Iranian Agriculture News Agency

دانشجویان گرگانی محلول نگهدارنده گل نرگس را ساخته و به ثبت رساندند

چند تن از دانشجویان و عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان موفق به ساخت محلول نگهدارنده گل نرگس و پذیرش آن به عنوان اختراع در اداره ثبت اختراعات و ابتکارات کشور شدند.

دانشجویان گرگانی محلول نگهدارنده گل نرگس را ساخته و به ثبت رساندند
به گزارش ایانا از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ؛ مهرداد باباربیع (دانشجوی دکتری گیاهان زینتی)، زهرا گلشادی ( دانش آموخته کارشناسی ارشد گیاهان زینتی) و دکتر حسین زراعی عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، با انجام چند آزمایش دقیق و مداوم توانستند محلولی برای افزایش عمر و کیفیت گل شاخه بریده نرگس تهیه نمایند.
مهرداد باباربیع در این پیوند گفت: در شرایط معمولی عمر گل های شاخه بریده کوتاه است و تصمیم گرفتیم تا محلولی را برای افزایش عمر گل نرگس تهیه نماییم.
به گفته وی؛ ساخت این محلول در سال 1393 شروع شد و در سال 1394 به مرحله نهایی رسید و در ادامه اخیرا به عنوان یک اختراع در کشور ثبت شد.
وی افزود: برای گل مریم نیز از این محلول به صورت جداگانه و ترکیب با چند ماده دیگر استفاده شد که نتایج قابل توجهی به همراه داشت.
دانشجوی مقطع دکتری گیاهان زینتی اضافه کرد: از ویژگی های بارز این محلول استفاده از مواد داخلی، ارزان، طبیعی و سالم بودن و توانایی افزایش عمر گل نرگس به میزان 5 تا 8 روز است که باعث افزایش تمایل افراد به استفاده از آن خواهد شد.
وی گفت که همچنین این محلول قابلیت کاربرد برای تولیدکنندگان، غرفه داران بازارهای عمده گل، گلفروشی ها و خریداران گل را خواهد داشت.
به گفته وی؛ از سال 1391 تاکنون پژوهش های مختلفی با استفاده از ترکیبات متنوع برای افزایش کیفیت وعمر گلهای شاخه بریده رز، مریم، لیسیانتوس، داودی، ژربرا و آلسترومریا با همکاری اساتید و دانشجویان انجام شده که نتایج برخی از آن ها به صورت مقاله در مجلات ISI و ISC گزارش و برای سایر آن ها، اسناد مورد نیاز برای ثبت اختراع تدوین شده است و طبق مذاکرات با مسئولین مربوطه، تولید تجاری آنها در فرصتی نزدیک انجام خواهد شد.
براساس اعلام این دانشگاه، نتایج حاصل از طرح تحقیقاتی افزایش طول عمر شاخه بریده گل نرگس به صورت یک مقاله پژوهشی نیز نگارش و در یکی از مجلات تخصصی گیاهان زینتی به زبان لاتین منتشر شده است.
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید