کد خبر: ۴۴۴۲۴
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۶- ۱۰:۲۴
نوآوری برای حفظ منابع
دنیای امروز با فشارهای گوناگونی بر منابع آب‌های شیرین روبه‌رو است. در سراسر جهان، کشاورزی 70 درصد از منابع آبی را ازجمله رودخانه‌ها، دریاچه‌ها، آب‌های زیرزمینی و یخچال‌های قطبی که در مجموع آب‌های آبی نامیده می‌شوند مصرف می‌کند. مناطقی که از بارش‌های فراوان سود می‌برند، منابع اضافی دارند که آب‌های سبز نامیده می‌شود و این منابع یا تبخیر یا توسط گیاهان مصرف می‌شوند.

دنیای امروز با فشارهای گوناگونی بر منابع آب‌های شیرین روبه‌رو است. در سراسر جهان، کشاورزی 70 درصد از منابع آبی را ازجمله رودخانه‌ها، دریاچه‌ها، آب‌های زیرزمینی و یخچال‌های قطبی که در مجموع آب‌های آبی نامیده می‌شوند مصرف می‌کند. مناطقی که از بارش‌های فراوان سود می‌برند، منابع اضافی دارند که آب‌های سبز نامیده می‌شود و این منابع یا تبخیر یا توسط گیاهان مصرف می‌شوند.

به گزارش ایانا از سایت modernag از دیگر فشارهای وارده به ذخایر آب های شیرین، تغییرات سریع آب و هوایی است که سبب دگرگونی های اقلیمی و الگوهای بارندگی در سراسر سیاره زمین می شود. هنگامی که میزان بارندگی ها کم می شود (در مقایسه با متوسط تاریخی) کشاورزان باید غالباً توسط آبیاری با این کاهش ها سازگار شوند. همچنین، هنگامی که بارش ها افزایش می یابد نیز کشاورزان باید با انتخاب بذرهای مختلفی که با رطوبت خاک پرورش می یابند، با این شرایط سازگار شوند.

در پاسخ به چنین چرخه هایی، کشاورزان با سیستم های آبیاری کارآمدتر سازگار می شوند و توانایی حفظ آب در خاک را بهبود می بخشند.

- آبیاری پیشرفته

حسگرهای نسل بعدی، ابزارهای دیجیتال و برنامه های کاربردی (اپلیکیشین) دقیق: شیوه های خلاقانه حفاظت از آب در کشاورزی امروزی با جمع آوری داده ها در زمان های واقعی و با استفاده از نسل جدیدی از حسگرهای ماهواره ای و مزرعه ای که میزان رطوبت خاک را اندازه گیری می کنند، به دست می آید. سپس، کشاورزان می توانند داده های به دست آمده از ابزارهای دیجیتالی مانند نرم افزازهای پیشرفته و تحلیل گر را ارزیابی کنند. در صورت لزوم، می توانند ابزارهای دقیقی مانند آبیاری قطره ای را به کار برند که فقط مقدار آب مورد نیاز برای هر گیاه را فراهم می کند.

- مثال هایی از سراسر جهان

1. شرکت ایتالیایی آکوا تک (AquaTEK) از رویکردی سه بخشی برای بهبود شیوه های آبیاری استفاده می کند: آنها ابزارها و شیوه های موجود را به تولیدکنندگان آموزش می دهند، حسگرهای مزرعه ای پیشرفته را معرفی می کنند و فنّاوری های برتر آبیاری را معرفی می کنند. این برنامه در سال 2013 آغاز به کار کرد و پیشرفت های قابل توجهی را به شرح زیر به همراه داشت:

· کاهش میزان مصرف آب تا 17 درصد

· بهبود میزان برداشت تا 27 درصد

· افزایش بهره وری انرژی تا 20 درصد

· کاهش نبود نیتروژن در آب های زیرزمینی تا 78 درصد

2. در شهر ایکا (Ica) کشور پرو، ترکیبی از رویکردهای حفاظت از آب به کاهش میزان مصرف آب در تولید سبزیجات منجر شد. این پروژه به صورت ساخت پناهگاه برای گیاهان با خانه های خاصی است که میزان تبخیر آب را کاهش می دهد، نصب حسگرهای رطوبتی و اتخاذ رویکردی اصلاح شده در هرس کردن گیاهان که اجازه می دهد نزدیک تر به یکدیگر رشد کنند.

- همیشه به دنبال نوآوری

حفاظت از آب هدفی جهانی است که بخشی از آن با به خدمت گرفتن نوآوری به دست می آید. کشاورزان و سایرین در بخش کشاورزی باید به این نیروها بپیوندند، اطلاعاتشان را با دیگران به اشتراک بگذارند و دائماً به دنبال راه حل های جدید باشند. هرچه بیشتر و بیشتر این راه حل ها از فنّاوری های پیچیده استفاده کنند به کشاورزان کمک می کنند تا کارهایشان را تا آنجا که ممکن است دقیق تر انجام دهند و سبب پیشبرد صنایع با استفاده کمتر از انرژی می شوند.

ترجمه: مهشید جلالیان

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
عناوین مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار