارگاه

اجرایی شدن طرح تولید مرغ سایز، به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آنها کشتارگاه‌ها است.

عضو هیأت‌مدیره انجمن کشتارگاه‌های طیور کشور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: حلقه کشتارگاه، تنها یکی از حلقه‌هایی است که می‌تواند در اجرای طرح کاهش سن و وزن کشتار، مؤثر باشد؛ بنابراین برای عملی شدن کامل آن، باید تمام دستگاه‌های مرتبط، با هم هماهنگ باشند.

فرهاد قربان‌زاده با اشاره به اینکه کارگران نیز بدون نیاز به دستگاه می‌توانند مرغ درشت و ریز را از هم تشخیص دهد، افزود: متأسفانه برخی تمام تقصیرها را به گردن کشتارگاه می‌اندازند و ادعا می‌کنند که واحدها به دستگاه سورتینگ مجهز نیستند. حال باید پرسید مگر اجرای طرح با نصب دستگاه سورتر، حل می‌شود؟

وی بیان کرد: وقتی 90 درصد مرغ‌های ورودی به کشتارگاه، درشت باشند، چگونه می‌توان چنین ادعایی کرد؟ آیا باز هم باید این حلقه را مانع اصلی جلوگیری از اجرای طرح دانست؟

قربان‌زاده تأکید کرد: این در حالی است که اکنون حدود 50 درصد از واحدها به این دستگاه مجهز شده‌اند که هشت واحد تهران در ماه گذشته به جمع کشتارگاه‌های دارای سورتر اضافه شد؛ بنابراین مجموع آنها به بیش از 110 واحد می‌رسد، اما قطعاً اگر تمام کشتارگاه‌ها هم مجهز باشند، باز هم تغییری در روند توزیع مرغ در بازار داخلی نخواهد افتاد و همچنان مرغ درشت به دست مصرف‌کننده می‌رسد؛ زیرا هنوز 90 درصد مرغ‌های تولیدی سنگین هستند.

گفته‌های این نماینده بخش خصوصی در حالی است که مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی در تاریخ 25 بهمن سال گذشته، گفته بود: " پیش نیاز تولید مرغ سایز هنوز در کشور فراهم نیست، زیرا این طرح به کشتارگاه‌های مجهز محتاج است، در حالی که اکنون از ۲۳۰ کشتارگاه، تنها ۹۰ واحد سورتر دارند؛ بنابراین تا زمانی که سطح کشتارگاه‌ها ارتقا نیابد، نمی‌توان روی اجرای این طرح حساب کرد. "

عضو هیأت‌مدیره انجمن کشتارگاه‌های طیور کشور در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از عملکرد دیگر حلقه‌های مرتبط عنوان کرد: اتحادیه و انجمن، هیچ کدام اقدامی اساسی در این باره صورت نداد‌ه‌اند. مدیریت میدان بهمن نیز ادعا می‌کند که قادر به جلوگیری از توزیع مرغ درشت توسط غرفه‌دارها نیست. از طرفی شرکت پشتیبانی امور دام نیز برای خرید مرغ سایز، پول بیشتری نمی‌پردازد؛ پس مرغدار چه امیدی برای تولید مرغ سبک می‌تواند داشته باشد؟

قربان‌زاده ادامه داد: در آمار ارائه شده برای کشتارگاه‌های بدون سورتر، واحدهایی که نیاز به این دستگاه ندارند نیز شمارش شده که با گرفتن فاکتور از مجموع واحدها، این نکته به اثبات می‌رسد که کشتارگاه‌ها قدم اصلی را برای این منظور برداشته‌اند. زیرا استان‌هایی مانند ایلام یا خوزستان به دلایل مختلفی مانند گرمای هوا نمی‌توانند مرغ را بیشتر از زمانی معین در سالن‌ها نگه دارند.

وی یادآور شد: در حالی که کشتارگاه‌ها خود را به سورتر مجهز می‌کردند و برای این منظور هر کدام از آنها بین 120 تا 140 میلیون تومان هزینه کرده‌اند، انجمن جوجه یک روزه و اتحادیه مرغداران، بر سر تاثیر داشتن یا نداشتن قیمت جوجه بر اجرای طرح بحث می‌کردند! در حالی که به اعتقاد مرغدار، نقطه اصلی گرفتاری، قیمت جوجه است، نه خرید دان.

قربان‌زاده اظهار کرد: در جلسات برگزارشده بین متولیان تولید مرغ کشور، بارها مطرح شده که اگر مسئولان از اجرای طرح عقب‌نشینی کنند، انجمن کشتارگاه‌ها به دلیل هزینه‌هایی که متقبل شده از دست‌اندرکاران مربوطه شکایت خواهد کرد.

وی در پایان اضافه کرد: متأسفانه اکنون کشتارگاه‌ها در امر بازار چندان دخیل نیستند. در حالی که اگر خرید و فروش مرغ در دست این انجمن بود و شبکه توزیع داشت، می‌توانست مرغداران را متقاعد به اجرای طرح کند./

V-960114-04

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید