کد خبر: ۴۲۸۶۹
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۶- ۱۵:۴۵
طی انجام یک پژوهش نوین؛
با توجه به نتايج به دست آمده مشخص شد که تيمار خاک‌ورزی مرسوم با مالچ پلاستيکی باعث افزايش کمی محصول می شود، در حالی که تيمار بی خاک‌ورزی بدون مالچ پلاستيکی موجب بهبود کيفی محصول می گردد.

در یك تحقیق جدید از سوی دو تن از اعضای هیأت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران عملكرد گوجه فرنگی تحت تأثیر روش های مختلف خاك ورزی و استفاده از مالچ بررسی شد.

به گزارش ایانا از روابط عمومی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، دکتر مجید رشیدی عضو هیأت علمی (اسبق) بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران (به عنوان مجری) به همراه مهندس فریدون کشاورزپور، پژوهشگر بخش یاد شده (به عنوان همکار) در قالب پژوهشی دو ساله، نسبت به بررسی و ارزیابی اثر روش‌های مختلف خاک‌ورزی و استفاده از مالچ پلاستیکی بر عملکرد و اجزای عملکرد گوجه فرنگی در منطقه ورامین، اقدام کردند.

براساس این گزارش، نتايج حاصل از پژوهش نامبردگان نشان داد که تمام صفت‌های مورد مطالعه در روش‌های مختلف خاک‌ورزی و تيمارهای مالچ در سطح احتمال پنج درصد دارای تفاوت معنی‌دار هستند، به طوري که عملکرد محصول در روش خاک‌ورزی مرسوم با مالچ پلاستيکی دارای بيشترين مقدار (1.16 تن در هکتار) و تيمار بی خاک‌ورزی بدون مالچ پلاستيکی دارای کمترين مقدار (7.3 تن در هکتار) است.

نتايج همچنین نشان داد که تيمار خاک‌ورزی مرسوم با مالچ پلاستيکی از نظر تعداد ميوه و تراکم بوته در واحد سطح دارای بيشترين مقدار است، در حالی که ساير پارامترهای مورد مطالعه نظیر وزن ميوه، طول ميوه، قطر ميوه و درصد مواد جامد انحلال‌پذير در روش بی خاک‌ورزی بدون مالچ پلاستیکی دارای بيشترين مقدار گرديدند.

با توجه به نتايج به دست آمده مشخص شد که تيمار خاک‌ورزی مرسوم با مالچ پلاستيکی باعث افزايش کمی محصول می شود، در حالی که تيمار بی خاک‌ورزی بدون مالچ پلاستيکی موجب بهبود کيفی محصول می گردد.


ارسال به دوستان
نسخه چاپی
عناوین مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر: