Iranian Agriculture News Agency

برای رسیدن به خودکفایی در گوشت قرمز لازم است؛

واقعی شدن شدن قیمت گوشت دام سنگین در بازار/ قیمت گوساله زنده باید حداقل کیلویی 15 هزار تومان باشد

تحقق خودکفایی در تولید گوشت قرمز، مستلزم اجرای برخی راهکارهاست که در این مسیر، صبر و حوصله مصرف‌کننده نیز بسیار ضروری به‌نظر می‌رسد.

واقعی شدن شدن قیمت گوشت دام سنگین در بازار/ قیمت گوساله زنده باید حداقل کیلویی 15 هزار تومان باشد

تحقق خودکفایی در تولید گوشت قرمز، مستلزم اجرای برخی راهکارهاست که در این مسیر، صبر و حوصله مصرف‌کننده نیز بسیار ضروری به‌نظر می‌رسد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا درباره خودکفایی در تولید گوشت قرمز گفت: اگر واقعاً به‌دنبال خودکفایی هستیم، باید هم دولت و هم مصرف‌کننده در این راه صبر و حوصله داشته باشند.

علیرضا عزیزاللهی با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت خودکفایی گوشت قرمز در کشور وجود دارد، افزود: اما بسیاری از واحدهای پرواربندی دام سنگین با 100 درصد ظرفیت خود فعالیت نمی‌کنند؛ زیرا تولید برای آنها صرفه اقتصادی نداشته و جذابیت‌ها در این بخش کاهش یافته است.

وی یکی از مهم‌ترین دلایل این موضوع را واردات گوشت قرمز با قیمت‌های پایین از کشورهایی مانند هند و برزیل دانست و عنوان کرد: قیمت‌های داخلی نیز تحت تاثیر واردات قرار گرفته و نزول می‌کند. در حالی که تولیدکننده ایرانی برای خوراک دام، هزینه‌های هنگفتی پرداخت کرده و این هزینه‌ها در کشورهایی که از لحاظ مرتعی، قلمرو وسیعی را در اختیار دارند، به شدت پایین است. بنابراین طبیعی است که هزینه تولید گوشت در ایران بالا باشد.

به گفته عزیزاللهی، به همین دلیل اگر مصرف‌کننده همچنان انتظار قیمت‌های 32 تا 35 هزار تومانی گوشت گوساله را از بازار داشته باشد، صنعت پرواربندی داخلی رشد نکرده و سرمایه‌گذاران به خاطر ریسک بالا حاضر به سرمایه‌گذاری در این صنعت نمی‌شوند.

وی تأکید کرد: اکنون قیمت گوساله زنده بین 12 هزار تا 12 هزار و 500 تومان در هر کیلوگرم است. در حالی که باید حداقل این قیمت به 15 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم برسد تا تولیدکننده، بتواند به سود معقول خود امیدوار باشد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران درباره دومین عاملی که در مقابل رشد صنعت پرواربندی ایستاده است، ادامه داد: دامداری سنتی عشایری و روستایی، به دلیل اینکه در بسیاری از موارد از منابع مرتعی برای تعلیف دام‌ها بهره می‌برند، هزینه‌های کمتری متقبل شده و در زمان‌هایی که عرضه بالا می‌رود، قیمت آن تنزل پیدا می‌کند. همین عامل بر گوشت گوساله نیز تاثیر گذاشته و آن را به همان نسبت پایین می‌آورد.

عزیزاللهی با بیان اینکه هم‌اکنون مراتع کشور ظرفیت تعلیف دام‌های کشور را ندارد، بیان کرد: باید سیستم تولید به سمتی پیش رود که بتوان به ازای هر گوسفند در هر سال، تعداد بیشتری بره به دست آورد و به موازات آن، نوع پرورش متمرکز و بسته را در دام سبک گسترش داد. البته این راهکار نیز به افزایش قیمت گوشت منتهی خواهد شد.

وی در پایان تأکید کرد: بنابراین برای رسیدن به خودکفایی در تولید گوشت قرمز، هیچ راهی به‌جز افزایش قیمت‌ها در سطحی معقول وجود ندارد./

V-960230-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید