Iranian Agriculture News Agency

اشتغال 2300 نفر در 408 مراکز تکثیر و پرورش آبزیان آذربایجان غربی

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: در تعداد 408 مرکز و مزرعه تکثیر و پرورش آبزیان و همچنین منبع آبی فعال در سطح استان آذربایجان غربی حدود دوهزار و 300 نفر به کار آبزی‌پروری اشتغال دارند.

اشتغال 2300 نفر در 408 مراکز تکثیر و پرورش آبزیان آذربایجان غربی

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: در تعداد 408 مرکز و مزرعه تکثیر و پرورش آبزیان و همچنین منبع آبی فعال در سطح استان آذربایجان غربی حدود دوهزار و 300 نفر به کار آبزی‌پروری اشتغال دارند.

به گزارش ایانا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، معصوم فصیح با بیان این مطلب گفت: آبزیان تولیدی در استان از تنوع ویژه ای برخوردار بوده و شامل 4 گونه ماهیان گرمابی ، ماهی قزل آلا و بیش از 10 گونه بومی با ارزش از جمله ماهی سوف و ماش است.

وی اتمام مطالعات و احداث تاسیسات زیربنایی مجتمع بزرگ سردابی آغ چای در شهرستان چایپاره با استفاده از آب خروجی سد آغ چای باظرفیت تولید 400 تن ماهی قزل آلا و اشتغالزایی 100 نفرمستقیم و 100 نفر غیرمستقیم و همچنین اجرا و اتمام مطالعات مربوط به شناسایی مناطق مستعد آبزی پروری هفت شهرستان استان شامل شهرستان های چایپاره، پلدشت، سردشت، سلماس، تکاب، ارومیه و شاهین دژ توسط هفت مشاور عالی آبزی پروری از سال 92 و با اعتباری بالغ بر2 هزار و 100 میلیون ریال را از اهم پروژه ها و فعالیتهای شاخص مدیریت شیلات و آبزیان استان عنوان کرد.

فصیح با بیان اینکه شاه میگوی دراز آب شیرین سد ارس مختص استان آذربایجان غربی بوده و در ارزآوری و اشتغالزایی در منطقه محروم و مرزی پلدشت نقش مهمی دارد، اضافه کرد: استحصال و صادرات شاه میگوی دراز آب شیرین از سد ارس به کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان، ایتالیا وهمچنین ارمنستان توسط 6 شرکت بهره بردار و با نظارت کامل مدیریت شیلات و آبزیان انجام می گیرد.

این مسئول تصریح کرد: یکی از فعالیتهای شاخص استان اجرای موفق پروژه پرورش آرتمیا در استخرهای خاکی فسندوز باهدف الگوسازی برای احیا مجتمع 2هزارهکتاری گرمابی فسندوز، جذب سرمایه گذار و توسعه پرورش آرتمیا در اراضی شور و لم یزرع حاشیه دریاچه ارومیه است.

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: سرانه مصرف ماهی در دنیا به ازای هر نفر 20 کیلوگرم و در ایران 10.6 کیلوگرم است و این استان با سرانه 6.62 کیلوگرم به ازای هر نفر نسبت به میانگین کشوری آمار پایینی دارد.

وی از برگزاری سومین جشنواره طبخ آبزیان با هدف ترویج و بالا بردن سرانه مصرف ماهی در استان خبر داد.

این گزارش می افزاید: سومین جشنواره طبخ آبزیان روز دوشنبه ۴ اردیبهشت ماه از ساعت 14 الی 18 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی ارومیه (سالن شماره سه) واقع در پارک جنگلی ارومیه برگزار خواهد شد.نحوه تزئین، مزه، کیفیت و صرفه اقتصادی از جمله معیارهای داوری این جشنواره یکروزه خواهد بود./

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید