Iranian Agriculture News Agency

ملوانان و لنج‌ها تا چه اندازه حق واردات دارند؟



مروری بر قوانین، گویای آن است که ملوانان، خدمه و کارکنان شناورهای دارای حداکثر ٥٠٠ تن ظرفیت به شرط داشتن کارت معتبر تا شش نوبت در سال مجاز به واردات کالا تا سقف ٤٠ میلیون ریال هستند.
ایسنا در گزارشی نوشت: واردات کالا از طریق شهرهای مرزی و ساکنان این شهرها دارای قوانین خاص خود است، اما طی سال‌های گذشته اجرای نادرست قوانین شرایطی ایجاد کرده که انتقادهای زیادی نسبت به این موضوع پیش آمده و در بخش مبارزه با کالای قاچاق یکی از معضلات جدی به بخش مناطق مرزی و کولبران مربوط می‌شود. براین اساس آیین‌نامه‌ای برای ساماندهی مبادلات مرزی نوشته شده و در غالب آن مسائل مختلف دراین خصوص مورد توجه قرار گرفته است. اما طبق این قانون در گام اول خود مناطق مرزی به طور مشخص تعریف و تعیین و این‌گونه عنوان شده که کلیه اهالی ساکن در مناطق مرزی کشور به استثنای اهالی ساکن در مرکز شهرستان با دریافت کارت مبادلات مرزی مشمول تسهیلات مبادلات مرزی خواهند بود.
طبق این آیین‌نامه اعلام شده که نقاط مرزی کشور که به فاصله حداکثر ۳۰ کیلومتر از نقطه صفر مرزی قرار دارند، توسط وزارتخانه‌های کشور و صنعت، معدن و تجارت تعیین می‌شوند و در مناطقی که نقطه مرزی در کنار ساحل قرار دارد ناحیه مجاز برای استفاده از تسهیلات مبادلات مرزی تا عمق ۳۰ کیلومتری از ساحل تعریف می‌شود. اما در ادامه برای انجام فعالیت‌های مبادلاتی در نقاط مرزی از سوی سازمان بازرگانی استان برای سرپرستان خانوار کارتی به عنوان کارت مبادلات مرزی صادر می‌شود که معمولا این کارت در ماه‌های مهر، آبان و آذر هر سال صادر شده و هر سه سال یک‌بار تمدید می‌شود. بدین‌ترتیب دارندگان این کارت می‌توانند به صورت مستقل اقدام به مبادلات ارزی کرده یا براساس قوانین موجود در حوزه ساماندهی مبادلات ارزی کارت خود را به یکی از شرکت‌های تعاونی مرزنشین محل سکونت خود که در آن عضویت دارند واگذار کنند. شرکت‌های تعاونی نیز پس از دریافت کارت مطابق با تعداد کارت‌های صادر شده و اعضای‌ آنها کارت‌ها را مهر کرده و فهرست آن را به تایید سازمان بازرگانی استان می‌رسانند. همچنین طبق قوانین تعداد اعضای یک خانوار مرزنشین با سرپرست حداکثر پنج نفر محسوب می‌شود و سقف مبادلات ارزی هر منطقه مرزی (استان) ۳ درصد موضوع ماده شش قانون ساماندهی مبادلات ارزی که به ماخذ سال قبل آمار گمرک اعلام می‌شود توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین می‌شود. سهمیه مرزنشینان، بازارچه‌های مرزی، ملوانان، خدمه و کارکنان شناورهای دارای حداکثر ۵۰۰ تن ظرفیت در هر منطقه (استان) توسط کارگروه مربوطه تعیین و اعلام می‌شود. از سوی دیگر توزیع سهمیه وارداتی استان برای مرزنشینان بازارچه‌های مرزی، پیله‌وران، ملوانان، خدمه و کارکنان شناورهای دارای حداکثر ۵۰۰ تن ظرفیت توسط شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان‌ها صورت می‌گیرد و توزیع سهمیه وارداتی مرزنشینان مطابق با اعضای هر خانوار تعاونی مربوطه تعیین می‌شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید