عضو شورای ملی زیتون در گفتوگو با ایانا مطرح کرد:
کولبران روغن پومیس وارد میکنند/ تصویب لایحه موافقتنامه بینالمللی روغن زیتون و کنسرو زیتون در کاهش روغنهای تقلبی در بازار بیتأثیر است
سالانه حدود هفتهزار تن روغن زیتون بهصورت قاچاق وارد کشور میشود که بخشی از آن از مرزهای جنوبی و بخشی دیگر از مرزهای غربی توسط کولبران شهرهای بانه و سردشت وارد کشور میشود.
سالانه حدود هفتهزار تن روغن زیتون بهصورت قاچاق وارد کشور میشود که بخشی از آن از مرزهای جنوبی و بخشی دیگر از مرزهای غربی توسط کولبران شهرهای بانه و سردشت وارد کشور میشود.
عضو شورای ملی زیتون امروز در گفتوگو با خبرنگار ایانا با تأکید بر حجم بالای قاچاق روغن پومیس به کشور، گفت: روغن زیتونی که توسط کولبران وارد میشود پومیس (روغن حاصل از تفاله زیتون) بوده و این افراد روغنهای قاچاق را در حلبیهای بسیار بزرگ به داخل کشور حمل میکنند.
به گفته نادر جلالت، هرچند کولبری بهدلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی مرزنشینان کشور انجام میشود، اما قاچاق محصولات غذایی به هر شکل قابل قبول نیست و باید با آن برخورد شود چرا که با سلامت مردم در ارتباط است.
وی با اشاره به امضاء موافقتنامه بینالمللی روغن زیتون و کنسرو زیتون توسط وزارت جهاد کشاورزی، تصویب لایحه مربوط به این توافقنامه را در کاهش ورود و عرضه روغنهای تقلبی و پومیس در بازار بیتأثیر دانست.
جلالت بیان کرد: مشکل اصلی در عدم کنترل قاچاق گسترده این محصول به کشور است و موافقتنامه بینالمللی روغن زیتون و کنسرو زیتون تنها درباره محصولاتی که از مبادی رسمی وارد کشور میشوند، قابل اجرا است.
وی یکی از نقاط مهم عرضه روغن پومیس در تهران را خیابان ناصر خسرو و کوچه مری عنوان کرد و افزود: مردم در پایتخت برای تهیه روغن زیتون ارزان قیمت به این نقطه از شهر مراجعه میکنند، در حالی که بیشتر روغنهایی که در این محل عرضه میشود، پومیس است.
عضو شورای ملی زیتون تأکید کرد: همکاریهای اخیر شورای ملی زیتون و سازمان استاندارد در شناسایی و جمعآوری روغن پومس از سطح فروشگاهها مؤثر بوده، اما همچنان شاهد عرضه این روغن در برخی فروشگاههای بزرگ روغن کشور هستیم.
جلالت از مردم خواست که فقط روغنهای زیتونی را خریداری کنند که روی آنها نشان استاندارد و شماره ثبت وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حک شده باشد.
وی در پایان درباره چگونگی روش تشخیص روغن پومس از روغن بکر یا فرابکر، اظهار کرد: این تشخیص تنها در آزمایشگاههای تخصصی امکانپذیر است و تست چشایی در این زمینه پاسخگو نیست.
سرانه مصرف روغن زیتون در ایران 16 هزار تن است که چهارهزار تن آن در کشور تولید، نپجهزار تن از مبادی رسمی و هفتهزار تن آن بهصورت قاجاق وارد کشور میشود./
G-960424-01
دیدگاه تان را بنویسید