Iranian Agriculture News Agency

معاونت کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور در گفت‌وگو با ایانا خبر داد:

طغیان ملخ‌های بومی در استان گیلان/ جنوب شرق کشور در امان است/ ورود گروه "SWEC" به تهران برای مبارز با ملخ‌های مهاجر، از فردا

گزارش‌های اخیر حاکی از طغیان جمعیت بالای از ملخ‌های بومی در استان گیلان و مناطق مرزی این استان با استان‌های زنجان و قزوین دارد.

طغیان ملخ‌های بومی در استان گیلان/ جنوب شرق کشور در امان است/ ورود گروه "SWEC" به تهران برای مبارز با ملخ‌های مهاجر، از فردا

گزارش‌های اخیر حاکی از طغیان جمعیت بالای از ملخ‌های بومی در استان گیلان و مناطق مرزی این استان با استان‌های زنجان و قزوین دارد.

معاونت کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه عملیات مبارزه با این آفت در هفت گروه متشکل گروهای استانی و اعزامی از تهران آغاز شده است، گفت: تا این لحظه عملیات مبازره در سه‌هزار هکتار از اراضی مناطق نامبرده انجام شده است، اما با توجه به رشد سریع جمعیت این آفت پیش‌بینی می‌شود بیش از 20 هزار هکتار از مزارع و مراتع این مناطق نیاز به اجرای عملیات مبارزه داشته باشند.

یحیی ابطالی افزود: سم و اعتبارات مورد نیاز برای انجام عملیات مبارزه با ملخ بومی در اختیار استان قرار گرفته است و دیگر تمهیدات لازم نیز برای شرایط بحرانی‌تر دیده شده است.

به گفته وی، در حال حاضر تعداد این آفت در هر مترمربع از مزارع و مراتع استان گیلان به 30 تا 50 عدد رسیده که شرایط از حالت عادی خارج و غیرقابل کنترل کرده است.

معاونت کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور با تأکید بر اینکه فرصت کنترل و مبارزه با ملخ‌های بومی در استان گیلان بسیار محدود است، بیان کرد: باید قبل از بالدار شدن این آفت، جمعیت آن سریع کنترل شود، در غیر این صورت امکان هجوم آنها به سایر استان‌ها وجود دارد؛ به همین دلیل ستاد بحران نیز به این موضوع ورود پیدا کرده و درحال کمک‌رسانی برای کنترل اوضاع است.

ابطالی با بیان اینکه فعلاً شرایط در استان‌های جنوب شرقی کشور عادی است، ادامه داد: به‌دلیل بارندگی‌های خوبی که در این استان‌ها اتفاق افتاده است، شرایط برای ظهور و طغیان ملخ‌های بومی و آسیای وجود دارد و همچنین این مناطق توسط هجوم ملخ‌های مهاجر نیز تهدید می‌شوند، اما تاکنون گزارشی از کلونی‌های غیرعادی از این ملخ‌ها دریافت نشده است و به‌نظر می‌رسد این مناطق فعلاً در امان باشند.

وی با بیان اینکه سال گذشته برای نخستین‌بار کشور مورد هجوم ملخ‌های آسیایی قرار گرفت، تأکید کرد: این هجوم که در استان سیستان و بلوچستان و در نواحی رودخانه هیرمند اتفاق افتاد در کمترین زمان و در عملیاتی به وسعت شش‌هزار هکتار از اراضی زراعی این منطقه کنترل شد، اما پایش و ردیابی این نوع از ملخ‌ها در این منطقه ادامه دارد و رزمایشی نیز در این رابطه انجام شده است.

وی در پایان از ورود گروه " SWEC " به تهران از فردا خبر داد و یادآور شد: این گروه که متشکل از کشورهای پاکستان، افغانستان، هند و ایران است به منظور ردیابی و آمادگی برای مبارزه با ملخ‌های مهاجر (صحرایی) فردا وارد تهران می‌شوند تا با همکاری هم از نتایج منفی هجوم این آفت بر مزارع و مراتع کشورهای منطقه بکاهند./

G-960128-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید