Iranian Agriculture News Agency

مدیرعامل بورس کالای ایران خبر داد:

امکان فروش زعفران پیش از تولید در بورس کالا

کشاورزان می‌توانند در صورت تمایل، محصول خود را به‌صورت سلف و پیش از تولید محصول بفروشند و این امکان هم اکنون در مکانیزم بورس فراهم است؛ برنامه توسعه بازار مشتقه در این حوزه نیز از مهم‌ترین اولویت‌های بورس کالا است که تا پایان سال جاری اجرایی خواهد شد.

امکان فروش زعفران پیش از تولید در بورس کالا
کشاورزان می‌توانند در صورت تمایل، محصول خود را به‌صورت سلف و پیش از تولید محصول بفروشند و این امکان هم اکنون در مکانیزم بورس فراهم است؛ برنامه توسعه بازار مشتقه در این حوزه نیز از مهم‌ترین اولویت‌های بورس کالا است که تا پایان سال جاری اجرایی خواهد شد.
به گزارش ایانا از پایگاه خبری بورس کالای ایران ، بازار زعفران در کشور ما مبتنی بر خرده‌فروشی است و سال‌ها است که عرضه و معامله زعفران ایرانی در بازارهای جهانی با مشکلات زیادی روبه‌رو‌ بوده و با توجه به عدم یکپارچگی و صادرات فله‌ای، ایران نتوانسته است جایگاه خود را در بازار جهانی زعفران تثبیت کند.

افزون بر این، کشاورزان خرد تولیدکننده زعفران در ایران نیز با توجه به حضور واسطه‌ها تا‌کنون نتوانسته‌اند آنچنان که باید از مزایای فروش کالای خود با قیمت مناسب بهره‌مند شوند. از سال گذشته در حالی بورس کالای ایران برای مدیریت بازار عرضه و تقاضای این محصول در کشور معاملات گواهی سپرده کالایی زعفران را راه‌اندازی کرد که با استاندارد زعفران عرضه‌شده در بورس کالا که منطبق بر استانداردهای معتبر جهانی است، می‌توان این کالای ارزشمند ایرانی را در قالب‌های بهتری به بازارهای جهانی عرضه کرد و عرضه زعفران در تالار صادراتی بورس کالای ایران می‌تواند مرجعیت قیمتی زعفران ایران را در بازارهای جهانی به دنبال داشته باشد.

بی‌تردید با راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی زعفران، نقدشوندگی این محصول برای کشاورزان افزایش می‌یابد و کشاورزان می‌توانند با ارائه محصول خود به انبارهای بورس کالا و دریافت قبض انبار، از این قبض به‌عنوان پشتوانه تسهیلات استفاده کرده و محصول خود را به فروش برسانند.
مدیرعامل بورس کالای ایران در رابطه با برنامه‌های این مجموعه پیرامون عرضه محصولات کشاورزی از جمله زعفران و توسعه ابزارهای مالی مرتبط با آنها در این بازار، در گفت‌وگو با بورس‌نیوز اظهار کرد: در بورس زعفران در نظر داریم تعداد انبارهای نگهداری محصولات را افزایش دهیم تا کشاورزان خرد نیز محصولات خود را به انبارها بسپارند و آنها را در بازار مبتنی بر رقابت بفروشند.وی به موضوع قیمت تضمینی در عرضه سایر محصولات کشاورزی از جمله ذرت و جو نیز اشاره و تاکید کرد:‌ طبق برنامه ریزی‌های به عمل آمده و با تجربه‌هایی که با اجرای طرح قیمت تضمینی در عرضه محصولات کشاورزی از جمله ذرت و جو داشتیم، در نظر داریم عرضه برنج را نیز در قالب این طرح در بورس کالا اجرایی کنیم.

این مقام مسوول درخصوص واردات بی‌رویه برنج و امکان تنظیم روند عرضه و تقاضای آن در کشور گفت: ما زمانی می‌توانیم آمار مشخصی از میزان تولید و واردات یک محصول داشته باشیم که احاطه و نظارت دقیقی بر فروش آن محصول صورت گیرد؛ ضمن اینکه لازم است عرضه‌ها از یک کانال مشخص باشد که اگر این امر از طریق بورس کالا صورت پذیرد، پایگاه داده بزرگی ایجاد می‌شود تا مبنای بهتری برای نظارت و مهندسی بازار شکل گیرد و به وضوح مشخص شود چه مقدار تولید داخلی وجود دارد و همچنین نیاز کلی بازار و واردات مترتب بر آن، ارزیابی خواهد شد. سلطانی‌نژاد در خاتمه سخنان خود به بیان هدف استراتژیک بورس کالای ایران پرداخت و تاکید کرد:‌ هدف استراتژیک ما این است که طی چند سال آتی در محصولات اساسی و کلیدی کشور به ویژه محصولات کشاورزی به مرجع قیمت‌گذاری تبدیل شویم و دستیابی به این هدف در گرو توسعه بازار مشتقه است./
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید