Iranian Agriculture News Agency

برگشت محصولات ایران از عمان بخاطر سموم!

رئیس اتحادیه ملی صادرکنندگان محصولات کشاورزی ایران، از مرجوع شدن بخشی از محصولات باغی و جالیزی صادراتی ایران از کشور عمان خبر داد و گفت: این محصولات به دلیل نداشتن گواهی باقیمانده سموم توسط وزارت جهاد کشاورزی مرجوع شد.

'سیدرضا نورانی' درباره صادرات محصولات کشاورزی به عمان و قطر افزود: کشور عمان در یک ماه گذشته به دلیل بالا بودن باقیمانده سموم محصولات کشاورزی ورود این محصولات را از اردن ممنوع اعلام کرد که این اقدام فرصت خوبی برای حضور گسترده ایرانی ها در بازار عمان بود.
وی اظهار داشت: این درحالیست که عمان صادرات محصولات کشاورزی از جمله باغی و جالیزی به این کشور را منوط به داشتن گواهی باقیمانده سموم دستگاه های ذیربط از سوی کشورهای صادرکننده کرده است.
نورانی افزود: متاسفانه در صادرات این محصولات گواهی لازم از سوی وزارت جهادکشاورزی صادر نشده و این وزارتخانه صدور این گواهی را به سازمان ملی استاندارد ایران ارجاع داده است که تاکنون به نتیجه ای نرسیده ایم.
وی با ابرازتاسف از اینکه بخشی از محصولات باغی و جالیزی ایران از عمان مرجوع شده است، گفت: انتظار داریم این مشکلات قانونی از طریق دستگاه های متولی برطرف و گواهی های باقیمانده سموم از سوی مسئولان ذیربط صادر شود تا کالای صادراتی ما علاوه براین که توقفی نداشته باشد، بتوانیم به روز گواهی صادر کنیم تا صادرات ما افزایش پیدا کند ، در غیر اینصورت خود به خود بازارهای مان را از دست خواهیم داد.
**امادگی صادرات به قطر داریم
رئیس اتحادیه ملی صادرکنندگان محصولات کشاورزی درباره صادرات به قطر افزود: این کشور از حوزه خلیج فارس است و در گذشته روابط تجاری خوبی با این کشور داشتیم. در چند روز اخیر که مورد تحریم چند کشور عربی قرار گرفته است، در پی یافتن راهکارهایی هستیم که علاوه بر حمایت از آنان توان تجاری خود را گسترش دهیم.
نورانی گفت: ما طعم تلخ تحریم را چشیده ایم و نمی خواهیم مردم کشورهای مسلمان و همسایه این را تجربه کنند.
وی افزود: در یکی دو هفته اخیر توانستیم از طریق هوایی و دریایی صادرات خوبی به قطر داشته باشیم و روز گذشته از بندر دیر و تا پایان هفته از بندرعباس به قطر صادرات داریم.
وی درباره صادرات از مسیر هوایی گفت: این صادرات از فرودگاه های شیراز و امام خمینی (ره) به کشور قطر صورت گرفته است. بخش عمده این صادرات مواد غذایی، میوه و تره بار، سبزی و صیفی بوده است که این اقدام ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: ما اکنون به خیلی از کشورهای حاشیه خلیج فارس صادرات محصولات کشاورزی داریم، به نحوی که روزانه 40 تا 50 کانتینر یخچالی در مسیر بندرعباس به امارات، بنادر خرمشهر به کویت و از بندر بوشهر به کشورهای غرب حوزه خلیج فارس عربستان سعودی، بحرین و کویت و قطر صادر می شود.
نورانی مسافت بندر بوشهر به کشورهای غرب حوزه خلیج فارس را کوتاه دانست و افزود: این مسیر بین 8 تا 12 ساعت زمان می برد که مسیری کوتاهی برای صادرات است و می تواند کالاها را با کیفیت بالا به مقصد برساند.
نورانی گفت: سال گذشته هزینه صادرات دریایی ما از وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین می شد . متاسفانه در یک تا دو سال گذشته یارانه برای حمل دریایی حذف شد و مقداری قیمت تمام شده ما برای صادرات گران تمام شد به طوری که مسیر صادرات 12 تا 15 روزه به امارات شد.
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم با تخصیص مناسب یارانه به حمل و نقل دریایی حجم صادرات خطوط دریایی را افزایش بدهیم.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید