Iranian Agriculture News Agency

نکاتی که زمان استفاده از مایکروفر باید بدانید!

گرم کردن این غذاها در مایکروفر ممنوع!

برای گرم کردن غذاها در مایکروفر چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

سال‌ها پیش مایکروفر به آشپزخانه‌ها معرفی شد و خیلی زود به خاطر قابلیتش در گرم کردن سریع غذاها خیلی‌ها را به خود وابسته کرد. نسل جدید شاید حتی تصورش را هم نتواند بکند که بدون مایکروفر می‌توان هات چاکلت یا پاپ کورن درست کرد. بااین‌حال هنوز بسیاری از ما به شکل اشتباهی از مایکروفر استفاده می‌کنیم. بله این را می‌دانیم که نباید داخل مایکروفر فویل، ظروف فلزی یا پلاستیک قرار دهیم اما به همین اندازه گرم کردن بعضی غذاهای خاص هم با این وسیله می‌تواند خطرناک باشد.

مایکروفر نمی‌تواند غذا را به‌صورت مساوی و یکسان بپزد که این یعنی برخی باکتری‌های موجود در غذا می‌توانند زنده بمانند. مایکروفر می‌تواند به‌صورت مستقیم به تولید برخی سموم سرطان‌زا کمک کند. برای اینکه خطر آسیب این وسیله به غذاها را کاهش دهید بهتر است این غذاها را در مایکروفر گرم نکنید. زمان گرم کردن غذاها در مایکروفر دقت کنید از این مواد غذایی استفاده نکنید:

گرم کردن این غذاها با مایکروفر ممنوع!

1. تخم‌ مرغ آب پز

چه با پوست چه بدون پوست، وقتی یک تخم‌مرغ آب پز داخل مایکروفر گذاشته می‌شود، رطوبت درونش باعث ایجاد بخارآب بیش‌ازحدی می‌شود، درست مانند یک زودپز، تا نقطه‌ای که ممکن است تخم‌مرغ منفجر شود، ممکن است بدترش هم پیش بیاید و وقتی از مایکروفر درمی‌آوریدش در دستانتان یا بشقابتان منفجر شود. برای جلوگیری از این اتفاقات قبل از گرم کردن تخم‌مرغ برای اینکه تبدیل به یک بمب نشود آن را قطعه‌قطعه کنید و یا بهتر اصلاً داخل مایکروفر گرمش نکنید.

2. شیر سینه مادر

بسیاری از تازه مادرها شیر خود را برای استفاده‌های بعدی منجمد و ذخیره می‌کنند. این روش تا زمانی که شیر داخل مایکروفر گرم نشود خوب است. درست همان‌طور که مایکروفر یک بشقاب غذا را نمی‌تواند یکسان گرم کند در مورد یک بطری شیر مادر نیز چنین قدرتی را ندارد در عوض نقاط داغی را ایجاد می‌کند که می‌تواند به‌شدت باعث سوختگی دهان و گلو نوزاد شود. همچنین گرم کردن شیر در بطری پلاستیکی امکان سرطان‌زا کردن آن را نیز به وجود می‌آورد. توصیه می‌شود شیر مادر یا هر نوع شیر دیگری را در قابلمه و ظروف مخصوص روی حرارت گرم‌کنید.

3. گوشت‌های فرآوری شده

گوشت‌های فرآوری شده حاوی مواد شیمیایی و نگهدارنده هستند که به طول عمر و ماندگاری‌شان کمک می‌کند. متأسفانه مایکروفر کردن آن‌ها باعث می‌شود این ترکیبات برای سلامتتان بدتر هم بشوند. گرم کردن گوشت‌های فرآوری شده با تشعشعات مایکروفر به شکل‌گیری اکسیداسیون کلسترول کمک می‌کند، مشخص‌شده است که این ماده از کلسترول خالص بیشتر به شریان‌ها آسیب می‌رساند. اکسیداسیون کلسترول همچنین مستقیماً به بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است. در مقایسه با دیگر روش‌های گرم کردن مایکروفر بیش تر از همه باعث ایجاد ترکیبات اکسیداسیون کلسترول در گوشت‌های فرآوری شده می‌شود.

4. برنج

برنج، واقعاً؟ زمان گرم کردن غذاها در مایکروفر حواستان به برنج باشد. مایکروفر کردن برنج به‌سادگی می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود. برنج نپخته حاوی هاگ‌هایی از باکتری است که می‌توانند در فرآیند گرم شدن زنده بمانند. همین‌که برنج را از مایکروفر بیرون بیاورید و در دمای اتاق قرار دهید، این باکتری‌ها دوباره به فعالیت ادامه می‌دهند و می‌توانند باعث ایجاد اسهال و استفراغ در فرد شوند. ( توجه کنید برنج‌های نیمه آماده منظور است )

5. مرغ

تمام ماکیان ازجمله مرغ، حاوی سالمونلا هستند. بنابراین ضروری است که گوشت آن را کاملاً بپزید تا این باکتری‌ها از بین بروند. ازآنجاکه مایکروفر نمی‌تواند به‌صورت کلی و برابر همه غذا را بپزد ممکن است در پایان پخت مرغ با مایکروفر تعدادی از باکتری‌های سالمونلا زنده بمانند. دیگر اینکه مرغ تراکم پروتئین بالایی دارد و بسیار مهم است که پروتئین‌ها در دمایی یکسان بشکنند. وقتی برخی از پروتئین‌ها کندتر یا سریع‌تر از دیگر انواع خود شکسته می‌شوند ممکن است دچار ناراحتی معده شوید.

6. سبزی‌ها سبز برگ

هنگام گرم کردن غذاها در مایکروفر مراقب سبزیجات باشید. اگر می‌خواهید کلم، کرفس یا اسفناج خود را برای مصرف بعدی کنار بگذارید، بهتر است دور بیندازیدشان تا بخواهید با مایکروفر گرمشان کنید. به دلیل تمرکز بالای نیترات در سبزی‌ها برگ‌دار وقتی گرم می‌شوند ممکن است سمی شوند. به دلیل گرم شدن با مایکروفر، نیترات‌هایی که به‌صورت طبیعی شکل‌گرفته‌اند تبدیل به نیتروسامین می‌شوند که سرطان‌زا هستند. همین شرایط برای چغندر و شلغم که آن‌ها هم سرشار از نیترات هستند صادق است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید