Iranian Agriculture News Agency

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک و مسئول طرح توسعه باغ‌ها در اراضی شیب‌دار در گفت‌وگو با ایانا خبر داد:

بیش از 2500 هکتار به سطح باغ‌ها در اراضی شیب‌دار کشور افزوده شد

در سطح 18 استان کشور که مهم‌ترین آنها شامل آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، زنجان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، گلستان، مازندران، قزوین، سمنان، چهارمحال و بختیاری، قم و ایلام، حدود 29 هزار و 575 هکتار به عرصه‌های باغ‌ها در اراضی شیب‌دار کشور افزوده شده است.

بیش از 2500 هکتار به سطح باغ‌ها در اراضی شیب‌دار کشور افزوده شد

در سطح 18 استان کشور که مهم‌ترین آنها شامل آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، زنجان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، گلستان، مازندران، قزوین، سمنان، چهارمحال و بختیاری، قم و ایلام، حدود 29 هزار و 575 هکتار به عرصه‌های باغ‌ها در اراضی شیب‌دار کشور افزوده شده است.

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک و مسئول طرح توسعه باغ‌ها در اراضی شیب‌دار امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف این طرح استفاده از آب باران به‌‌عنوان آب سبز و بهترین آب برای درخت‌کاری مستقیم و غیرمستقیم است.

شکرالله حاجی‌وند از دیگر اهداف این طرح را افزایش تولیدات غذایی و باغی مفید و مورد نیاز و دارای ارزش افزوده، ایجاد باغ‌های مثمر، گیاهان دارویی، ادویه‌ای، صنعتی، روغنی، فیلرعلوفه، سبزی و صیفی و حبوبات، افزایش درآمد، اشتغال مولد، کاهش فقر و بیکاری، پدیده مهاجرت، صادرات، ارزآوری، مثبت‌تر کردن تراز تجاری اقتصاد مقاومتی، جلوگیری از تخریب، تبدیل، تغییر کاربری نامناسب اراضی زراعی و ملی، ذخیره نزولات آسمانی، برقراری بیلان مثبت آبی سفره‌های زیرزمینی، پیشگیری و مقابله با پدیده گرد و غبار اثرات زیانبار آن، پیشگیری از فرسایش خاک و سیل‌های ویرانگر، حفظ ذخایر ژنتیکی و تنوع گونه‌ای، برقراری امنیت غذایی و گسترش صنایع تبدیلی، جانبی، فرآوری عنوان کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که چه گونه‌هایی برای کشت در اراضی شیب‌دار در نظر گرفته شده است، افزود: بسیاری از گونه‌ها و ارقام قابلیت کشت در اراضی شیب‌دار کشور را دارند، اما اولویت انتخاب با گونه‌هایی است که ضمن سازگاری کامل با اقلیم از نظر اقتصادی، بازارپسندی، قابلیت صادراتی، ارزش غذایی و ارزش افزوده، مزیت نسبی داشته باشند که به‌طور مثال می‌توان به بادام، انگور، زیتون، توت، انار، انجیر، سنجد، عناب، زرشک، گل محمدی و انواع گیاهان دارویی اشاره کرد.

حاجی‌وند با تأکید بر اینکه زیرساخت‌های لازم از آماده‌سازی زمین تا تجهیزات برای این طرح دیده است، ادامه داد: به‌منظور توسعه پایدار باغ‌ها در اراضی شیب‌دار برنامه‌ریزی لازم در جهت عملیاتی کردن برنامه‌های اجرایی ازجمله؛ استعدادیابی مناطق مستعد، تأمین نهال تجاری و سازگار منطقه، مدیریت بستر، مدیریت روان‌آب و طراحی و اجرای سامانه‌های آبگیر برای جلوگیری از تبخیر و هدررفت آب زیر در دستور کار متولیان امر قرار گرفته است.

وی در پاسخ به این پرسش که برخی از کارشناسان معتقدند اجرای این طرح باعث خشک شدن اراضی پایین‌دست می‌شود، این ادعا چقدر صحت دارد و چه اقدامات کارشناسی برای این تهدید در نظر گرفته شده است، تأکید کرد: با توجه به اینکه ماهیت اجرایی این طرح بر مبنای استفاده از آب سبز (آب باران جذبی) است و از طریق ایجاد سامانه‌های آبگیر باعث ذخیره آب در سطوح بارشی اطراف درخت می‌شود و از منابع آبی دیگری تغذیه نمی‌کند، تأثیرات منفی بر اراضی پایین‌دست ندارد، ضمن اینکه باعث نفوذ روان‌آب‌ها شده و سفره‌های پایین‌دست را نیز تغذیه می‌کند.

مسئول طرح توسعه باغ‌ها در اراضی شیب‌دار در پایان پیش‌بینی میزان تولید در این باغ‌ها را با توجه به اینکه این طرح برای نخستین‌بار اجرا می‌شود را زمان‌بر خواند./

G-960331-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید