Iranian Agriculture News Agency

رئیس جمهوری در همایش ملی اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی مطرح کرد:

رونمایی از سند توسعه روستایی/ معطل نگه داشتن لایحه دوفوریتی دولت در حمایت از اشتغال روستاییان به دلیل انتخابات/ تدوین طرح امنیت شغلی دهیاران/ با نردبان دروغ نمی‌توان به پشت‌بام عدالت رسید

رئیس جمهوری با انتقاد از حمله موشکی آمریکا به سوریه، تأکید کرد: ایران خواهان تشکیل یک هیأت حقیقت‌یاب با حضور کشورهای بی طرف و بدون حضور آمریکایی‌ها و افراد مغرض است تا این هیأت بررسی کند که سلاح شیمیایی چگونه و از کدام مرز وارد سوریه شده است؟

رونمایی از سند توسعه روستایی/ معطل نگه داشتن لایحه دوفوریتی دولت در حمایت از اشتغال روستاییان به دلیل انتخابات/ تدوین طرح امنیت شغلی دهیاران/ با نردبان دروغ نمی‌توان به پشت‌بام عدالت رسید

رئیس جمهوری با انتقاد از حمله موشکی آمریکا به سوریه، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران خواهان تشکیل یک هیأت حقیقت یاب با حضور کشورهای بی طرف و بدون حضور آمریکایی‌ها و افراد مغرض است تا این هیأت بررسی کند که سلاح شیمیایی چگونه و از کدام مرز وارد سوریه شده است؟

به گزارش ایانا از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حسن روحانی روز شنبه در همایش ملی اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی، گفت: امروز به بهانه اینکه در یک نقطه‌ای از سوریه از سلاح شیمیایی استفاده شده؛ البته اینکه چه کسی استفاده کرده و نوع آن معلوم نیست، سوریه مورد هدف موشکی قرار می‌گیرد. این در حالی است که سازمان ملل به صراحت اعلام کرده که ۳ سال پیش بازرسی‌های لازم را در سوریه انجام داده و اینگونه سلاح‌ها را از آنجا جمع آوری کرده است.

رئیس جمهوری تصریح کرد: امروز باید روشن شود که این سلاح شیمیایی چگونه و از کدام مرز به آنجا آمده است.

روحانی با تأکید بر اینکه آمریکایی‌ها تصور می‌کنند که پلیس و قاضی جهان هستند، اظهار کرد: در جریان اخیر خودشان قضاوت کرده و خودشان وارد عمل شدند و نیمه شب با موشک یک پایگاه هوایی در سوریه را مورد حمله قرار داده و عده‌ای از مردم بی گناه سوریه را هم شهید کردند. باید روشن شود که این تجاوز به چه مناسبتی به یک کشور مستقل انجام شده است.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: کسانی که امروز در آمریکا مستقر شدند یکی از ادعاهایشان مبارزه با تروریسم بود. این در حالی است که امروز همه تروریست‌های سوریه از حمله آمریکا اظهار خوشحالی کرده و جشن گرفتند. آنان اگر راست می‌گفتند پس چرا درنخستین اقدام خود علیه ارتش سوریه که با تروریست‌ها می‌جنگد وارد عمل شدند و حامی و پشتیبان تروریست‌ها شدند.

روحانی با طرح این پرسش که با کدام قانون و مجوز حمله موشکی به سوریه انجام شده است، گفت: اینان حتی از سازمان ملل و کنگره خود ، که البته از نظر ما ایراد دارند، نیز اجازه نگرفتند و تجاوزگرانه، وقیحانه و ظالمانه همه اصول و حقوق بین المللی را نادیده گرفته و به کشور سوریه حمله کردند.

رئیس جمهوری تصریح کرد: اینگونه اقدامات نشان می‌دهد که باید بیش از گذشته بیدار و متحد باشیم، آنهایی که امروز در آمریکا سر کار آمده اند، مشخص نیست که چه خواب و خیالی برای منطقه دیده اند. لذا باید هوشیارانه و با برنامه ریزی درباره احتمالات مختلف برای شرایط گوناگون آماده و مهیا باشیم.

روحانی تصریح کرد: انتخابات نمایش قدرت ملی ایران است و تخریب و یاس آفرینی به اسم انتخابات در جامعه باید متوقف شود و همه بدانیم که یک مسلمان پیرو پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) دروغ نمی‌گوید و تخریب نمی‌کند؛ پس چرا واقعیت‌ها به مردم گفته نمی‌شود و با امیدی که امروز در دل مردم درخت باروری شده، جنگ می‌کنید.

رئیس جمهوری افزود: چطور می‌شود یک فرد خود را ایرانی و مسلمان بداند و سخن غلط ، دروغ و ناروا علیه برادر خود بیان کند. امروز ما به دنبال ایجاد حماسه هستیم و نمی‌خواهیم رو در روی یکدیگر باشیم بلکه به دنبال رقابت سالم می‌باشیم. لذا هر کسی که به میدان انتخابات وارد می‌شود باید از لیاقت‌ها و برنامه‌های خود سخن بگوید.

روحانی تأکید کرد: همه بدانند که هیچ کس با دروغ، تخریب و تهمت به جایی نمی‌رسد و به فرض محال هم که برسد ارزشی ندارد و با نردبان دروغ نمی‌توان به پشت بام عدالت رسید.

رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه امروز همه باید به دنبال توسعه و آبادانی کشور و روستاهای خود باشیم، گفت: اگر در بخش کشاورزی موفق شدیم، می‌توانیم شاهد اقتصاد مقاومتی، تولید ملی و اشتغال بالاتر در کشور باشیم.

روحانی با بیان اینکه روز ۲۹ اردیبهشت روز تاریخی سال ۹۶ و سال‌های پیش روی است، اظهار داشت: ۲۹ اردیبهشت روز قدر ملت ایران است و مهم است که چه کسی، چه تصمیمی بگیرد و چه رأیی را بر صندوق‌ها بیندازد.

رئیس جمهوری گفت: امروز در شرایط حساس تاریخی، قرار گرفته ایم و همه بدانند که جمهوریت و اسلامیت ما در سایه انتخابات خوب خواهد بود، لذا همه مردم، اقوام و مذاهب، روستاییان و عشایر باید به صحنه انتخابات وارد شوند و هیچ کس اجازه ندهد که کسی بتواند مردم را از این موضوع مأیوس کند. اگر همه پای صندوق رأی برویم بی تردید صندوق آراء معجزه خواهد کرد.

روحانی گفت: از شورای نگهبان وزارت کشور، استانداران، فرمانداران، بخشداران، دهیاران و همه مردم می‌خواهم که برای یک انتخابات پرشور، سالم، رقابتی و قانونی، تلاش کنند و در این حوزه اخلاقی در پیش بگیرند که دشمنان را خیره و دوستان را خوشحال کنند.

رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کلمه روستا برای همه روستاییان و برای من که در دوران کودکی و نوجوانی در روستا زندگی کرده ام، همواره خاطره انگیز است، گفت: روستا به معنای صفا، محبت، قلب پاک و مهربان، ارتباط نزدیک تر انسان‌ها با خداوند بزرگ، حضور نوابغ بزرگ، تولید و خودکفایی است. رسم نبود که نیازمندی‌های روستا از شهر تأمین شود، بلکه برعکس شهرستان‌ها روستاها را منبع تولید مواد غذایی، کشاورزی و صنایع دستی می‌دانستند و مردم در روستا در کنار کار کشاورزی، صاحب صنایع کوچکی هم بودند و معتقدم که خانه روستا باید کارگاه تولیدی باشد.

روحانی با تأکید بر اینکه می‌توان، روستا را زنده، آباد و متحول کرد، گفت: اگر به دنبال اقتصاد مقاومتی هستیم، مقاومت اقتصاد از روستاها آغاز می‌شود.

رئیس جمهوری با اشاره به خودکفایی کشورمان در تولید گندم، اظهارکرد: سال گذشته، سال افتخار برای ملت ایران بود، چرا که در سفره مان نان و آرد خارجی نبود. در سال ۹۲ یعنی زمان شروع بکار دولت یازدهم نیازمند حدود ۵ میلیون تن گندم بودیم، اما در سال ۹۴ روستاییان با تلاش و کوشش کاری کردند که در بهار ۹۵، همه در تولید گندم، احساس خودکفایی کردیم و در سفره همه نان و گندم پربرکت ایرانی، قرار گرفت و پس از سالیان دراز که واردکننده گندم بودیم، امسال قادریم ۳ میلیون تن گندم صادر کنیم.

روحانی افزود: در بخش گازوییل هم از وارد کننده به صادرکننده تبدیل شده ایم و در بنزین هم امسال صادر کننده خواهیم شد و این همه به معنای اقتصاد مقاومتی، خودکفایی و خوداتکایی است.

رئیس جمهوری گفت: با تلاش کشاورزان و کارآفرینان در زمینه مواد غذایی توانستیم سال ۹۵ نسبت به سال ۹۲، ۲۱ میلیون تن مواد غذایی بیشتر تولید کنیم.

روحانی با تأکید بر اینکه همواره مسئولین، کارگزاران و وزرا را بر توسعه و آبادانی روستاها، فرا می‌خواند، گفت: این فرا خوان نه به خاطر اینکه یک روستایی زاده هستم ، بلکه به خاطر آنکه تولید و حرکت اقتصادی و پیشگیری از مهاجرت‌های بی رویه از روستاها آغاز می‌شود لذا روستا می‌تواند پایه و ستون اقتصاد سربلند یک کشور باشد.

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه امروز در کشورمان روستای بالای ۱۰ خانوار که برق نداشته باشد، وجود ندارد، گفت: ورود برق به روستا اقدام بزرگی است و می‌تواند تحول جدیدی را در توسعه روستاها ایجاد کند و همچنین بر اساس اعلام وزیر نیرو در سال ۹۷، شاهد تحول بزرگی در زمینه آب رسانی به روستاها خواهیم بود و در طول دولت یازدهم به ۵ هزار و۲۰۰ روستا آب آشامیدنی سالم رسیده است؛ این در حالی است که در سال ۹۲ ردیفی در بودجه برای آب روستایی وجود نداشت، اما سال ۹۵ ، ۲ هزار میلیارد تومان به این حوزه اختصاص یافت و امسال نیز بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای آب روستایی اختصاص خواهد یافت و با برنامه ریزی این دولت در سال ۹۷، آبرسانی به همه روستاهای کشور، تکمیل خواهد شد.

روحانی افزود: ۵ هزار و ۲۰۰ روستایی که امروز از آب سالم استفاده می‌کنند، جمعیتی بالغ بر ۴ میلیون نفر را شامل می‌شود و این نشان دهنده ارزشمند بودن این حرکت بزرگ است تا روستاییان با آرامش، رفاه و بهداشت بیشتر بتوانند در روستا زندگی کنند.

رئیس جمهوری اقدامات دولت در زمینه گازرسانی به روستاها را مورد اشاره قرار داد و گفت: تا سال ۹۲، جمعاً به ۱۴ هزار روستا، گازرسانی شده بود و در طول این دولت، به حدود ۹هزار روستای دیگر گازرسانی انجام شده است و کاش، رسانه ها، واقعیت‌ها و خدمات این دولت را برای این مردم توضیح می‌دادند، گر چه هر روستا و روستایی، یک رسانه برای دولت مظلوم یازدهم است.

رئیس جمهوری در پاسخ به شعار "روحانی حمایتت می‌کنیم" جمعیت حاضر در سالن گفت: اگر حمایت مردم، روستاییان، تلاشگران و کارآفرینان نبود حتماً نمی‌توانستیم این راه پرسنگلاخ را ادامه دهیم و امید ما در این راه به خدای متعال و توسل ما به پیامبر(ص) و خاندان رسالت و به هدایت‌های مقام معظم رهبری و حمایت‌های مردم عزیز است و ادامه این مسیر می‌تواند ما را به مقصد برساند و هیچ تردیدی در رسیدن به مقصد نهایی نداریم.

روحانی خاطر نشان کرد در سال ۹۲، حماسه از روستاها شروع شد و امروز شاهد شرایط بهتر بهداشتی و درمانی در سراسر کشور و بویژه در روستاها هستیم به طوری که ۹۹۵ خانه بهداشت و ۲ هزار و ۷۰۰ مرکز درمانی در این دولت ساخته شده و بیش از ۶ هزار مرکز هم در دست تکمیل است.

رئیس جمهوری در ادامه اقدامات دولت در زمینه توسعه شبکه ارتباطات و اینترنت به روستاها را مورد اشاره قرار داد و گفت: امروز دسترسی به ارتباطات و اینترنت یک ضرورت است و روستاییان با استفاده از این امکانات می‌توانند محصولات خود را به طور مستقیم به بازار عرضه کنند. لذا یکی از مواردی که بر آن تأکید دارم، ارتباط مستقیم تولید کننده و مصرف کننده است و مسیر آن هم شبکه ارتباطات و اینترنت می‌باشد و در طول این دولت ۲۵ هزار روستا به اینترنت وصل شدند و روز به روز بر تعداد آنها افزوده می‌شود.

روحانی افزود: در طول این دولت ۳ هزار و ۴۶۷ کیلومتر راه روستایی احداث شده و ۷ هزار کیلومتر از راه‌های روستایی آسفالت شده است و این به معنای آن است که زیرساخت‌های روستایی گام به گام تکمیل تر می‌شود.

رئیس جمهوری گفت: ۱۵۲ هزار شغل برای روستاییان ایجاد شده، اما نیازمند اشتغال بیشتری هستیم، لذا پاییز سال گذشته لایحه‌ای را با دو فوریت تقدیم مجلس شورای اسلامی کردیم تا۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستاییان اختصاص یابد و از نمایندگان مجلس می‌خواهم که هر چه زودتر آن را در دستور کار قرار دهند. البته از گوشه و کنار شنیده می‌شود که برخی می‌گویند اگر این لایحه زودتر تصویب شود، می‌تواند در انتخابات اثرگذار باشد، ولی معتقدم که نباید به این مسایل زیاد فکر کرد، چرا که اگر جوان حتی یک ساعت زودتر مشغول بکار شده و اطمینان بیشتری از آینده شغلی خود داشته باشد، این مسأله از ثواب و اجر بزرگی برخوردار است. لذا همه وظیفه داریم که در این زمینه تلاش کنیم و اینجا جایی است که باید سرعت عمل داشته باشیم.

روحانی افزود: در این دولت برای ۲۵۳ هزار و ۶۹۱ هزار خانه روستایی تسهیلات پرداخت شده است. البته باید برای آینده روستا کارهای بزرگ تری انجام شود و آنچه تاکنون انجام شده، گام‌های اولیه است.

رئیس جمهوری در ادامه ضرورت امنیت شغلی دهیاران را مورد تأکید قرار داد و گفت: امنیت شغلی دهیاران از پایه‌ها و اساس رونق گرفتن کار و تلاش برای روستاهاست و از وزیر کشور می‌خواهم، طرحی را که در این زمینه در کمیسیون دولت مطرح است ، زودتر نهایی کرده و به هیأت وزیران ارایه دهد.

روحانی تصریح کرد: دهیاران دلسوز، توانمند و غیور، واسطه دولت و ملت هستند و باید بتوانند با خاطری آسوده فعالیت خود را دو چندان کنند.

رئیس جمهوری در ادامه استفاده از ظرفیت بانوان در مسئولیت مختلف مدیریتی را به نفع کشور دانست و اظهارکرد: از اینکه بانوان بار مسئولیت‌های مختلف را بر دوش بگیرند کشور نفع می‌برد و باید توجه ویژه‌ای به این بخش داشت. البته در شورای عالی اشتغال هم تأکید کردم که امروز باید، شغل را به داخل خانه‌ها وارد کنیم، تا بانوان به راحتی بتوانند، مشغول کار شوند.

رئیس جمهوری با تأکید بر لزوم ارایه تسهیلات ارزان قیمت به روستاییان گفت: بانک مرکزی مکلف است برای همه وام‌های زیر ۱۰۰ میلیون روستاییان، تسهیلات لازم برای بازپرداخت بدون جریمه و دیرکرد را اعمال کند و همه بانک‌ها نیز موظف هستند، این وظیفه را انجام دهند تا روستاییان بتوانند در مسیر توسعه کشور، گام بردارند.

روحانی افزود: به همه استانداران نیز تأکید کردم که در همه روستاها دسترسی به مراکز ورزشی برای جوانان و مخصوص بانوان ایجاد کنند، چرا که ورزش موجب سلامت و نشاط جامعه است.

رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: همچنان که اقتصاد و علم بدون رقابت سالم به جایی نمی‌رسد، روستاها نیز برای رشد و تعالی خود، بایستی بین خود رقابت کنند.

روحانی ۲۹ اردیبهشت را صحنه رقابت سالم و بزرگ ملی، توصیف کرد و گفت: همه باید به این صحنه وارد شویم، چرا که اساس مردم سالاری رقابت‌های سالم انتخاباتی است و همه چشم‌های دنیا و منطقه به ۲۹ اردیبهشت ایران دوخته شده است و دنیای امروز نقش ایران را به خوبی می‌داند.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور نیز در این همایش که با حضور دهیاران برگزار شده بود، دهیاران را اجرایی ترین، موثرترین و به هنگام ترین مدیران کشور توصیف کرد و گفت: دهیاران به عنوان مردمی ترین، کم توقع ترین و پرکارترین مدیران کشور، ۲۴ ساعته در خدمت روستاییان به عنوان شریف ترین مردم کشورمان هستند.

وزیر کشور در ادامه با اشاره به اینکه بیشترین زیان عدم توازن و تعادل در توسعه کشور نصیب روستاییان شده است، افزود: دولت تدبیر و امید در سه سال و نیم سپری شده از فعالیت خود و با وجود محدودیت‌های مالی تلاش کرده، بخشی از این عدم توازن را برطرف کند که در این مسیر موفق بوده است.

رحمانی فضلی اظهارکرد: دولت تدبیر و امید در راستای تقویت مدیریت روستاها به دست روستاییان ۵۳۴۵ دهیاری جدید تاسیس کرده و از مجموع حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتباری که از سال ۸۰ تا به حال به روستاها تخصیص داده شده، حدود ۷۱ درصد آن در زمان فعالیت دولت یازدهم بوده است.

وی تصریح کرد: در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید، حضور و استفاده از ظرفیت‌های زنان در دهیاری‌ها با رشد ۱۴۴ درصدی روبرو بوده است.

وزیر کشور با اشاره به اینکه ۳۱ روستای نمونه در ۳۱ استان کشور انتخاب شده که در سال ۹۶ به عنوان الگوی توسعه برای همه روستاهای کشور معرفی خواهند شد، خاطرنشان کرد: واگذاری ۲۲ درصد تجهیزات و ماشین آلات عمرانی به روستاها و ۵۶ درصد پایگاه آتش نشانی احداث شده در روستاها در دوران دولت تدبیر و امید انجام شده است. /

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید