کد خبر: ۴۳۹۹۱
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۶- ۱۴:۳۸
رئیس پژوهشکده چای کشور در گفت‌وگو با ایانا اعلام کرد:
طی چهار سال گذشته فعالیت‌های پژوهشی درخور توجهی صورت گرفته است که ازجمله آنها می‌توان به پروژه پهنه‌بندی حاصلخیزی باغ‌های چای، شناسایی کانون‌های آلوده به نماتد مولد زخم ریشه‌های چای، پروژه تعیین همبستگی میزان جمعیت آن با خواص فیزیکی و شیمیایی خاک، ارائه راه‌کارهای مدیریت مبارزه با مهم‌ترین عامل خسارت‌زای چای (نماتد مولد زخم ریشه چای)، تعیین بهترین دور آبیاری در دوره‌های خشک‌سالی کوتاه‌مدت و بلندمدت و... اشاره کرد.

رئیس پژوهشکده چای کشور در گفت‌وگو با ایانا دستاورهای این پژوهشکده در دولت یازدهم را تشریح کرد.

رئیس پژوهشکده چای کشور امروز در گفت‌‌و‌‌گو با خبرنگار ایانا با اشاره به دستاوردهای این پژوهشکده در دولت یازدهم گفت: ایجاد کلکسیون ژرم‌پلاسم چای، تولید چای ارگانیک با عقد قرارداد پیمان مشارکت دانش فنی، دستیابی به دانش فنی تولید عوامل و فرآورده‌های بیولوژیک علیه عوامل خسارت‌زای چای به ویژه نماتد مولد زخم ریشه‌ و شپشک آردآلود چای، کسب دانش فنی تولید فرآورده‌های جانبی از چای، تعیین بهترین نوع بسته‌بندی چای خشک از نظر کمترین تغییرات رطوبت به جهت حفظ کیفیت، دستیابی به بهترین روش نمونه‌گیری، آماده‌سازی، تثبیت و رنگ‌آمیزی نمونه‌ها در مطالعه سیتوژنتیکی چای، تغییر شیوه کوددهی کودهای شیمیایی کم‌تحرک (سولفات روی و سولفات مس) به روش محلول‌پاشی در باغ‌های چای از فعالیت‌های حائز اهمیت پژوهشکده در طی چهار سال گذشته به‌شمار می‌رود.

رضا آزادی افزود: همچنین در طی چهار سال گذشته فعالیت‌های پژوهشی درخور توجه‌ای صورت گرفته است که ازجمله آنها می‌توان به پروژه پهنه‌بندی حاصلخیزی باغ‌های چای، شناسایی کانون‌های آلوده به نماتد مولد زخم ریشه‌های چای، پروژه تعیین همبستگی میزان جمعیت آن با خواص فیزیکی و شیمیایی خاک، ارائه راه‌کارهای مدیریت مبارزه با مهم‌ترین عامل خسارت‌زای چای (نماتد مولد زخم ریشه چای)، تعیین بهترین دور آبیاری در دوره‌های خشک‌سالی کوتاه مدت و بلندمدت، انتخاب مناسب‌ترین انواع و مقادیر کود آلی برای استفاده در باغ‌های چای، گزینش بهترین تیمار کودی برای درختچه‌های چای بعد از هرس کف‌بر، تعیین بهترین تیمار کودی برای رشد نهال‌های جوان چای، فراهم ساختن بستر مناسب کشت برای کاهش تلفات قلمه‌های چای در خزانه‌های تکثیری اشاره کرد.

به گفته وی، تعیین مقدار و نوع ترکیبات قابل استحصال از ضایعات کارخانه‌های چایسازی، انتخاب نوع برگ‌چینی مناسب با توجه به عملکرد برگ سبز و کیفیت چای سیاه، تعیین بهترین pH برای رشد ریشه نهال‌های چای، لزوم تغییر میزان حد بحرانی پتاسیم خاک در باغ‌های چای، معرفی بهترین علف‌کش برای کاهش میزان علف‌های هرز در باغ‌های چای، معرفی دو گونه برتر "آنتاگونیست تریکودرما" علیه قارچ عامل پوسیدگی طوقه و ریشه چای، تعیین بهترین روش آنزیم‌بری برای تولید چای سبز، استخراج رنگ خوراکی از ضایعات چای و تولید کلوچه چای سبز به‌عنوان یک غذای فراسودمند؛ از دیگر دستاوردهای پژوهشکده چای در دولت یازدهم به حساب می‌آید.

رئیس پژوهشکده چای کشور یادآور شد: علاوه بر این‌ها، در طی چهار سال گذشته اقدامات مؤثری توسط پژوهشگران پژوهشکده چای صورت گرفته است که می‌توان انتخاب بهترین ارتفاع برگ‌چینی با استفاده از ماشین برگ‌چین، تعیین الگوی بهره‌برداری مناسب در مناطق چایکاری، گزینش مناسب ترین الگوی کشت ارقام سویا در بین ردیف‌های هرس کف‌بر شده چای و فراهم ساختن بستر کشت برای تولید و تکثیر قلمه‌های چای را نام برد.

آزادی با اشاره به دستاوردها، نوآوری‌ها و اختراعات در انجام وظایف پژوهشکده چای عنوان کرد: شناسایی و گزارش چندین عامل بیولوژیک علیه نماتد مولد زخم ریشه‌ی چای، شناسایی یک گونه درخت سایبانی (تونکا) و یک نوع علف هرز (ارزن جنگلی) به‌عنوان میزبان ثانویه نماتد مولد زخم ریشه چای در جهان، تولید کلوچه فراسودمند از عصاره چای سبز، دستیابی به دانش فنی استحصال رنگ خوراکی از ضایعات چای، استخراج روغن از بذر چای و دستیابی به فن پیوند خزانه‌ای چای از نوآوری‌هایی بوده است که طی سال‌های گذشته در پژوهشکده صورت گرفته است.

وی مهار زیستی شپشک آردآلود چای در سطح حدود 700 هکتار از باغ‌های چای با تولید 6.6 میلیون کفشدوزک شکارگر کریپتولموس در قالب طرح توسعه مبارزه کلاسیک بیولوژیک توسط مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور با همکاری پژوهشکده چای را از فعالیت‌های توسعه‌ای تولید فرآورده‌های بیولوژیکی برشمرد.

رئیس پژوهشکده چای کشور با بیان اینکه دستیابی به چهار کلون امیدبخش به‌عنوان معرفی ارقام اصلاح‌شده که در مراحل پایانی سازگاری و آزادسازی است، گفت: پتانسیل تولید و تکثیر بیش از 500 هزار نهال از ارقام کلونی در سال در پژوهشکده چای وجود دارد.

آزادی برگزاری کلاس های آموزشی و ترویجی، احیاء مجدد قدیمی‌ترین کارخانه چایسازی موجود در ستاد پژوهشکده، همکاری نزدیک با صندوق حمایت از توسعه صنعت چای و سازمان چای کشور پس از طی سال‌های متمادی را از مهم‌ترین فعالیت های این پژوهشکده در طی دو سال اخیر برشمرد.

به گفته وی، آزمایشگاه چشش چای پژوهشکده (ارزیابی حسی چای)، تنها آزمایشگاه تست ارگانولوپتیکی حال حاضر مجموعه چای کشور است که توسط این پژوهشکده در طی دولت یازدهم تأسیس و راه‌اندازی شده است./

A-960227-01

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
عناوین مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر: